Dr. Călin Doboş, totul despre implantul mamar prin axilă! Metoda revoluţionară de mărire a sânilor care nu lasă cicatrice


Implant mamar prin axilă! Metoda revoluţionară de mărire a sânilor, acum şi în România!


In articol:

Marele avantaj al acestui tip de intervenție – lipsa cicatricelor la vedere

Implantul mamar prin zona axilară (subraț) este noul trend mondial în materie de operații estetice, iar principalul motiv pentru acest lucru este faptul că în urma intervenției nu rămân cicatrici pe bust.

Alte avantaje ale acestui tip de implant sunt absența drenajului postoperator și recuperarea mai rapidă.
L-am întrebat pe dr. Călin Doboș, medic estetician care practică acest tip de intervenție, în ce constă mai exact implantul mamar prin zona axilară.

Din experiența dumneavoastră, care sunt cele mai mari nemulțumiri ale femeilor, în legătură cu modul în care arată?

Dr. Călin Doboș: Deși, la prima vedere, o persoană observă întâi fața, apoi silueta și raportul talie/fese, chirurgia estetică a sânilor, mai ales mărirea de sâni cu implant siliconic, a fost și este prima în alegerile de îmbunătățire corporală.

Citeste si: 18 alimente care te păzesc de un atac de cord, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Care sunt tehnicile pe care le utilizați în mărirea sânilor?

Sunt mai multe tehnici: sub mușchi sau peste mușchi (mai rară, totuși, această ultimă poziționare). Există introducerea implanturilor prin incizie, sub sân, sau pe la areolă. Toate aceste detalii se discută în urma unui consult.


Dar, de asemenea, mai există incizia pe la axilă. Nu se poate aplica la orice pacientă dar, atunci când se poate, le indic să recurgă la această metodă deoarce avantajul major este că incizia este situată la distanță de sâni. Se folosește un aparat care nu creează arsuri în timpul intervenției, radioplasmă, și acesta face ca vindecarea să fie extrem de rapidă și să nu necesite drenaj.

Ce înseamnă implant mamar prin axilă?

Se efectuează incizia în axilă (subraț), prin care se creează spațiul în care va intra implantul, iar apoi se introduce implantul siliconic prin acea incizie. Incizia se vindecă repede și devine, practic, invizibilă. Practic, implant de sâni fără cicatrici, la nivelul acestora. Când femeia se dezbracă pe o plajă, spre exemplu, chiar dacă ea ridică brațele, nu va apărea nicio urmă care să-i provoace disconfort psihic.

Cum se desfășoară această intervenție?

De la nivelul axilei se pornește crearea „buzunarului” pentru implant, spațiului pentru el și, de acolo, se introduce implantul. Pentru crearea „buzunarului” se folosește endoscopul 4K, pentru vizualizarea marginilor acestuia și pentru o manevră cât mai precisă.

Care sunt beneficiile și riscurile procedurii?

Beneficiul major este că intervenția este fără cicatrici la nivelul sânilor. Riscurile sunt similare celorlalte metode, mai puțin ruperea inciziei, care este aproape exclusă datorită faptului că ea se află este la distanță de sâni, deci nu este supusă tensiunii.

Cui se adresează?

În general, este o intervenție care se adresează tuturor femeilor, dar este potrivită mai ales celor care nu au mai avut o operație de mărire de sâni, care sunt la prima intervenție de acest fel și care nu doresc să rămână cu semnele chirurgicale ale unei augmentări mamare obișnuite.

Cât timp durează recuperarea după această intervenție?

Operația este efectuată cu pensa cu radioplasma, care favorizează o vindecare rapidă.
De obicei, în cazul acestei intervenții, noi nu aplicăm drenajul, care ar însemna o recuperare mai lungă. În două zile, pacienta poate ieși la plimbare, iar in 3-5 zile se poate conduce mașina fără probleme.

Implant mamar prin axilă! "Nu are importanță locul unde este introdus implantul, alăptarea este posibilă" 

Ce își doresc, în general, femeile de la sânii lor?

Sânii reprezintă simbolul feminității, astfel încât, un decolteu vizibil și voluptuos este un criteriu de apreciere și de autoapreciere.
De asemenea, femeile își doresc sâni mai fermi, în cazul în care aceștia sunt lăsați, ca urmare a unei sarcini, a gravitației sau a trecerii timpului.

Citeste si: Raluca Bădulescu, intervenţii estetice după izolare! "Simţeam că îmbătrâneam"

Se poate alăpta după intervenția de augmentare mamară?

Da, se poate alăpta după intervenție. Nu are importanță locul unde este introdus implantul, alăptarea este posibilă. Este un mit ceea ce se spune, și anume, că dacă se pune implantul sub mușchi se poate alăpta și dacă este peste glanda mamară, nu poate alăpta.

Implantul mamar poate afecta rezultatul unei mamografii?

Prezența implantului în sân nu ridică această problemă, dar aș preciza totuși că există un implant mamar care are în interior un cip. Acest cip, din studiile făcute, îngreunează diagnosticul.
La polul opus există implanturile ușoare, cu gaz (nu au gaz, în esență, ci doar molecule de aer). Acest lucru face ușor de citit rezonanța magnetică nucleară, ecografia sau mamografia. Din acest punct de vedere aș recomanda tipul de implant ușor.


Abonează-te pe

Citește și:

8 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie nu trebuie să împrumute bani!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

7 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi. O zodie are mari cheltuieli!

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se curată ARGINTUL acasă. Ce trebuie să folosești pentru această metodă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri