Cum să preveniți ridurile gâtului

cum sa preveniti ridurile gatului
Cum să preveniți ridurile gâtului

Ridurile gâtului, își fac apariția odată cu înaintarea în vârstă. Însă știați cum le puteți preveni?

Aflați din rândurile următoare, ce cauzează mai exact ridurile gâtului, dar și cum le puteți preveni.

 

Ce cauzează ridurile gâtului?

Vârsta

Un prim aspect de luat în seamă atunci când vine vorba despre ceea ce cauzează ridurile gâtului, ține și de vârstă. Automat, pe măsură ce corpul nostru îmbătrânește, și pielea tinde să își piardă din elasticitate, mai exact din capacitatea de a se întinde și a reveni în forma sa inițială.

Astfel, sunt odată cu pierderea elasticității, pot apărea și ridurile gâtului, pielea poate părea mai uscată și lăsată.

Citește și: Cum să arzi mai multe calorii decât mănânci. 2 idei geniale

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îi stârnești interesul unui bărbat pentru a te urmări

Expunerea extremă la lumina soarelui

Un alt aspect de luat în seamă care duce la apariția ridurilor pe gât, constă și în expunerea extremă la razele soarelui. Indiferent că este vorba despre razele UVA sau UVB ambele pot deteriora pielea, distrugând astfel țesutul conjunctiv din derm, care este format din fibre de elastină și colagen, în urmă căruia se poate pierde și elasticitatea, ducând astfel la formarea ridurilor de pe gât.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Fumatul

Bineînțeles că și fumatul poate afecta acest lucru, dat fiind faptul că poate produce mai multe modificări fizice, printre care se află și ridurile gâtului. Specialiștii confirmă faptul că, persoanele fumătoare pot avea mai multe riduri, în comparație cu cele nefumătoare, tutunul reducând colagenul pielii, cantitatea de oxigen furnizată pielii, afectând în cele din urmă elasticitatea sa.

riduri la gat
Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Genetica

Chiar și genetica poate afecta acest lucru, dat fiind faptul că deține un rol major atunci când vine vorba despre determinarea vitezei cu care pielea îmbătrânește. În cazul în care unul sau ambii părinți s-au confruntat cu apariția ridurilor pe gât de la o vârstă fragedă, există șanse mari ca și tu să pățești la fel.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

creme pentru ridurile gatului
Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Mișcări repetate

Chiar și mișcările făcute în mod repetat  pot duce la apariția ridurilor pe gât. Indiferent de faptul că este vorba doar despre privirea în jos pentru a folosi telefonul, despre exercițiile fizice, sau alte astfel de exemple, toate acestea, făcute în mod frecvent, pot duce la acest lucru.

tratament pentru riduri pe gat
Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

 

Care sunt cele mai bune opțiuni de tratament disponibile pentru ridurile gâtului?

Utilizați produse bogate în vitamina C

Pentru a vă asigura că preveniți sau reduceți apariția ridurilor pe gât, puteți utiliza mai des produse bogate în vitamina C. Acesta este un ingredient comun, folosit în produsele antirid, un antioxidant care inactivează radicalii liberi și încetinește procesul îmbătrânirii, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care se recomandă să se utilizeze zilnic seruri și produse de îngrijire care dețin în compoziția lor vitamina C.

În plus, puteți lua în calcul și consumarea alimentelor bogate în vitamina C.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Renunță la fumat

Așa cum am menționat anterior, și fumatul poate contribui la apariția ridurilor pe gât, ceea ce înseamnă că, automat ar trebui să renunțăm la acest viciu, pentru a împiedica, preveni sau reduce apariția ridurilor pe gât. Dat fiind faptul că tutunul și nicotina pot împiedica colagenul pielii, iar în același timp accelerează formarea ridurilor, pentru o piele mai sănătoasă și strălucitoare, ar trebui să renunțăm.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Începeți hidratarea folosind o cremă

Hidratarea este extrem de importantă, însă în special în momentul în care ne dorim să reducem ridurile apărute pe gât. În majoritatea cremelor pentru față și gât, putem regăsi nenumărate ingrediente hidratante, care măresc nivelurile de elastină și colagen, iar în același timp ne ajută și la hidratarea pielii. Acest proces făcut în mod regulat, poate ajuta la reducerea ridurilor de pe gât, în special dacă aceste produse sunt bogate în acid hialuronic.

ce cauzeaza ridurile gatului
Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Fă o injecție cu botox

Se pare că și o injecție cu botox poate ajuta în acest sens, fiind considerat a fi chiar un tratament popular în acest sens. Din punct de vedere cosmetic, injecțiile funcționează prin blocarea semnalelor chimice care fac mușchii pielii să se contracte, ceea ce înseamnă că rezultatul final constă într-un aspect general mult mai fin. Astfel, chiar cercetările sugerează faptul că injecțiile cu botox ar putea fi o modalitate de a reduce aceste riduri, în ciuda faptului că efectele pot apărea la aproximativ 3 sau 4 luni de la injectare, în funcție de elasticitatea pielii și vârsta.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Aplică zilnic protecție solară

Dat fiind faptul că o expunere extremă la razele soarelui poate duce rapid la apariția ridurilor pe gât, ar trebui să îndepărtăm acest lucru aplicând zilnic protecție solară. Aceasta poate ajuta la încetinirea semnelor îmbătrânirii, dat fiind faptul că hidratează pielea, și ajută și la creșterea elasticității, protejând-o în cele din urmă de razele ultraviolete. Se recomandă să utilizați protecție solară de cel puțin 2 sau 3 ori pe zi.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Folosiți creme cu retinoizi

Pe lângă faptul că sunt recomandate cremele cu acid hialuronic și vitamina C, de luat în calcul sunt și cele care conțin retinoizi. Acestea pot reduce destul de mult semnele de îmbătrânire, printre care se află bineînțeles și ridurile. Acestea sunt create din vitamina A, și sunt recomandate deseori ca remediu pentru ridurile apărute pe gât, însă înainte de a face o alegere, ar trebui să consultați un dermatolog.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Încercați un plasture pentru gât

Exact așa cum există măști pentru față, exact așa se pot găsi și plasturi pentru gât, care sunt concepuți pentru a minimiza liniile, dar și ridurile apărute pe gât. Cu toate acestea, exact ca în cazul utilizării cremelor cu retinoizi, sfatul unui medic dermatolog este benefic și în acest caz.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]

Bea mai multă apă

Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că hidratăm pielea utilizând diverse creme și serumuri, o putem hidrata și din interior, consumând mult mai multă apă, care duce la promovarea elasticității pielii. Se recomandă să consumați cel puțin 8 pahare de apă pe zi, pentru a putea reduce ridurile, începând cu un pahar consumat imediat după trezire, altul în timpul micului dejun, iar următorul după, fără să uitați să mai consumați apă și în timpul zilei, după prânz, dar și după cină.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

Cum să preveniți ridurile gâtului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Culori de păr pentru ochi căprui. Ce nuanțe te pun în valoare

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies