|| DESCOPERĂ || Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?


Când te mănâncă nasul, poate fi semn bun sau dimpotrivă. Încă de când eram mici am auzit tot felul de superstiții legate de acest aspect, dar nu toată lumea știe exact ce înseamnă mâncărimea nazală și ce poate ascunde aceasta.


In articol:

Dacă te mănâncă nasul, iei bătaie! Vă sună cunoscută această afirmație, nu? Există multe superstiții legate de anumite reacții ale corpului. Haideți să le descifrăm împreună.

Te mănâncă nasul... e de bine sau nu?

Românii au multe superstiții și vorbe de duh. Trebuie să recunoaștem că multe dintre ele sunt și foarte adevărate. Cu toții am auzit, cel puțin o dată, că dacă te mănâncă nasul, poți să iei bătaie sau, din contră, te poți bucura.

Atunci când ai o mâncărime pe nas, la suprafață, înseamnă că te vei întâlni cu cineva de care îți place și astfel vei avea o bucurie.

În alte zone ale țării, se spune că dacă te mănâncă nasul pe dinafară, te vei certa cu cineva.

De asemenea, unii sunt convinși că mâncărimea de pe nas îți va aduce o mare dilemă în viață. Alții au dus la extrem această reacție a corpului. Se crede că o să dai peste un nebun sau te vei lua la bătaie cu cineva.

În cazul în care te mănâncă nasul în interior, se spune că o să primești o vizită de la cineva de la care nu te-ai fi așteptat.

Este semn rău dacă strănuți atunci când te trezești. Nu e bine nici dacă te mănâncă nara dreaptă și strănuți pe partea respectivă.

Unii cred că, atunci când ai mâncărimi nazale, cineva te vorbește de rău. Dacă vrei să se îndeplinească o superstiție legată de mâncărimea nasului, se spune că trebuie să-ți freci această parte a corpului cu un obiect din lemn.

De ce te mănâncă nasul?

De ce ma mananca nasul cand mananc seminte

Lăsând la o parte toate aceste superstiții legate de faptul că vă mănâncă nasul, trebuie să știți că această reacție are și explicații medicale. Așadar, nu ignorați aceste simptome, pentru că pot fi, de fapt, semnale prin care organismul încearcă să vă avertizeze că ceva nu este în regulă.

Cu siguranță ați observat că atunci când stați pe lângă anumite substanțe iritante, prima reacție este să strănutați.

Gospodinele au pățit-o, cel puțin o dată, atunci când pun piper în mâncare, de exemplu. De asemenea, se poate întâmpla să strănutați atunci când mestecați o gumă foarte mentolată. În aceste cazuri, nu trebuie să vă speriați. Este o simplă reacție normală a organismului.

Totuși, pot fi și situații care pot ascunde probleme mai grave. De exemplu, mâncărimea de nas poate fi cauzată de o alergie sau de o rinită alergică.

În această situație, veți observa că o să vă și curgă nasul, exact ca atunci când sunteți răcit. Mai mult, unele persoane își pot simți ochii umflați și pot avea senzația că se sufocă. Mergeți la medic, pentru a depista ce anume vă provoacă alergia.

Puteți avea mâncărimi nazale și dacă suferiți de o infecție a sinusurilor. Bacteriile care ajung în căile respiratorii superioare vă pot da mari bătăi de cap. Pe lângă mâncărimi, puteți avea și iritații serioase la nivelul nasului, atât în exterior, cât și în interior.

Și dermatitele vă pot provoca mâncărimi pe nas. Cele mai întâlnite cazuri de acest fel sunt dermatitele seboreice, care includ și nasul, pentru că acesta face parte din zona T a feței.


Abonează-te pe

Citește și:

//DESCOPERĂ// De ce se tem pisicile de castraveți

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

|| NOTEAZĂ || 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

DESCOPERĂ: 4 semne pentru o relație nefericită. 4 semne pentru o căsnicie nefericită

AFLĂ: De ce se măresc picioarele în sarcină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri