Cum să-ți îngrijești corect părul în timpul anotimpurilor reci

Cum să-ți îngrijești corect părul în timpul anotimpurilor reci
Cum să-ți îngrijești corect părul în timpul anotimpurilor reci

Află cum trebuie să îți îngrijești părul în sezonul rece.

Cum să-ți îngrijești corect părul în timpul anotimpurilor reci

1. Hidratează-ți părul cu ulei și balsam fără clătire

În sezonul rece, aerul uscat și căldura din interior deshidratează firele de păr și acesta devine din ce în ce mai uscat, căpătând acel aspect de spic. Astfel că, în această perioadă, specialiștii recomandă folosirea uleiurilor și balsamurilor care nu necesită clătire pentru hidratarea în profunzime a părului.

Pune în palmă câteva picături de ulei și aplică-le pe vârfuri, dimineața și seara.

2. Nu-ți spăla părul prea des

Dacă te-ai obișnuit să-ți speli părul în fiecare zi sau o dată la două zile, ar fi bine să renunți la acest obicei pe toată durata sezonului rece. Spălatul excesiv privează părul de uleiurile secretate prin foliculi în mod natural, care protejează și hidratează părul.

3. Respectă câteva reguli de bază atunci când îți speli părul

„În primul rând, trebuie eliminată apa în exces cu un prosop. Apoi usucă-ți părul pe secțiuni: operațiunea e mai laborioasă, dar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru protecție, folosește produse de protecție termică. Cel mai important este să folosești uscătorul la o temperatură medie și să îl ții la o distanță de cel putin 10 centimetri”,

spune Radu Șerban.

4. Folosește o mască de păr hidratantă, o dată pe săptămână

Măștile de păr sunt la mare căutare în sezonul rece, întrucât conțin o sumedenie de ingrediente hidratante, tonifiante și emoliente, benefice pentru păr. Măștile de păr, sunt, de fapt, formule de balsam concentrate care acționează asemenea serurilor faciale. În plus, puteți alege măștile în funcție de problema pe care o aveți.

Oțetul de mere este un ingredient extrem de utilizat în conținutul măștilor naturale, având efect antiseptic și antibacterian, dar și proprietăți regenerante.

Citeste si: DESCOPERĂ: 7 tratamente naturale pentru păr deteriorat pe care le poți face acasă

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

5. Fă o pauză de la vopsit

Nuanțele naturale, ușor închise, sunt mult mai potrivite pentru sezonul rece, întrucât numărul de reîmprospătări ale culorii va fi mai mic.

Dacă veți alege o nuanță apropiată de culoarea naturală, rădăcinile nu vor mai fi o problemă, ci se vor integra frumos.

6. Piaptănă părul dimineața și seara

„Periatul zilnic al părului este foarte important – nu doar că îi conferă un aspect mai plăcut și mai ordonat, dar are și un rol fiziologic bine determinat”,

spune hair-stilistul. Pieptănatul va permite repartizarea uniformă a uleiurilor, care îl hrănesc și îi conferă strălucire. De asemenea, periatul va stimula micro-circulația la nivelul pielii, înlăturând celulele moarte, dar și impuritățile.

Citeste si: Ce este tripofobia și ce test poți face pentru a vedea dacă ai această fobie ciudată

Cum să îngrijești părul blond

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Decapajul prespune o spălare a culorii, pe când acțiunea de decolorare presupune o deschidere a nuanței inițiale. Care operațiune este mai agresivă  cu firul de păr? Ei bine, decolorarea, dar nu dispera! Există soluții, există mereu căi prin care poți să ai și culoarea mult visată, dar și un păr sănătos. Există o obligație! Alege să îți deschizi culoarea părului într-un salon, sub supravegherea unui specialist. Doar el poate decide proporțiile de decolorant, astfel încât structura firului de păr să nu fie afectată. 

Ia aminte: dacă tipul și calitatea firulului tău de păr nu permite un decapaj, atunci stilistul poate merge pe o variantă mult mai lejeră și totodată foarte modernă, ombre sau o reiventare a lui, sombre. Cu ajutorul acestor tehnici,  poți obține jocuri de lumină în păr fără să ai prea multe bătăi de cap cu un păr decolorat în detrimentul sănătatii părului ”, spune specialistul.

Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate

Care sunt cauzele căderii părului

„În mod fiziologic, părul are variații sezonale de creștere, astfel că o cădere semnificativă a părului primăvara/toamna va fi compensată printr-o creștere rapidă în următoarele luni. Trebuie să aveți în vedere și faptul ca folosirea în exces a produselor de styling, a foehn-ului, ondulatoarelor și a plăcilor pentru îndreptat părul este agresivă pentru firele de păr, care se subțiază și în timp se rup sau cad.

Alte cauze de cădere a părului includ dietele restrictive, care determină un dezechilibru in organism, ce se reflectă și la  nivelul firului de păr, care este inițial devitalizat, iar apoi cade. Pe parcursul sarcinii este bine să stiți ca părul inițial va crește, datorită modificărilor hormonale, iar în primele 2-4 lunidelanaștere aparent va cădea, însă este o falsă cădere, fiind de fapt revenirea la statusul hormonal anterior. Acest lucru este rapid reversibil după naștere și de cele mai multe ori nu necesită tratament. De asemenea, anticoncepționaleleorale influențează creșterea părului, putând determina o cădere pasageră a părului, prin modificările hormonale pe care le induc la inițierea, stoparea sau schimbarea tratamentului. Scăderea nivelului de estrogen și progesteron conduce la pierderea difuză a podoabei capilare în premenopauză și la menopauză. Evenimenteletraumatizante de ordin psihic sau fizic  pot determina căderea părului la distanță de 2- 4 luni, în nici un caz imediat, și pot fi ușor trecute cu vederea”, explică dr. Ana Răducan.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Cum poți prepara masca de păr cu amidon de porumb

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies