Ediții speciale de Paște la Kanal D! „Teo Show”, „Asta-i România!”, „ROventura” si Stirile Kanal D le aduc telespectatorilor povești alese, de sărbătoare


De sărbători, Kanal D aduce în fața telespectatorilor ediții speciale ale emisiunilor  „Asta-i România!” , „Teo Show” și „ROventura”, menite să împartă bucurie în casele românilor,  să prezinte tradiții și obiceiuri păstrate de generații.

 

Sâmbătă, 1 mai,  „ROventura”  va invită la o ediție de poveste, difuzată de la ora 15:00, Andreea Stravoiu și George Mihai ajung la Iaz, în Sălaj, acolo unde tânăra Ligia Bodea și-a clădit un leagăn de adâncă spiritualitate și bune obiceiuri. Sălajul se cerea descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului. Andreea și George ajung astfel la Iaz, nesecat izvor de tradiții, dar și casă pentru descoperitorii de comori etnografice, așa cum e și gazda lor.

Casele de sute de ani, cărora uitarea avea să le fie viitor, lucruri de-ale gospodăriei, ce zăceau îngropate în praf, toate și-au regăsit rostul aici, laolaltă cu o sumedenie de rețete vechi, pe care Ligia le pregătește pentru Paște.  În bună armonie cu tradiția locului și calendarul sărbătorii pascale, cozonacul, prescura și moșocoarnele vor fi concretizarea în gust a emoției și a bucuriei cu care gospodinele acestea așteaptă Învierea.  Fiecare

masă în casele de la Iaz este în sine o lecție despre trecut. Dar și când vorbim despre alte tradiții decât cele culinare, sentimentul e același, al unei frumoase călătorii în timp.  

Îmbrăcați și ei în straie de sărbătoare, Andreea și George, alături de întreaga familie de la Iaz, se bucură de atmosfera specială de Sfintele Paști și vă invită să-i urmăriți, cu sufletul la gură, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!

   Duminică, în prima zi de Paște, telespectatorii vor putea urmări la  „Asta-i România!”,  difuzată de la 14:30, o ediție specială – despre oameni speciali care sfințesc locul. Pe un vârf de deal, la doar câţiva kilometri de Braşov, se află Mănăstirea Mărcuş. Maică stareţă Serafima este cea care a construit acest loc de la zero. Echipa emisiunii “Asta-i România!” ajunge la mănăstirea Marcus pentru a o cunoaște pe măicuța Serafima – mama a 16 fete – pe multe dintre acestea le-a luat din maternitate, unde au fost abandonate, le-a adoptat și le-a crescut ca pe propriile fiice.

Pentru 16 fetiţe abandonate în urmă cu mulți ani, acest loc a devenit "acasă". În 20 de ani a crescut în mănăstire peste o sută de copile- cu care ține acum legătura și de care este foarte mândră. Datorită ei, destinele acestor copii s-au schimbat. Ajutorul a venit însă şi din partea celor care au contribuit la creşterea lor, prin donaţii.

Tot în ediția de duminică a emisiunii “Asta-i România!”, telespectatorii vor fi martorii unei povești impresionante, despre familia de africani care simte românește. La Chinari, în Mureș, și-a găsit locul o familie exotică de africani veniți tocmai din Zimbabwe. De 13 ani, Godfrey și Precious, împreună cu cei 5 copii, trăiesc și simt românește în satul ascuns între dealuri. Godfrey este predicator, dar a studiat biologia, chimia și medicina preventivă. Bate lumea în lung și în lat, dar spune că România i s-a lipit de inima. Recunoaște sincer că a vrut să se stabilească în Statele Unite, și în Anglia, și în Olanda, dar n-a fost să fie, însă România a fost ca un semn de la Dumnezeu pentru el. De Paști, s-au îmbrăcat în costume populare românești și au pregătit sarmale de post cu ajutorul vecinilor care i-au adoptat și le-au devenit cei mai buni părinți.

Luni, 3 mai, în a doua zi de Paști, emisiunea  “Teo Show”  îmbracă haine de sărbătoare și își invită telespectatorii să petreacă alături de invitații de seama din această ediție.

Îl regăsim pe Armin și Petrică Nicoară, cu imagini de senzație într-un loc special, cu povești de viață impresionante și muzică aleasă. Vladimir Drăghia și Alice, împreună cu fetița lor vor veni în formulă completă, în platoul emisiunii pentru a povesti cum au petrecut Paștele, ce bunătăți au avut pe masă, dar mai ales, cine este maestrul din spatele delicateselor. Tot în ediția de luni a emisiunii „Teo Show”, difuzată de la ora 15:00, Maria Cârneci și Daniela Condurache fac echipa cu Omar și Black Matias, într-un quiz cu întrebări capcană, un moment presărat cu hohote de ras și duete neașteptate.

În cadrul programelor informative, reporterii  Știrilor Kanal D  se vor afla în mijlocul oamenilor și vor prezenta tradițiile și obiceiurile de Paște, o serie de reportaje impresionante despre cea mai importantă sărbătoare a creștinilor.  Povestea impresionantă de viață a Anei Porgras, totul despre Theo Rose si Bogdan de la Ploiești, cuplul muzical care a cucerit lumea, un material fabulos acasă la Daniela Condurache, dar și multe alte surprize în ton cu sărbătoarea vor fi prezentate în cadrul Stirilor Kanal D.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Marisa Paloma, prima imagine cu fetița sa! Tânăra mămică a surprins chipul micuței

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

How to: cum economisești timp când faci curățenie 

Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun: „Sunt cifre îngrijorătoare!”

DESCOPERĂ: Cele mai frumoase zodii din zodiac. Cine sunt și de ce e bine să le ai prin preajmă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Culiță Sterp, apel către urmăritorii lui după moartea lui Ion Șmecherul! Artistul s-a arătat foarte revoltat: „Vă rog mult, nu se poate”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri