De ce să nu-l ameninți cu divorțul când vă certați


Cand exista tensiune in casnicia ta, pot iesi la iveala cuvinte puternice-precum “divort”, iar dezacordurile minore pot escalada cu ușurință în adevarate conflic


In articol:

Atunci când ești furioasă, poate fi tentant să te gândești la o despărțire sau, cel puțin, să ameninți cu una. Nu toată lumea se pricepe la… mariaj, iar certurile sunt inevitabile. Important este să te abții de la a pune paie pe foc!  Aceste amenințări pot deschide uși pe care nu ai intenționat să le deschizi și, apoi, nu sunt întotdeauna ușor de închis.  

Gândurile sunt ok dacă rămân neexprimate 

mariaj

Mariaj

[Sursa foto: PixaBay]

 Potrivit unor studii, jumătate din toate cuplurile căsătorite cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani au raportat că, frecvent au gânduri de divorț exprimate sau neexprimate.

Deși astfel de gânduri par a fi comune, ele nu sunt neapărat nocive sau de condamnat, deoarece mulți oameni aleg, până la urmă, să rămână căsătoriți. Multe cupluri reușesc să facă față problemelor și să rămână împreună. Există, desigur, și cazuri în care căsătoria este imposibil de reparat, iar divorțul este inevitabil. 

De ce este periculos cuvântul divorț? 

Căsătoria se bazează pe prezumția că amândoi sunteți angajați în relație, la bine și la rău.

Când ameninți cu divorțul, tu intervii asupra acestui acord. Dacă asta este ceea ce simți cu adevărat, poate fi justificat să aduci acest lucru în discuție. Unii oameni percep ideea de divorț ca pe cea a abandonului suprem și o astfel de amenințare îi poate răni iremediabil pe cei cu probleme de atașament. Deși, sunt pot fi cuvinte spuse la supărare, efectul va fi mai devastator decât s-ar fi intenționat pentru partener. 

Ce impact are asupra relației voastre? 

mariaj

Mariaj

[Sursa foto: PixaBay]

Șantajul cu plecarea dacă partenerul tău nu face ceea ce vrei tu, va face relația voastră mai puțin sigură. În plus, sunt mari șanse ca partenerul tău să înceapă să se gândească și el la divorț. Mai mult, conflictul dintre parteneri riscă să se agraveze. În loc ca soții să abordeze în mod direct problema și să lucreze pentru a o rezolva sau a trece peste ea, amenințările cu divorțul măresc distanța dintre ei. Iar agravarea frustrării ca urmare a neîncrederii reciproce nu va face decât să amplifice problemele din mariajul vostru. 

Ce alternativă ai? 

Atunci când au loc certuri puternice, este mai productiv să-ți exprimi sentimentele într-un mod diferit, cum ar fi: „Sunt atât de supărată (sau rănită), încât o parte din mine simte că, deși n-aș face asta niciodată, nu vreau să mai fiu cu tine!‟. Spus în acest fel, soțul tău va înțelege că sentimentul este unul tranzitoriu. 


Abonează-te pe

Citește și:

„Am fost privilegiată” Cum a fost ajutată Iulia Vântur de Salman Khan

Dezvăluiri în premieră! Cu cine se iubește Cătălin Botezatu în secret

„A fost o adevărată surpriză” Ionuț Dolănescu a povestit ce a făcut Maria Ciobanu

Când se plantează lavanda

Cât timp se poate păstra carnea în congelator


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
3 hobby-uri pe care poți să le încerci pe timpul verii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri