Cum se prepară, de fapt, esența de vanilie


Cum se prepară, de fapt, esența de vanilie

V-ați întrebat vreodată cum se prepară, de fapt, esența de vanilie? În caz că nu știați, sticluțele sau fiolele pe care le găsim în magazine conțin vanilină și nicidecum vanilie pură.


In articol:

Esența de vanilie este extrem de folosită, în special în prepararea dulciurilor. Aroma perfectă dă o savoare delicioasă prăjiturilor și astfel, această esență nu are cum să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Totuși, puțină lume știe cum se prepară, de fapt, esența de vanilie. 

Esența de vanilie poate fi preparată acasă

De fiecare dată când vreți să preparați un desert, de pe lista ingredientelor nu are cum să lipsească esența de vanilie. O găsim în toate magazinele, fie în sticluțe, fie în fiole. 

Ceea ce puțină lume știe este că esențele din comerț au, de fapt, vanilină și nu vanilie. Vanilina este o substanță care se obține din deșeurile de lemn, din industria hârtiei.

Nu mai sună la fel de bine, nu-i așa?

Producătorii scot pe piață această vanilină, pentru că este mult mai ieftină decât esența de vanilie pură. Aceasta se poate obține dintr-un anumit tip de orhidee, numită Vanilla, care poate fi polenizată doar de către o specie de albine mexicane, cunoscute sub numele de Melipona. 

Bineînțeles că și omul poate face acest lucru, dar este destul de mult de muncă.

Tocmai de aceea, și prețul esenței de vanilie este unul ridicat. 

Dacă până acum nu ați știut, noi vă spunem că puteți prepara acasă esența de vanilie, pe care să o folosiți după aceea în toate dulciurile de casă pe care le veți prepara. 

Cum se face esența de vanilie

Esența de vanilie preparată acasă este mult mai aromată și bineînțeles, mai sănătoasă, decât ceea ce se găsește în comerț.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și destul de multă răbdare, dar cu siguranță efortul va merita. 

Ingrediente pentru esența de vanilie:

  • 3- 6 batoane sau păstăi de vanilie 
  • 250 ml vodcă de calitate (puteți folosi rom sau whiskey, în cazul în care doriți ca esența de vanilie să aibă aromă mai tare)

Trebuie să știți de la început că, pentru a obține o esență de vanilie perfectă, cu o aromă intensă, contează foarte mult ca batoanele de vanilie să fie de calitate.

Dacă nu știți să faceți diferența, rețineți că batonul de vanilie trebuie să aibă un miros extrem de puternic.

De asemenea, batoanele de vanilie de calitate sunt uleioase, atunci când le veți atinge. Pentru a prepara esența, luați o sticlă curată, în care puneți alcoolul. Sticla trebuie să aibă și capac, care să se înfileteze foarte bine. 

Păstăile de vanilie se crestează pe lung și se pun în sticlă, peste alcool. Închideți foarte bine sticla și lăsați-o într-un loc răcoros și întunecat. 

Este important ca în prima săptămână să scuturați sticla zilnic. După aceea, este suficient dacă faceți acest lucru o dată pe săptămână. 

Puteți folosi esența de vanilie de-abia după două luni. Puneți cel mult două lingurițe în deserturi, pentru că aroma este foarte intensă. Esența de vanilie pregătită acasă nu expiră niciodată. 


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de marti, 21 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Tehnici de machiaj pentru începători

Cu ce asortăm culoarea maro. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de maro

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câștigat imunitatea la Asia Express – 20 septembrie 2021. Descoperă totul despre aricii de mare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri