PORTRET: Cine este Monica Anghel. Biografie: data nașterii, căsătorie, copil


Află tot ce nu știai despre Monica Anghel, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din România.


In articol:

Cine este Monica Anghel

Monica Anghel s-a născut pe 1 iunie 1971 în București și este una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, fiind recunoscută și ca actriță și prezentatoare de radio.

Monica Anghel a fost marea câștigătoare a Trofeului Festivalului Internațional „Cerbul de Aur” în anul 1996, cu celebra piesă „Spune-mi” și a reprezentat de două ori România la Eurovision alături de formația Sincron și împreună cu Marcel Pavel ulterior, ocupând locul 9. Artista a colaborat o bună perioadă de timp cu grupul „Divertis” și a adunat, de-a lungul anilor, 11 trofee internaționale la cele mai importante festivaluri de muzică.

„În urmă cu treizeci de ani, pe 28 mai, debutam la Festivalul de Muzică Bucureşti 1986. Trăia maestru Laurenţiu Profeta, după ce s-a terminat festivalul, la mult timp, ne-am cunoscut mai bine. Mi-a spus că au fost discuţii mari, în sensul în care mulţi au vrut să îmi ofere trofeul, dar alţii au zis că sunt prea mică. Atunci mi-au dat Premiul Tinereţii, oricum eram cea mai mică din tot concursul.

Mă întreabă foarte mulţi dacă am făcut sacrificii. Nu, pentru că am făcut ce mi-a plăcut”, a povestit Monica Anghel.

Citeste si: NOUTATE: Cine este ANGELA RUSU. Biografie: data nașterii, vârstă, căsătorii, copii

Cariera

Monica Anghel a colaborat, în 1996, cu Aurelian Temișan pentru piesa „Încrederea”, compusă de Dragoș Docan, melodia fiind inclusă pe albumul artistei lansat în acel an.

monica anghel varsta

„Am câştigat 11 trofee internaţionale. Dar, să câştig Cerbul de aur a fost cea mai mare miză, tocmai pentru că eram deja cunoscută. A fost o presiune extraordinar de mare. Am conştientizat-o, mi-am asumat acest lucru. Trebuia clar să câştig trofeul! Nu premiul I. Premiul I dacă l-aş fi câştigat tot ar fi aruncat cu pietre în mine. Abia aşteptau! Eram convinsă de asta. Am plecat de acasă cu gândirea de învingător. La toate festivalurile aşa am gândit. Ce am făcut bine şi conştiincios, am avut un program extrem de dur. În sensul în care, aveam repetiţii, după repetiţii mergeam la masă, apoi la somn, după aceea iar la repetiţii, masă, somn!”, spune Monica Anghel în cadrul unui interviu.

Monica Anghel a colaborat și cu actorul Ștefan Iordache. Dan Iagnov le-a compus trei melodii care se regăsesc pe discul „Magazinul meu de vise”, înregistrat, în 2007, la casa de discuri Roton . Cele trei piese sunt: „Mai mult decât oricând”, „Viața noastră este un tangou” și „Nu te întreb”. Pentru Monica Anghel și Gabriel Cotabiță, Dan Iagnov a compus piesa „Continent pierdut”, melodie inclusă pe CD-ul „Best of Dan Iagnov”.

Citeste si: DESCOPERA: Cine este Nicole Cherry. Biografie: data nasterii, cariera, cine este iubitul ei

„Deşi studiam opt ore pe zi, mergeam şi la şcoală, iar de la 16 ani am mers şi la fostul bar Dorobanţi, unde cântam. Acolo am avut şansa să cânt cu trupă live. Şi nu orice trupă. George Natsis la pian, Sorin Movileanu la chitară-bas, la saxofon era Dan Ioniţă. Instrumentişti extraodinari de buni. Şi asta a fost un fel de şcoală pentru mine. Nu îţi imagina că mă duceam singură. Nu! Mergea tata cu mine. Cântam două piese, mă urcam în maşină şi plecam acasă. Aşa funcţionau lucrurile. Mai târziu, după 1989, am cântat la clubul Melody.

Clubul era al lui Viorel Păunescu. Domnul Păunescu care, pentru mine, este ca un al doilea tată. Am avut momente foarte grele în viaţă peste care am trecut, iar dânsul mi-a fost alături. N-am să uit niciodată când a venit la mine la spital şi mi-a adus 155 de trandafiri imperiali! Când am văzut că a intrat pe uşa salonului şi avea braţele pline de trandafiri am rămas mască! Nu mi-a venit să cred. Un om extraordinar. Trupa de acompaniament de la barul Melody era actuala trupă Proconsul. Cântam acolo cu toţii. Mai erau Luminiţa Anghel, Laura Stoica, Dumnezeu să o odihnească, Elena Cârstea. Erau surorile Galeriu, o gaşcă OK. Ne înţelegeam foarte bine între noi”, povestește Monica Anghel.

Discografie

  • Dau viața mea pentru o iubire (1995)
  • Destine (1996)
  • XXI (2001)
  • O nouă zi (2009)
  • Lacrimă de jar (2010)

Citeste si: NOUTATE: Cine este ARMIN NICOARĂ, celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, cine este iubita lui

Viața de familie

Monica Anghel este destul de discretă atunci când vine vorba de viața de familie. Cu toate acestea, cântăreața a oferit câteva detalii, în cadrul unui interviu, despre reacția soțului său, după ce a reușit să slăbească în jur de 30 de kilograme.

Cine este Monica Anghel

„Sigur, la început a fost de acord că trebuie să slăbesc, s-a bucurat că am voință, după care au început mici gelozii. (râde) Mă rog, până s-a enervat o prietenă de-a noastră și i-a spus: „Ai înnebunit? Tu crezi că Monica avea nevoie să slăbească pentru a găsi pe cineva, la cât e ea de mișto și la cât de mișto a fost mereu? „Păi și atunci de ce a vrut să slăbească?, întreabă el. „Pentru că s-a operat pe coloană, de aiaaa!”, a povestit Monica Anghel.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este NICOLETA NUCĂ. Biografia concurentei de la Bravo ai Stil! Celebrities

Cu ce se ocupă so ț ul Monicăi Anghel ș i cum s-au cunoscut cei doi

Monica l-a cunoscut pe soțul său, inspector de securitate la aeroport, în cadrul unui Master în Comunicare. Din acel moment, cei doi au fost de nedespărțit și chiar dacă anii au curs, cei doi sunt la fel de îndrăgostiți ca în prima zi.

„Are și el momentele lui de răsfăț, dar în general e foarte atent la tot ceea ce fac. Când mergem la o petrecere în mediu privat, unde nu ne vede nimeni, iar eu mă distrez și dansez, e atent să nu ne facă cineva poză. „O să spună presa că nu te-ai machiat. Știi că au mai zis de tine că nu te-ai machiat, îmi spune. Așa, și ce dacă nu m-am machiat? E foarte atent. Ne mai și giugulim, așa. Mă mai duc eu uneori pe la el și-l mai ciugulesc de urechiuță și el se fâstâcește. (râde)'

Monica Anghel și soțul său au împreună un băiețel pe nume Aviv.  

„Acum a devenit foarte emotiv în prezența femeilor SLABE și frumoase. Prietena mea Ionela e viitoarea lui soție, să ne-nțelegem. Mi-a zis că, atunci când voi fi la fel de slabă ca Ionela, o să mă iubească și pe mine mai mult. E foarte haios, e pus pe șotii tot timpul, abia așteaptă să râdem împreună, e vesel ca mine. Umorul e esențial', a declarat Monica despre băiețelul ei.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este soțul Deliei Matache, RĂZVAN MUNTEANU

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

CITEȘTE: Cine este TIBI CLENCI, noul jurat de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERA: Cine este Nicole Cherry. Biografie: data nasterii, cariera, cine este iubitul ei

DESCOPERĂ: Cine este Alina Sorescu. Data nașterii, carieră, relații

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este Irina FODOR. Noua prezentatoare a emisiunii Chefi la cuțite

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri