Cum să ții virușii și microbii la distanță!


Dacă respecți câteva măsuri simple dar eficiente, o igienă corespunzătoare este menținută foarte ușor. Știm cu toții că cea mai ușoară și rapidă formă de prevenire a îmbolnăvirii cu viruși, bacterii ori microbi este să te speli pe mâini cu apă și săpun. Rezultatul este același, indiferent că optezi pentru un săpun clasic solid, ori cel lichid sau sub formă de spumă. Pe lângă spălarea corectă a mâinilor, mai putem întreprinde și alte măsuri de igienizare, pentru sănătatea noastră.


In articol:

Cum să ții virușii și microbii la distanță! Dacă respecți câteva măsuri simple dar eficiente, o igienă corespunzătoare este menținută foarte ușor. Știm cu toții că cea mai ușoară și rapidă formă de prevenire a îmbolnăvirii cu viruși, bacterii ori microbi este să te speli pe mâini cu apă și săpun. Rezultatul este același, indiferent că optezi pentru un săpun clasic solid, ori cel lichid sau sub formă de spumă. Pe lângă spălarea corectă a mâinilor, mai putem întreprinde și alte măsuri de igienizare, pentru sănătatea noastră.

Cum să ții virușii și microbii la distanță!
Cum să ții virușii și microbii la distanță!

Atunci când ne aflăm în exterior și suntem în imposibilitatea de a ne spăla pe mâini cu apă și săpun, putem opta oricând pentru un dezinfectant, sub formă de gel sau spray, care ajută la igienizarea imediată. Să nu uităm că există șervetele umede dezinfectante, pe care le putem folosi inclusiv pentru curățarea altor suprafețe, cu care intrăm des în contact.

Despre masca facială de protecție nu are sens să insistăm, aceasta fiind obligatorie în România acum, atât în spatiile închise, cât și în spatiile deschise. Ceea ce poți tu să faci este să eviți locurile închise și neaerisite sau, dacă acest lucru nu este posibil, să limitezi pe cât de mult posibil timpul petrecut în asemenea spatii.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantina totală: „Nu luăm în considerare acum o carantinare totală"

Ca să te asiguri că nu te trezești niciodată în situația în care ai uitat masca acasă, ține întotdeauna una de rezervă în geantă, cât și în mașină.

De ce este important să ne igienizăm mâinile cât mai des?

Telefoanele noastre, clanțele de la uși, suprafețele cu care intrăm în contact în mijloacele de transport în comun au mult mai multă murdărie pe ele decât poți observa cu ochiul liber și astfel, reprezintă medii propice pentru înmulțirea virusurilor, bacteriilor și microbilor. Astfel, de fiecare dată când ne folosim telefoanele mobile, strângem mâna cuiva, deschidem o ușă, ori facem o plată cash, acumulăm germeni pe mâini pe care îi putem transfera ușor pe față, dacă nu suntem atenți, motiv pentru care spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi este indicată, dacă vrem să ne ferim de gripe, răceli și Covid.        


Abonează-te pe

Citește și:

Cum vei evolua în timp, în funcție de zodie?

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre vaccinul anti-COVID-19: "La fel ca şi în sezonul gripal..."

Andreea Tonciu le-a arătat... fundul gol juraților, după un scandal înfiorător cu Cristina Şişcanu: “Să vezi acasă omor de la bărbată-miu!”

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: "Doar în tranşa a doua intră..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri