Dacă de la o vreme a început să îți cadă din ce în ce mai mult păr, iar acesta nu mai are aceeași strălucire și volun ca înainte, nu te speria, deoarece cauza ar putea fi stresul, o tulburare hormonală sau o alimentație săracă în vitamine.
Însă, există și situații când pierderea părului nu reprezintă o problemă medicală. Important este ca persoanele în cauză să nu se panicheze, chiar dacă părul începe să cadă brusc și în cantități destul de mari.
Citeste si: Cele mai eficiente 5 măști pentru păr
De ce ne cade părul
Unul dintre motive ar putea fi chiar schimbarea anotimpurilor, deoarece primăvară se pierd de trei ori mai multe fire, din cauza secreției crescute de hormoni sexuali.
Maria Oprea, specialist endocrinolog, a declarat că părul poate cădea din mai multe cauze, dar ceea ce poate povesti ea este cauza hormonală a căderii părului. Unele dintre cauzele naturale este excesul de păr masculin, acesta poate să apară și la bărbat, dar și la femeie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
,,Ne poate cadea parul din mai multe cauze, dar ceea ce pot sa va zic eu mai mult este cauza hormonala a caderii parului. Una dintre cauzele naturale este excesul de par masculin, acesta poate sa apara si la barbat, dar si la femeie”, a spus specialistul în cadrul unei emisiuni TV.
Ea a mai menționat faptul că la femei cel mai frecvent se găsește în sindromul de ovar polichistic și este asociată cu creșterea părului pe corp mai mult decât ar trebui, în locuri în care nu ar trebui, cu sebum în exces, la
nivelul feței, al părului, iar uneori chiar și creșterea în greutate.„La femei cel mai frecvent se găsește in sindromul de ovar polichistic si este asociata cu creșterea parului pe corp mai mult decat ar trebui, in locuri in care nu ar trebui, cu sebum in exces, la nivelul fetei, al parului si uneori chiar creștere in greutate. Acest exces de hormon masculin poate sa apară si la bărbați, el da caderea parului, dar de obicei apare pe un fond de dispoziție genetica. Toți bărbații care experimentează aceasta cădere a parului, începând de la 20 de ani, sau chiar mai târziu, au pe cineva in familie, un unchi, un bunic, care a chelit mai devreme. Acest lucru este de diferențiat de lipsa de testosteron, pentru ca multi pacienți cred ca le pica parul din cauza lipsei de testosteron, de fapt, ei au mai mult testosteron, pentru ca lipsa lui duce la căderea parului de pe fata sau a parului de pe corp”, a
Citeste si: Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil. „Trebuie să găsești un moment care să te bucure pe tine”
Ce a spus Elena Popa, medic specialist in dermatovenerologie
Elena Popa a spus că există testul tragerii de păr, iar pe zona unde spune pacientul că are impresia că pierde păr, se trage o șufiță, de aproximativ 60 de fire, iar părul trebuie să fie nespălat de 24 de ore. Dacă vor cădea mai mult de trei șuvițe, rezultatul va fi unul pozitiv.
,,Exista testul tragerii de par. Pe zona unde spune pacientul ca are impresia ca pierde par se alege o suvita de aproximativ 60 de fire, ochiometric, trebuie sa fie nespalat pe par de 24 de ore si tragem suvita si ne trebuie o forta”, a mai menționat Elena Popa, medic specialist în dermatovenerologie.
Citeste si: Cum să te vopsești acasă. ,,Părul se împarte în două”