Ciocolata este favorita tuturor romanilor si bineinteles, prajiturile cu cacao ocupa si ele un loc fruntas.
In articol:
Cum sa pregatesti o negresa cu adevarat delicioasa! Avem reteta perfecta pentru tine. Ciocolata este favorita tuturor romanilor si bineinteles, prajiturile cu cacao ocupa si ele un loc fruntas. Printre acestea se numara minunatele negrese, adorate atat de copii, cat si de adulti. Sunt delicioase si foarte usor de preparat.
Cum sa pregatesti o negresa cu adevarat delicioasa![Sursa foto: PixaBay]
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati negresa cu ciocolata
Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o jumatate de pachet de unt, o cana cu zahar, 2 oua, o lingurita cu esenta de vanilie, o treime de cana cu pudra de cacao, o jumatate de cana cu faina, un sfert de lingurita cu praf de copt si un praf de sare.
Pentru a pregati glazura negresei cu ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 linguri cu unt, 3 linguri cu pudra de cacao, o lingura cu miere, o cana cu zahar pudra, o lingurita cu extract de vanilie.Citeste si: Rețetă de prăjitură tăvălită prin fistic și nuci
Cum se prepara negresa cu ciocolata
Dificultatea de preparare a acestei retete este una usoara. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incalzesti cuptorul la 175de grade Celsius. Pregateste o tava patrata pe care sa o ungi cu ulei si sa o tapetezi cu faina. Pune o cratita pe foc in care sa topesti untul, apoi adauga zaharul, ouale si extractul de vanilie. Amesteca bine compozitia si adauga apoi cacao, faina, sare si praful de copt. Intinde compozitia uniform in tava. Pune astfel tava pregatita la cuptor si coace aluatul timp de aproximativ 25-30de minute. Nu lasa la cuptor mai mult de atat, pentru ca astfel aluatul se poate usca. Pentru glazura, pregateste 3 linguri de unt moale si amesteca-l cu 3 linguri decacao, mierea, extractul devanilie si zaharul pudra. Toarna glazura peste prajitura cat aceasta este calda. Serveste prajitura calda. Pofta buna!