Cine este, de fapt, Andreea Esca. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

 Cine este Andreea Esca
Cine este, de fapt, Andreea Esca. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Află tot ce nu știai despre Andreea Esca, figura emblematică a știrilor, cu o carieră în televiziune de peste două decenii.

Andreea Esca este una dintre cele mai longevive prezențe de pe micile în România. S-a născut pe 29 august 1972, în București și a urmat cursurile universitare și postuniversitare în cadrul Școlii Superioare de Jurnalism din capitală.
După facultate, și-a continuat pregătirea profesională la Centrul pentru Jurnalism Independent din Praga și la CNN în Atlanta, SUA. În anul 1994, își continuă studiile în capitala
Greciei, Atena.

Citeste si: //AFLĂ// cine este IRINA RIMES. Biografie: data nașterii, nume real, iubit


Cariera

Andreea Esca și-a început cariera în anul 1992, la SOTI, una dintre puținele televiziuni private din țara noastră la acea vreme.
„Când eram în anul întâi, un coleg din liceu mi-a zis că se face o televiziune particulară și se caută reporteri.

Așa am ajuns la Soti. Vartan Arachelian făcea interviurile cu jurnaliștii. Îmi era frică, mi se părea sever și foarte serios. Mi-a zis să merg să dau o probă în camera de alături. Acolo mi-au dat un ziar, m-au pus la o masă și mi-au zis: citește! Am citit ca la serbare.
Când am ieșit, era Marilena Rotaru pe hol, ea era producătoarea din seara aceea. M-a întrebat: tu ai fost acum înăuntru și ai dat probă? Poți să rămâi diseară să ne prezinți și nouă știrile? Și așa am început.
Eu eram venită de acasă, cu un pulover de la mama, pe gât, cu părul lung, nu mă coafam, nu mă fardam. Așa am intrat și am prezentat știrile prima dată în viață”, a povestit Andreea Esca.
Toată lumea cunoaște celebrul salut al vedetei, care deschidea fiecare ediție a știrilor: „Bună seara, România! Bună seara, București! Pro TV te salută!".

Câți ani are andreea esca

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Andreea Antonescu| data nașterii, căsătorii, copil, divorț

De-a lungul timpului, știrista s-a perfecționat continuu, a muncit constant, făcând muncă de teren și un stagiu la CNN. Ulterior, Andreea Esca a devenit editor-prezentator la ProTV.
În calitate de reporter, a realizat transmisiuni în direct din SUA, Madrid, Paris, Varșovia, Helsinki.
Este membră a fundației ,,Renașterea", fiind implicată în numeroase campanii de binefacere.
„Pot să spun cu siguranţă că poţi să ai succes doar dacă faci ceva cu pasiune.

Din pasiune. Și aici nu cred că ar trebui să facă nimeni un compromis. Căutaţi până găsiţi acel loc în care vă simţiţi atât de bine, încât aţi face absolut orice pentru el. Eu nu am văzut pe nimeni care să aibă succes într-un job pe care îl face plăcându-i aşa şi aşa. Cred că trebuie să îţi placă foarte tare! Succesul înseamnă foarte multă muncă, foarte multe sacrificii. Și atunci dacă nu faceţi un lucru cu pasiune este păcat", spunea Andreea Esca.

Premii obținute de Andreea Esca
* Premiul CNA 2002
* Premiul pentru cel mai bun prezentator de știri 2001, 2002, 2003
*  ,,Cel mai iubit om de televiziune" 2003
* Premiul ,,Femeia Anului 2003"- revista Avantaje 2003
* ,,Premiul de excelență" al TV Mania 2008
A realizat, pe postul de radio Europa FM, emisiunea ,,La radio cu Andreea Esca" și a condus timp de 10 ani revista „The ONE".

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este de fapt Edi Barbu, iubitul Alinei Eremia

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro


Cum l-a cunoscut Andrea Esca pe Alexandre Eram

Din spusele acesteia, știrista nu este genul de femeie care obține foarte ușor ceea ce își dorește. Într-un interviu pentru revista Tango/Marea Dragoste, Andreea a vorbit în detaliu despre ,,proiectul de cucerire” a viitorului soț, care nu a fost unul ușor, ci plin de obstacole, la început.
„L-am văzut așa de frumos, și am întrebat o prietenă cine este băiatul acesta. Lavinia Sârbu, fosta soție a lui Adrian Sârbu, se ocupa de vestimentația noastră la Pro Tv pe vremea aceea și mi-a zis: știu eu, stă cu noi pe stradă, sacourile voastre le facem la fabrica unde lucrează el.
I-am zis Laviniei ca data viitoare când se duce la fabrică, să îmi spună și mie, că trebuie să merg neapărat. M-am dus la fabrică, m-am prefăcut interesată de tot ce e acolo, dar el nu m-a sunat. Ne-am mai dus o dată, tot degeaba… Apoi am auzit că pleacă în vacanță și am înțeles că era într-o relație. Am văzut că nu reacționează în niciun fel, dar eu am mai încercat. Trecuse vara, eu mă mutasem într-o casă nouă și zic: taci că îl sun acum și îi spun că îmi trebuie ușă, că aveau și uși la fabrica aceea.

Andreea Esca sot

Potriveala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg, iar Alexandre Eram a trimis pe cineva să rezolve solicitarea Andreei. ”N-am rezolvat nici mergând la standul de baterii Fulmen pe care îl aveau la Saab, deși m-am dus în fiecare zi să fac reportaje acolo… Ba chiar la stand, într-o zi, era și cu fata aia cu care era el atunci… Era superbă. I-am zis «Bună» și am plecat. La un moment dat l-am invitat la jurnal. N-a venit, a zis că nu poate.
Soarta avea, totuși, alte planuri cu cei doi. ”Peste câteva luni, m-am dus la o petrecere la Vox Maris, cu prietenul meu care mă adusese la Soti. Cum stăteam noi la masă, pe cine văd? Pe el. Era cu un prieten! Când l-am văzut, a fost groaznic, s-a reactivat totul, că eu nu sunt în stare să abandonez! (râde). L-am văzut și i-am zis că mi-a rămas dator, că nu a venit la jurnal. O să vin, a zis el. I-am spus eu când să vină și am plecat. Dar în ziua aia nu a venit! Atunci am zis: Gata!...
Și a doua zi a venit după jurnal și m-a așteptat cu flori. Ne-am dus la un restaurant și, gata, s-a rezolvat. Din ziua aceea am rămas împreună”.- a mărturisit Andreea Esca.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Andreea Antonescu| data nașterii, căsătorii, copil, divorț


Andreea Esca, viața de familie

Cererea în căsătorie a fost în stil clasic:

„Noi suntem cu picioarele pe pamant, nu suntem chiar cei mai romantici din lume si intr-o dupa-amiaza a venit asa cu un inel si m-a cerut de nevasta. Aveam 28 ani, normal ca am raspuns pe loc! Lucrurile trebuie facute la un moment dat in viata si daca ai norocul cum am avut eu sa te indragostesti si sa iti construiesti o familie, cu atat mai bine", povestea Andreea Esca.

Cei doi s-au căsătorit religios la Catedrala Sfântul Iosif din București, avându-i ca nași pe Ana și George Copos, iar petrecerea a avut loc într-un hotel grandios.
Andreea Esca și Alexandre Eram au împreună doi copii, o fată, pe nume Alexia Margot și un băiat, Aris.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Andreea Esca biografie

Citeste si: Andreea Esca, imagine controversată după ce s-a vindecat de Covid-19: „Acesta este soțul tău?”

Andreea Esca, d ezvăluiri despre meseria de prezentator de știri

Andreea Esca este, în viața de zi cu zi, o persoană veselă, jovială, cu simțul umorului, însă datorită meseriei de prezentator, afișează pe ecran o imagine sobră:
„Emisiunea de știri este de așa manieră încât nu-mi permite să râd. Îmi pare rău că nu pot fi așa cum sunt in viața de zi cu zi dar realitatea este crudă si din nefericire tristă. La o emisiune de divertisment, prezentatoarea trebuie să fie cât mai variat îmbrăcată și la coafată. La știri însă, oamenii se concentreaza asupra mesajului. Eu nu pot distrage atenția telespectatorilor cu cine știe ce coafura sau rochie".

Citeste si: Andreea Esca, primele declarații despre coronavirus: „Eram foarte panicată”

Andreea Esca a devenit emblematică pentru jurnalul de știri, având o imagine greu de menținut în timp la un nivel atât de ridicat, însă datorită pasiunii pentru ceea ce face, nimic nu i s-a părut cu adevărat dificil.
„Acest statut (de imagine a ProTv – n.red.) este extraordinar de plăcut dar, în același timp, greu de menținut. Mai ales pentru că nu este cel mai greu să ajungi undeva ci să te menții. Tot timpul trebuie să fii in competiție, să fii mai bun. Altfel, nu ai șanse. Trebuie să știi ce vrei și să fii serios. Din fericire, mie imi place foarte mult ceea ce fac și-mi este destul de ușor să mă păstrez în formă"- mărturisește vedeta.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cine este Adrian Brâncoveanu. „Nu a fost dragoste la prima vedere.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies