Ce face Ela Crăciun în casă, de 50 de zile, cu trei copii, pentru a scăpa de anxietate! Sfaturi esenţiale!


Ela Crăciun, sfaturi esenţiale în plină pandemie! Ce face cu copiii, în casă!


In articol:

Ela Crăciun respectă, de mai bine de o lună și jumătate, recomandările autorităților pentru distanțare socială și își petrece timpul acasă, alături de familie. Își înregistrează emisiunea TV de la domiciliu, cu telefonul, și la fel procedează și cu filmările pentru blogul și canalul său de YouTube.

Izolarea este, și în cazul său, dificilă, mai ales că trebuie să aibă grijă de trei copii, fiecare cu nevoile sale specifice vârstei: un băiat de 1 an și jumătate, o fată de șapte ani și un alt băiat de aproape 14 ani. Vedeta povestește pe blogul său cu ce sentimente se confruntă și ce și-a propus să facă pentru a nu cădea pradă anxietății cu care se confruntă din ce în ce mai mulți oameni.

„Oricât de întinși la maxim ar fi nervii noștri, trebuie să rămânem în continuare în casă și să ne gândim la binele copiilor noștri, al părinților noștri și, totodată, la binele nostru. Mi-a luat ceva timp până să accept această realitate. Am decis să nu fac o dramă din asta și să îmi aloc această perioadă pentru a face toate lucrurile pe care nu le-am terminat la timp. Am avut o discuție cu familia și le-am spus că trebuie să ne facem un program, atât împreună, cât și separat. Timpul meu trebuie să existe în continuare. În timp ce copiii fac lecții sau se joacă, eu am timp să scriu, iar soțul meu lucrează. În felul acesta, timpul împreună va fi mai valoros.

Citeste si: Ela Crăciun face terapie cu bambus! Ce beneficii are acest masaj? "Combate celulita"


Rutina a devenit noua mea Biblie. Dacă înainte de a sta în casă, programul meu era destul de haotic de la o zi la alta, lucrurile stau complet diferit acum. Psihologii cu care am vorbit spun că o rutină nouă se creează în 21 de zile. Aveți, în sfârșit, timpul necesar pentru a crea noi obiceiuri. M-am agățat de această rutină pentru a avea un motiv să mă trezesc dimineața și să mă apuc de treabă sau de sport, în unele zile.

Gătesc, citesc și aloc serile familiei”, declară vedeta.

Ela Crăciun a dezvăluit câteva dintre metodele care o ajută să nu devină victima anxietății, iar totul ține de programul zilnic pe care îl trece în agendă, chiar dacă stă tot timpul acasă.

“1. Îmi aloc timp pentru discuții cu familia și prietenii, la telefon sau prin internet. Mi-am făcut un obicei în a suna prieteni și a-i întreba ce mai fac. În această perioadă este important să fim empatici cu cei care ne sunt dragi, să îi ajutăm cu un sfat dacă au nevoie, dar cel mai important este să îi ascultăm. Un prieten care să te asculte, poate fi colacul tău de salvare.

Ela Crăciun, sfaturi esenţiale în plină pandemie! În fiecare zi, îmi notez un lucru pentru care sunt recunoscătoare. 

2. Evit știrile negative. Mă uit de câteva ori pe zi la știri, dar evit să mă expun pentru o perioadă mai lungă de timp informațiilor alarmante. Știu să fac diferența între informația veritailă și fake news.

3. Mi-am setat ce vreau să fac atunci când se termină pandemia. Aleg să mă gândesc, în continuare, la ele și îmi propun pașii pe care îi voi face până acolo. Este ok să îți faci planuri! Ai un motiv să vezi lucrurile bune care se vor întâmpla și nu lucrurile mai puțin bune care se întâmplă acum.

Citeste si: Rețetă de pâinici de casă fără drojdie, de la Ela Crăciun. A devenit viral!

4. Am început un jurnal al recunoștinței. Am înlocuit lista de lucruri care îmi generează anxietate cu o listă de lucruri bune. În fiecare zi, îmi notez un lucru pentru care sunt recunoscătoare. Faptul că familia mea este sănătoasă, că petrec mai mult timp cu soțul și cu cei mici, că am prieteni pe care mă pot baza și o comunitate extraordinară de oameni care mă urmăresc sunt motivele pentru care eu nu îmi dau voie să privesc această situație dintr-un unghi dramatic.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce alimente NU trebuie să consume gravidele? Sfaturile unui medic renumit!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

VIDEO | Unde găsești drojdie? Chiar la tine în casă. Cum poți să îți faci singur drojdie

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Ela Crăciun îţi spune cum ameliorezi durerile de spate din timpul sarcinii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Două supe și ciorbe care se fac în mai puțin de o oră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri