Cum se gateste corect usturoiul! Iata de ce lucru important trebuie sa tii cont!


Nu stiai cum sa gatesti usturoiul? Iata care este tehnica corecta de gatire!

 

USTUROIUL NU SE ARDE in mancare. Asta trebuie stabilit de la inceput. Pentru a obtine acea aroma inconfundabila si pentru a fi siguri ca mai putem deschide gura fara teama ca cineva suna la pompieri, trebuie sa facem asa: cand incepem orice mancare cu prajitul usturoiului in ulei, nu recurgem la acelasi procedeu pe care-l aplicam cartofilor, de pilda. NU! Punem intotdeauna usturoiul in tigaia (sau cratita) rece cu ceva ulei de masline extravirgin si-l incalzim incet.
Asta inseamna ca el are timp sa aromatizeze uleiul si nici nu se va arde. Cand da primele semne de colorare, de fapt ne spune ca e gata, ca suntem pe drumul cel bun si ca trebuie sa mergem mai departe cu reteta: ori il scoatem (si-a facut treaba, si-a lasat aroma) ori adaugam in tigaie alt ingredient care va opri procesul de prajire a usturoiului. E simplu: un usturoi bine gatit, are intotdeauna un gust dulce-catifelat, cu o tenta din aroma specifica. Nu am vrea sa mancam toate preparatele ca si cum ar fi cu mujdei.
Puteti incerca si usturoiul copt. E magnific, va zic. Luati capatani intregi, le dati cu putina sare, le inveliti in folie de aluminiu si le uitati vreo ora si jumatate in cuptor, la 160 de grade Celsius. Rezultatul: o pasta maronie, fina, cu tente ale gustului de ciocolata (nu glumesc) care poate ridica nivelul oricarui preparat. De pilda, poate fi mixata cu putin ulei de masline, cu sare si piper iar mixul obtinut poate innobila orice fel de carne la finalul gatirii ei.
Sursa: OanaCuzino.ro

USTUROIUL NU SE ARDE in mancare. Asta trebuie stabilit de la inceput. Pentru a obtine acea aroma inconfundabila si pentru a fi siguri ca mai putem deschide gura fara teama ca cineva suna la pompieri, trebuie sa facem asa: cand incepem orice mancare cu prajitul usturoiului in ulei, nu recurgem la acelasi procedeu pe care-l aplicam cartofilor, de pilda. NU! Punem intotdeauna usturoiul in tigaia (sau cratita) rece cu ceva ulei de masline extravirgin si-l incalzim incet.

Asta inseamna ca el are timp sa aromatizeze uleiul si nici nu se va arde. Cand da primele semne de colorare, de fapt ne spune ca e gata, ca suntem pe drumul cel bun si ca trebuie sa mergem mai departe cu reteta: ori il scoatem (si-a facut treaba, si-a lasat aroma) ori adaugam in tigaie alt ingredient care va opri procesul de prajire a usturoiului. E simplu: un usturoi bine gatit, are intotdeauna un gust dulce-catifelat, cu o tenta din aroma specifica. Nu am vrea sa mancam toate preparatele ca si cum ar fi cu mujdei.

Puteti incerca si usturoiul copt. E magnific, va zic. Luati capatani intregi, le dati cu putina sare, le inveliti in folie de aluminiu si le uitati vreo ora si jumatate in cuptor, la 160 de grade Celsius. Rezultatul: o pasta maronie, fina, cu tente ale gustului de ciocolata (nu glumesc) care poate ridica nivelul oricarui preparat. De pilda, poate fi mixata cu putin ulei de masline, cu sare si piper iar mixul obtinut poate innobila orice fel de carne la finalul gatirii ei.

Sursa: OanaCuzino.ro

 


Citește și:

Virgil Musta, avertisment despre sărbătorile de iarnă: „Nu vor mai fi posibile”

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș, scandal nemaiîntâlnit, chiar în fața telespectatorilor! "Ești disperată să fii în centrul atenției! Sunteți niște gaițe!"

Top 10 cel mai bine plătite vedete din lume. Surpriză mare pe primul loc

Mașina de peste 150.000 de euro a Oanei Zăvoranu a fost lovită! Șoferul a fugit!

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” continuă scandalul! "Sunt convinsă că este mai bună dansatoare,decât prezentatoare!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Andreea Pirui și Marius s-au despărțit definitiv: „Nu mai este cale de întoarcere”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri