E oficial! Elevii vor studia o nouă materie în şcoli! A fost aprobată și urmează să fie introdusă în programă


O nouă disciplina a fost aprobată în Camera Deputaţilor, pentru a fi introdusă în programa şcolara a liceenilor


In articol:

Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaţilor pentru a fi introdus în programa şcolara a elevilor de liceu. Noua modificare o să între în vigoare începând cu toamna anului 2023.

Ce fel de materie vor studia elevii

Citeste si: Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei! Ce presupune noua Ordonanță pregătită de Guvern

edu.ro programe scolare

Citeste si: Karine Jean-Pierre, prima femeie de culoare și lesbiană din istorie care a devenit purtătoarea de cuvânt a Casei Albe: „Sunt tot ceea ce Trump urăşte”

Disciplina a fost iniţiată de deputatul Marilen Gabriel Pârtea şi este denumită «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România». 

Revoluţia din anul 1989 a fost un impact real pentru întreaga Românie, fiind o perioadă de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate între 16 și 22 decembrie 1989. Deputatul a considerat că este necesar studiul evenimentelor pretrecute în urmă cu mai bine de treizeci de ani.

Devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică ”, a anunţat deputatul Marilen Gabriel Pârtea, într-un comunicat.

Când o să fie introdusă în şcoli noua materie

Citeste si: Prima Doamnă a Statelor Unite vizitează astăzi România! Cu cine se va întâlni Jill Biden

Programe scolare liceu

Citeste si: Mâncarea de regim după operație. „Sosul de mere este o recomandare standard, dar nu trebuie să vă limitați doar la el"

Proiectul de lege a primit 215 voturi pentru şi va fi înaintat Senatului. Noua materie urmează să fie introdusă în programa şcolara începând cu anul 2023 – 2024.

Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline.

Noua disciplină «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România», astăzi legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.” a precizat deputatul timişorean.

De asemenea, profesorii care vor preda această materie, vor putea beneficia de o pregătire ş i cursuri de specialitate.

Noua disciplina le va oferi elevilor noţiuni despre cele mai importante evenimente, orientate cu precădere către cel mai important eveniment al istoriei României.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

S-au aflat noi detalii despre drama Iuliei, mama din Timișoara care s-a sinucis împreună cu cei doi copii: „A simţit că nu mai poate”. Ce s-a întâmplat cu doar câteva zile...

Mira, oficial într-o relație! Cine este și cum arată noul ei iubit „Omul care scoate tot ce e mai frumos din mine”

De ce Alexandru Ciucu nu vrea să-și lase fetele să locuiască la Alina Sorescu? Designerul ar fi spus tot adevărul în instanță

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri