Fiecare dintre noi de dorim o siluetă impecabilă, cu care să ne mândrim. Cu toate acestea, este aproape imposibil să avem un corp perfect, fără câteva sacrificii.
De-a lungul timpului au existat o mulțime de diete și cure alimentare, potrivite pentru oricine. Una dintre acestea este cura cu gelatină alimentară, un regim la care apelează multe vedete și care are rezultate uimitoare.
Descoperă în rândurile de mai jos ce este cura cu gelatină alimentară, cum se ține aceasta, dar și ce beneficii poate avea gelatina asupra organismului nostru!
Cum se ține cura de 7 zile cu gelatină alimentară
Citește și: Cum să preveniți ridurile gâtului
Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei
Se pare că gelatina are numeroase beneficii pentru sănătate noastră. Gelatina este o sursă bogată de proteine și poate ajuta la sentimentul de sațietate, ceea ce o face extrem utilă în diete.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cura cu gelatină ameliorează durerile de articulații și spate
Multe persoane se confruntă cu dureri de spate și de articulații, în special o dată cu înaintarea în vârstă. Gelatina redă elasticitatea țesuturilor conjunctive din jurul oaselor și articulațiilor. Așadar, introdu acest ingredient în alimentația ta zilnică și vei fi surprins de efectele pozitive pe care le va avea asupra sănătății tale.
Alte beneficii ale gelatinei
Gelatina este un aliment minune, cu numeroase beneficii. Nu doar că aceasta ajută la întărirea oaselor și a articulațiilor, ci și la întărirea unghiilor și a părului. De asemenea, gelatina alimentară îmbunătățește digestia și metabolismul, prevenind boli precum osteoporoza și osteoartrita. Mai mult, consumul regulat de gelatină alimentară te va ajuta să ai un somn mai liniștit.
Ce este și cum se obține gelatina alimentara
Gelatina este un ingredient foarte popular în bucătărie, în special pentru prepararea deserturilor, fiind folosită adesea la prepararea jeleurilor, a torturilor și a mousse-urilor. Fiind incoloră și insipidă, aceasta permite pastrarea culorii si aromei originale a ingredientelor și se folosește pentru a îngroșa și stabiliza consistența. Totuși, nu este recomandat să consumi zilnic gelatină alimentară, mai mult de o lună. Iată cum poți prepara gelatina alimentară în mod corect:
Ingrediente:
10 g de gelatină alimentară
100 ml de apă rece
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faci este să amesteci apa și gelatina. Ulterior, compoziția trebuie lăsată în frigider, peste noapte, pentru a se întări. După ce este gata, gelatina poate fi introdusă cu ușurință în diverse sosuri, deserturi sau poate fi consumată alături de câteva fructe.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.