Dr. Ruxandra Dumitrescu: Tu și partenerul tău nu puteți avea copii? Ce trebuie să știi despre infertilitatea bărbatului


“Nu trebuie să vă considerați singurele vinovate, înainte de investigații, pentru că în cuplul vostru nu există copii, întrucât potrivit specialiștilor, cauza masculină este reprezentată în procent de 40%”, sustine specialistul kfetele.ro, dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, supraspecializat în tratamentul infertilității în cuplu.

Asta înseamnă că și bărbații trebuie să facă pasul spre a se investiga. Chiar și după cărțile medicale, primul pas în investigațiile legate de fertilitatea în cuplu ar trebui să fie factorul masculin, așadar soțul trebuie să facă o spermogramă și, dacă ea e anormală, să efectueze și alte analize.

 

Procedura este foarte simplă: persoana care vrea să se investigheze trebuie să dea un telefon la clinica specializată, se programează și i se va spune că trebuie un repaus de activitate sexuală de 3-5 zile, înainte de analiză.

Apoi, i se recoltează sperma.

Citeste si: A mers să facă o ecografie, dar a trăit un șoc imens! Ce apărea lângă bebeluș: „O sărută...”

Citeste si: Veşti minunate în România pentru femeile care vor să rămână însărcinate: fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

Citeste si: O tânără a rămas infertilă după ce i-a explodat un chist ovarian. Care sunt simptomele

Spermograma este bine să se facă în centre specializate, dar sunt împotriva efectuării ei într-un spital fără specializare de fertilizare in vitro, întrucât pot apărea erori importante de interpretare a rezultatelor. Eu, personal, am o mare încredere în rezultatul unor investigații efectuate într-o clinică specializată în fertilizare in vitro, pentru că spermograma este efectuată în laborator de aceiași medici care fac embrionii, deci știu să se uite cu alți ochi la rezultat și va fi o raportare corectă a testului, raportare conform Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Trebuie să știți că infertilitatea bărbatului nu are legătură cu dinamica sexuală a acestuia, și nici cu vârsta lui.

Pentru azoospermici, se fac analize genetice și corporale, le sunt administrate medicamente sau sunt supuși unei biopsii de testicul, pentru că mulți bărbați produc spermatozoizii, dar aceștia nu apar la ejaculare.

Dacă rezultatul biopsiei e zero, înseamnă că bărbatul nu produce spermatozoizi.

 

În cazul în care totuși se produc, dar nu apar în afară, rămânând în interiorul testiculelor, se pot recolta, iar dacă nu are niciun punct, se ajunge la banca de spermă, deci oricum veți găsi o soluție.

Dacă spermatozoizii sunt puțin afectați, se administrează medicamente, se face inseminare sau fertilizare in vitro, în funcție de valoarea spermogramei, în condițiile în care rezultatele investigațiilor la femeie sunt perfecte.

Așadar, esența factorului masculin este să meargă întâi bărbatul la un control și, chiar și în cazul unor rezultate negative, putem găsi o rezolvare.

Spermograma nu este acoperită de Casa de Asigurări de Sănătate.

Pentru alte detalii legate de proceduri și investigații, vă rog să-mi adresați un mesaj prin intermediul site-ului www.kfetele.ro, la adresa [email protected] și veți primi informații complete.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

A mers să facă o ecografie, dar a trăit un șoc imens! Ce apărea lângă bebeluș: „O sărută...”

Incredibil! De ce își ține Oana Sârbu copilul ASCUNS vreme de atâția ani

Un model a murit din cauza unui masaj, în timpul vacanței în Thailanda

Veşti minunate în România pentru femeile care vor să rămână însărcinate: fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

O tânără a rămas infertilă după ce i-a explodat un chist ovarian. Care sunt simptomele

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum se face pateul de casă. Rețetă pentru cel din pui, dar și pentru cel din porc

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri