Descoperă secretele transformării. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani

Descoperă secretele transformării. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani
Descoperă secretele transformării. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani

Indiferent de vârstă, vom reuși să pierdem în greutate, cu mai multă determinare. Însă știați care este cel mai eficient mod de a face asta?

Aflați din rândurile următoare care sunt secretele transformării în ceea ce privește cel mai eficient mod de a pierde în greutate, în special atunci când vine vorba despre femeile cu vârsta de peste 40 de ani. 

Dieta 

Citește și: Cum să fii vigilent față de cele 10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce afecțiuni medicale au o incidență crescută la femei

În primul și în primul rând, trebuie să ținem cont de dieta pe care o avem. De aici pornește totul, dieta reprezentând motorul de slăbire al oricărei persoane, care va avea nevoie de o dietă echilibrată întotdeauna. În mod normal, organismul îți va mulțumi întotdeauna în momentul în care îl vei alimenta cu mâncare bună și sănătoasă, ceea ce înseamnă că ar trebui să vă concentrați pe alimentele bogate în apă și fibre, precum legumele, salatele de fructe

și cerealele integrale, acestea fiind unele dintre alimentele care vă mențin starea de sațietate, fără să vă încarce de calorii și de asemenea, tot acestea sunt și pline de nutrienți, ceea ce înseamnă că pielea va rămâne strălucitoare, dar și nivelul de energie va crește din ce în ce mai mult. În plus, în dieta echilibrată se poate include și pieptul de pui, leguminoasele, dar și peștele, toate acestea reprezentând surse excelente de grăsimi sănătoase, grăsimi care se pot găsi și în avocado dar și în nuci.
În toată această dietă, este importantă și moderația, dar și mărimea porțiilor, în ciuda faptului că vom consuma alimente mult mai sănătoase, nu ar trebui nici să exagerăm. Prin urmare, ar trebui să apelăm la farfuriile și la bolurile mai mici din bucătăria noastră, luând astfel și digestia. Nu trebuie să uităm nici de consumul unui ceai verde, acesta fiind foarte hidratant și va contribui la sănătatea ta. Se recomandă de asemenea să renunțăm la băuturile îndulcite cu zahăr și să reducem și consumul de alcool în această perioadă. 

Sport 

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Bineînțeles că o dietă echilibrată nu va funcționa niciodată fără puțin sport. Este cunoscut deja faptul că un stil de viață sănătos deține și câteva ore de sport sau doar câteva exerciții de bază, în special dacă vorbim despre femeile cu vârsta de peste 40 de ani.

Acesta va reprezenta un stimulent de energie dar și de viață în general, stimulând starea de spirit pe care o veți avea, iar în ciuda faptului că poate nu există multe persoane care fac sport zilnic, de menționat este faptul că secretul constă în consistență, dar și în modul constant de a îl face. Se recomandă să existe cel puțin 2 ore și jumătate de activitate fizică moderată pe săptămână, ajutând astfel și inima să pompeze mult mai bine, prin intermediul exercițiilor de cardio, să ne ajute mușchii și să ne mențină masa musculară atunci când vine vorba despre ridicarea unor
greutăți, iar dat fiind faptul că mușchii reprezintă mașini de ardere a caloriilor, puteți chiar să faceți câteva exerciții care includ aruncarea unei mingi. Cu toate acestea, dacă nu obișnuiți să faceți astfel de exerciții de sport, chiar și o plimbare rapidă contează foarte mult, dat fiind faptul că atunci vom avea grijă nu doar de corpul nostru, ci și de mintea noastră, reducând și stresul, limpezindu-ne mintea și simțindu-ne tot mai bine. 

Echilibru hormonal și pierdere în greutate 

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Pierderea în greutate este strâns legată și de un echilibru hormonal. Dat fiind faptul că organismul și corpul nostru în general funcționează diferit după vârsta de 40 de ani, odată cu apariția menopauzei, și hormonii precum estrogenul, influențează modul în care, dar și locul în care se depozitează grăsimea în corpul nostru, însă toate aceste lucruri sunt complet normale și naturale. Cu toate acestea, în această perioadă ar trebui să ne alegem mult mai cu atenție și ceea ce consumăm, pentru că este foarte important să alegeți alimente care mențin stabil zahărul din sânge, printre aceste alimente aflându-se și cerealele integrale, iar de asemenea ar trebui să evitați gustările care au un conținut ridicat de zahăr, dat fiind faptul că poate ridica destul de mult nivelul de insulină. În plus, de menționat este și faptul că, odată cu schimbările acestea hormonale, există șanse mari să se piardă și o parte bună din masa musculară, iar aceste antrenamente de sport pe care le-am menționat anterior, vor ajuta la arderea caloriilor, dar și la echilibrarea hormonilor. Pe lângă faptul că trebuie să evităm gustările care au un conținut ridicat de zahăr, ar trebui să evităm și stresul. Acesta este cel care poate reprezenta un generator de răutăți, care poate duce chiar și la pofte de mâncare în exces, iar automat și la stocarea grăsimilor, în special în jurul secțiunii mediane, ceea ce înseamnă că ar trebui să găsești și anumite modalități de relaxare, fie că sunt reprezentate de exerciții fizice, veți sta și veți citi o carte sau veți petrece mai mult timp în compania persoanelor dragi vouă. De asemenea, de vină pot fi și hormonii tiroidieni, existând astfel o problemă pe bază de tiroidă, ceea ce înseamnă că ar trebui să consultați un specialist în domeniul sănătății, pentru a obține o informație în acest sens, pentru a și dacă modificările respective sunt cele care vă afectează greutatea sau nu. Nu trebuie să uitați nici de rutina de somn, cea care poate face diferența în fiecare zi, dar și cea care vă poate ajuta să țineți sub control acești hormoni. 

Mâncare aleasă cu atenție 

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Astfel, așa cum am menționat și anterior, este foarte importantă mâncarea, pe care ar trebui să o alegem cu atenție atunci când ne dorim să pierdem în greutate, în special odată cu depășirea vârstei de 40 de ani. Acest aspect este cel care poate face cu adevărat diferența, dat fiind faptul că este foarte important să alegem alimentele pe care le consumăm mai mult, dar și să adaptăm totodată aceste alimente la modul în care corpul nostru se simte. Pe lângă acest aspect, important este și modul în care alegem să mâncăm, pentru că deseori avem tendința să ronțăi în câte ceva atunci când suntem în fața televizorului sau stăm pe telefon, însă nu ne concentrăm deloc pe masa noastră propriu-zisă. Astfel, vom observa foarte greu că suntem deja sătul, și vom continua să mâncăm, atenția noastră fiind îndreptată către un alt aspect din jurul nostru. Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu faptul că ar trebui să încetinim ritmul, pentru că nu există nici o cursă pe care trebuie să o ajungem, ce ar trebui să ne luăm timpul necesar și să mestecăm foarte bine în momentul în care mâncăm, fără să grăbim corpul nostru să digere tot ceea ce noi consumăm. 

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Stresul și efectele sale asupra greutății 

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Așa cum am menționat anterior, și stresul poate determina nenumărați factori în ceea ce privește pierderea în greutate. Este foarte importantă și starea noastră de spirit în momentul în care începem pierderea în greutate, în special atunci când vine vorba despre femeile cu vârsta peste 40 de ani care își doresc să gestioneze mai bine greutatea lor. Se pare că, stresul este cel care declanșează în organismul nostru cortizol, care este cunoscut ca hormonul stresului, însă în momentul în care nivelurile sunt destul de crescute, poate apărea și apetitul în exces, și automat depozitarea grăsimilor. Această grăsime se depune în special în jurul abdomenului, ceea ce bineînțeles că nu ne dorim în acest caz, motiv pentru care ar trebui să combatem într-un mod sau altul stresul, iar o modalitate extrem de simplă este cea în care apelăm la respirația diafragmatică, în momentul în care simțiți presiunea și respirați adânc de câteva ori, concentrându-vă pe umplerea diafragmei. Chiar și yoga ne va ajuta în acest sens, mai exact împotriva stresului, reprezentând o modalitate numai bună pentru a rămâne totodată și activ, dar a scăpat și de sursele de stres existente. 

Somn 

Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani[Sursa foto: freepik]

Așa cum am menționat anterior, somnul reprezintă și el o etapă extrem de importantă, atunci când vine vorba despre pierderea în greutate, în special pentru femeile care depășesc vârsta de 40 de ani. Astfel, în momentul în care somnul nu este unul bun, automat nici pierderea în greutate nu va fi pe măsură, în ciuda faptului că încercăm fel de fel de diete. Astfel, dacă ne vom alege și alimentele într-un mod numai corect și sănătos, însă vom avea și un program de somn mult mai organizat, cu siguranță se vor vedea și rezultate. Ținând cont de hormonii grelina si leptina, primul care semnalează momentul în care simțim foamea, iar cel de al 2-lea este cel care semnalează momentul în care ne-am săturat de mâncare, în momentul în care nu există somn așa cum ar trebui, nivelul de grelină crește, iar cel de leptină scade, ceea ce înseamnă că veți simți mult mai profund foame, și vei realiza cu greu faptul că ești deja plin. Prin urmare, nu este o combinație deloc ideală dacă ne dorim să pierdem în greutate, pentru că în momentul în care suntem obosiți, programul nostru de somn nefiind unul organizat, vom avea tendința să alegem și alimente bogate în zahăr, pentru a obține un impuls de energie, în ciuda faptului că tot ce ar trebui să facem este să dormim pentru a ne reîncărca bateriile. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce afecțiuni medicale au o incidență crescută la femei

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies