Cum să transformi obiceiurile nocive în plăceri sănătoase

Cum să transformi obiceiurile nocive în plăceri sănătoase
Cum să transformi obiceiurile nocive în plăceri sănătoase

Fără să ne dăm seama, de-a lungul timpului dobândim tot felul de obiceiuri care, chiar dacă sunt plăcute, sunt nocive și pe termen lung ne pot provoca probleme de sănătate.

Odată ce te-ai obișnuit cu aceste obiceiuri, este foarte greu să renunți la ele. Totuși, ai varianta de a le înlocui treptat cu alte obiceiuri mai puțin dăunătoare sau chiar sănătoase. În timp, vei constata că și acestea îți pot provoca o plăcere cel puțin la fel de mare. Unde mai pui că efectele se vor resimți, iar starea ta se va îmbunătăți decisiv.

 

Ne-am gândit să facem pentru tine o listă a celor mai des întâlnite obiceiuri nesănătoase și cu ce le poți înlocui.

 

Fumatul

 

Este inutil să mai spunem cam cât este de dăunător fumatul pentru sănătate și chiar frumusețe, pentru că fumul de țigară ne afectează culoarea pielii, favorizează apariția

timpurie a ridurilor și a petelor pigmentare atât de neplăcute. În timp, toate acestea vor fi atât de vizibile, încât vor fi greu de acoperit chiar și cu un fond de ten dens.

 

Însă lăsatul de fumat este dificil, ne supune la un stres major și de cele mai multe ori este sortit eșecului, chiar dacă ne canalizăm toată voința în această direcție. Explicația este simplă: dependența de nicotină este reală și pentru a scăpa de ea avem nevoie de un plan bun. Cum nicotina este cel mai mic rău în această situație, putem să o mai păstrăm și să o dăm în doze tot mai mici organismului, iar asta o putem face cu ajutorul țigărilor electronice. În afara nicotinei, lichidul acestora mai include două sau trei ingrediente care se folosesc și în industria alimentară și sunt sigure pentru organism. Reducând treptat cantitatea de nicotină, poți ajunge să scapi de dependență și să uiți definitiv de fumat sub orice formă. Unde mai pui că acest proces poate fi plăcut, pentru că lichidele pentru țigările electronice sunt disponibile în diverse arome. Apoi, tehnologia a evoluat în acest domeniu și acum găsești și dispozitive de unică folosință, extrem de ușor de utilizat.

 

Alcoolul

 

Băuturile alcoolice sunt, de regulă, introduse în ritualul de relaxare din timpul weekendului, dar încet-încet ajungem să-l consumăm mult mai des decât ar trebui și ne ascundem în spatele mitului potrivit căruia un pahar este recomandat chiar și de medici. În realitate, alcoolul este dăunător dacă este consumat zilnic chiar și într-o cantitate foarte mică. Acea cantitate mică - un pahar - ar trebui consumată, de fapt, o dată pe săptămână sau chiar deloc.

 

Ca și în cazul fumatului, băuturile alcoolice pot fi înlocuite cu altele care să nu conțină alcool și care îți pot provoca o plăcere la fel de mare, iar în plus vor dispărea efectele neplăcute de-a doua zi. Astfel, potrivit riahealth.com, cocteilurile nonalcoolice sunt un bun înlocuitor de alcool. Dacă îți prepari din sifon, diverse siropuri și felii de fructe o băutură care arată foarte bine, nivelul de satisfacție va fi mare și pur și simplu vei uita de alcool. De asemenea, berea fără alcool este o alternativă, iar dacă preferi vinul, vei descoperi că în magazine au apărut și sortimente cu 0 alcool.

 

Dulciurile

 

Da, știm, sunt foarte bune, dar ne afectează sănătatea la fel de mult ca și țigările sau alcoolul. Ar fi bine dacă ne-am putea limita la o bucățică de dulce pe zi, cum ar fi un pătrățel de ciocolată, dar știi și tu că este imposibil când ți-a mai rămas o bucată mare în dulap sau când vezi varietatea incredibil de mare din magazine și cofetării.

 

Totuși, organismul nostru are nevoie și de dulce, dar cât mai puțin procesat. O idee foarte bună este să înlocuiești deserturile din magazin cu fructe proaspete și dacă simți

nevoia de mai mult, prepară-ți singură dulciurile, utilizând cât mai puțin zahăr. La o simplă căutare pe internet vei descoperi tot felul de rețete și sigur cel puțin una va fi pe gustul tău.

Foto: Unsplash



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies