Cum se manifestă otita în cazul copiilor. Este cea mai raspândită boală


Una dintre cele mai răspândite boli, în special la copii, este otita. Această afecțiune este de mai multe tipuri și apare din mai multe cauze. Totuși, de cele mai multe ori, părinții ajung să se impacienteze mai mult decât este cazul.


In articol:

În cadrul unei emisiuni, medicul Ana Maria Apostol a explicat ce este otita, care sunt simptomele acestei boli, dar și cum o putem preveni.

Ce este otita

de la ce se face otita la copii

De la ce se face otita la copii

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum poate fi oprită pofta de dulce. Zahărul creează dependență?

Există multe cazuri în care pacienții cred că au otită și administrează tratament medicamentos, fără sa fie nevoie. Doctorul a precizat că este necesar de știut faptul că această afecțiune este de mai multe tipuri. Totuși, cea mai des întâlnită formă de otită este cea provenită din urma apariției unui virus sau a unei răceli.

,,Otita este două feluri. Otita este otită medie, care apare în viroze și otita externă, care înseamnă o infecție a conductei, care apare de obicei vara. Otita medie înseamnă inflamația unei cămăruțe din interiorul urechii, cămăruța care se numește cavitatea timpanică, care este o cămăruța cu aer, unde se află un lanț osicular, care rolul lui este să transmit unda sonoră de afară, până la urechea internă”,

a povestit specialistul.

Urechile sunt în legătură directă cu nasul, iar atunci când copilul are probleme cu nasul, poate însemna că întâmpină probleme și cu urechile.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

,,Aerul vine prin nas în cavitatea timpanică. Dacă nasul este înfundat, în primul rând ai senzația de ureche înfundată și dacă vine un virus peste tine, nasul se înfundă și apar secreții.”, a explicat doctorul.


Ce simptome are otita

simptome otita copii

Simptomele otitei la copii

[Sursa foto: Freepik]

Deoarece nasul are legătură cu urechile, este important să avem mare grijă la igiena acestuia.

La copii, igienizarea nasului trebuie făcută în mod constant. Medicul a explicat care este motiv pentru care copiii prezintă dureri la nivelul urechilor, în special noaptea. Totuși, aceste simptome pot fi diminuate cu un antiinflamator, fără a fi nevoie de antibiotic. De asemenea, cu cât sunt mai mari, copiii își pot da seama dacă au urechile înfundate, însă până la vârsta de doi ani, cei mici vor suferi, fără ca de multe ori părinții să își dea seama de cauză.

,,În primul rând durerea, se inflamează timpanul foarte tare. Apare noaptea, pentru că am culcat copilul seara, nu i-am scos secrețiile din nas bine, au rămas acolo și în momentul când el s-a pus pe spate și pe ureche, acestea s-au dus în cavitatea timpanică. Durerea trebuie anihilată cu un inflamator.”, a declarat specialistul.

Când apare otita

in cat timp trece otita

Cum se tratează oțeta

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Andreea a fost pusă „la colț” de Carina și de Iris: „Ești falsă. Cea mai malefică dintre noi”. De ce a fost atacată concurenta de la „Bravo, ai stil”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citește și: Mituri despre dietele alimentare

Apariția otitei are mai multe cazuri, însă cea mai frecventă cauză este răceala. Din cauza frigului, la nivelul căilor respiratorii, se instalează viruși, ce afectează și urechile, apărând astfel otita. Deși mulți adulți consideră că mersul la piscină sau mare poate fi cauza principală, această situație apare destul de rar. În orice caz, de la primele simptome, pacienții sunt sfătuiți să meargă la un consult ORL. Doctorul a menționat faptul că este important de știut că antibioticul se administrează doar atunci când vorbim de otită pirulentă.

,,Virusurile, bacteriile din jurul nostru și frigul. Dacă pe copil îl ținem când este aerul rece, fără căciulă pe cap, sau pur și simplu inhalează un aer rece și în momentul acela nasul se congestionează, se înfundă și se creează niște secreții. În momentul în care copilul a tras secrețiile în spate, s-au dus spre ureche și va face otită medie. Otita medie provine din viroze și răceli.”, a mărturisit Ana Maria Apostol.

De aceea, este esențial ca cei mici să poarte căciulă și fular atunci când este frig afară. Cu toate că otita este o boală foarte răspândită, adesea este o afecțiune care se tratează cu ușurință, însă pot apărea și complicații severe, dacă nu este tratată în mod corect și la timp. De exemplu, otita poate să recidiveze din cauza polipiilor mari.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum trebuie să-și susțină mamele copiii în preajma examenelor

Pozițiile greșite ale copilului în mediul intrauterin

Vica Blochina, RELAȚIE cu Cristi Borcea? A spus tot fără ocolișuri. Fanii au rămas mască - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate - radioimpuls.ro

Andreea, în lacrimi după plecarea Milenei de la „Bravo, ai stil!” - kanald2.ro

Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii după ce mama lor s-a îmbolnăvit - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 1 iunie 2023. O zodie celebrează iubirea alături de partenerul de viață!
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri