Cum se curăță grătarele de aragaz. Afla totul aici!


Cum se curăță grătarele de aragaz. Afla totul aici!

Sos marinara prăjit. Grăsime de slănină veche de săptămâni. O colecție de firimituri arse și alte resturi alimentare neidentificabile. Dacă ați încercat vreodată să curățați un aragaz - sau orice tip de plită cu grătare - atunci știți cât de problematic poate fi să întârziați curățarea.


In articol:

Cum se curăță grătarele de aragaz. Afla totul aici! Sos marinara prăjit. Grăsime de slănină veche de săptămâni. O colecție de firimituri arse și alte resturi alimentare neidentificabile. Dacă ați încercat vreodată să curățați un aragaz- sau orice tip de plită cu grătare- atunci știți cât de problematic poate fi să întârziați curățarea.

Acum, probabil că nu intenționați să renunțați la frecarea grătarelor aragazului de fiecare dată când curățați bucătăria. Poate că nu sunteți sigur cum să vă dezgoliți în mod eficient grătarele cuptorului.

Poate pur și simplu nu-ți faci timp să o faci. Oricum, ca și în cazul majorității treburilor care apar pe lista dvs. de sarcini, evitarea nu face decât să agraveze problema.

Cum se curăță grătarele de aragaz. Afla totul aici!
Cum se curăță grătarele de aragaz. Afla totul aici!

Există o mulțime de modalități bune de a curăța grătarele cuptorului, dar singurul adevăr universal este că este întotdeauna mai bine să ajungeți la serviciul de curățare a grătarelor mai devreme decât mai târziu.

Cu cât amânați procesul de curățare mai mult, cu atât vă va aduce un memento mirositor aproape de fiecare dată când gătiți pe plită. Nu tocmai un proces distractiv.

Deci: Cum, exact, puteți obține o plită nouă? Curățarea grătarelor aragazului este probabil o treabă mai ușoară decât credeți și vă promitem că nu vă va lua prea mult timp. (Da, vă încurajăm cu blândețe să faceți treaba, pentru că va merita efortul!)

Sunteți gata să faceți treaba pe care ați amânat-o? Iată cum să curățați grătarele aragazului, pas cu pas.

Lucruri de știut înainte de a începe

Grilele dvs. de aragaz sunt probabil fontă, deci tratați-le cu grijă pentru a preveni deteriorarea. Evitați să folosiți vată de oțel sau orice tampon metalic pentru curățat.

Și s-ar putea să fie de la sine înțeles, dar dacă utilizați substanțe chimice dure (cum ar fi amoniacul) pentru a curăța grătarele aragazului, clătiți întotdeauna cu apă fierbinte și săpun. Previneți ruginirea uscându-vă grătarele înainte de a le pune din nou pe plită.

Citeste si: Camerele de luat masa ar putea reveni în anul 2021!

Cum să curățați grătarul aragazului, pas cu pas. Iată cum să curățați grătarele de aragaz cu un amestec de apă cu săpun de casă:

Scoateți grătarele cuptorului de pe plită și puneți-le într-o chiuvetă goală

Cea mai ușoară parte! Asigurați-vă că sunt reci la atingere, apoi scoateți grătarele de pe plită și așezați-le într-o chiuvetă sau cadă goală. Dacă nu aveți o chiuvetă sau o cadă suficient de mari, puteți folosi și un coș de plastic.

Se amestecă o baie de apă cu săpun

Acoperiți grătarele din chiuvetă cu apă clocotită sau foarte fierbinte, plus un jet de săpun de vase. Lăsați grătarele să se înmoaie în apă cu săpun timp de 10 până la 15 minute pentru a tăia grăsimea.

Frecați cu un produs de curățare cu pulbere pentru a slăbi resturile în exces

După înmuiere și, dacă este necesar, utilizați un produs de curățare pe o perie rigidă (nemetalică), burete sau spălător de nailon fără zgârieturi și îndepărtați orice resturi de grăsime.

Clătiți, uscați și înlocuiți grătarele.

Clătiți grătarele curate, uscați-le bine cu o cârpă curată și așezați-le înapoi pe plită. Bine ca nou!

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum vopsim sufrageria astfel încât să fim în trend!

Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔

Ce se intampla in corpul tau cand mananci prune uscate

Zodii de barbati care nu te vor asculta vreodata

Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri