Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Cel mai tânăr și iscusit cizmar din Țara Oașului

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,     Cel mai tânăr și iscusit cizmar din Țara Oașului
Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Cel mai tânăr și iscusit cizmar din Țara Oașului

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea de reportaje „Asta-i România!” ajunge în Țara Oașului, la Certeze, considerată a fi cea mai bogată localitate din România, acolo unde vom pași în atelierul familiei Ciocan, cei care au încălțat cu cizme domnești aproape toată regiunea.

Țara Oașului este, poate, singurul loc din România în care modernismul n-a reușit să șteargă tradiția, iar la zile de sărbătoare, nunți, petreceri, oamenii îmbracă hainele populare și se bucură împreună, iar din mâinile iscusite ale membrilor familiei Ciocan, mama Maria, tatăl Vasile și fiul Raul, ies, de-a lungul anilor, minunatele încălțări care completează perfect portul popular al acestora.

Cizmăria este meșteșugul pe care Raul, tânărul de 23 de ani, l-a moștenit de la tatăl său, din pasiune și dorința de a continua tradiția familiei.

Raul a început de la o vârstă fragedă să își ajute tatăl la atelier, cu croitul, cu măsuratul, iar după școală el venea în atelier și ”fura meserie”.  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Și astăzi, oșenii plecați în străinătate își comandă încălțările tradiționale pentru nunțile impresionante, de la familia Ciocan.

Totul se lucreză manual iar iscusința și migala prin care este prelucrată fiecare bucată de piele ajung să ia forma unei cizme strașnice, perfecte pentru cel care o comandă.

Tot duminică, la „Asta-i România!”, îl vom cunoaște pe Ionuț Matei, un tânăr care, după ani de zile a renunțat la tot ce realizase în Elveția și a ales să revină acasă, în România. Aici se simte cel mai bine și este fericit pentru că muncește pentru el, la ferma de vaci în care și-a investit toți banii și experiența câștigate în stăinătate.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D. Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Gulben, vis împlinit

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Gabi Bădălău, om de afaceri, duminica aceasta, la “40 de întrebari cu Denise Rifai”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Gulben, vis împlinit

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies