Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață

cum puteti obtine un par matasos

Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață

Odată cu apariția sezonului cald, ar trebui să avem și mai multă grijă de părul nostru. Însă știați cum puteți face asta, mai exact?

Aflați din rândurile următoare cum puteți să obțineți mai ușor, un păr mătăsos și plin de viață.

 

Cum să obțineți părul plin de viață

Ungerea părului

O modalitate excelentă de a rezolva majoritatea problemelor cu părul este ungerea cu ulei. Uleiul este o modalitate excelentă de îngrijire a scalpului pentru a ameliora problemele tale de păr, indiferent de problema ta cu părul.

Aplicați ulei de cocos, migdale sau măsline pe păr peste noapte și spălați-l a doua zi. Evitați șamponarea și lăsați-l să stea o zi dacă este posibil.

Citește și: Afectează șamponul uscat părul? Ce spun specialiștii

sfaturi pentru un par sanatos
Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se strânge fondul de ten pe față. Cum se aplică corect și ce trebuie să folosești înainte

Păstrează-ți părul curat

În timpul verii, părul tău este afectat negativ de lumina soarelui, transpirația și murdăria. Asigurați-vă că vă șamponați părul de două ori pe săptămână pentru a elimina toate impuritățile. O cantitate excesivă de șampon poate usca părul. Balsamul face curățarea mai ușoară, așa că îl folosiți ori de câte ori puteți.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

sfaturi pentru un par cu volum
Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Tratamente de păr

Părul, la fel ca și pielea, necesită îngrijire suplimentară pentru a rezista condițiilor meteorologice dăunătoare. Pentru a oferi părului îngrijirea și răsfățul pe care îl are nevoie, alegeți un tratament de păr. Pentru a-ți îmbunătăți strălucirea, catifelarea, netezime, volumul și săritura, folosește un tratament de casă. Puteți folosi un tratament bazat pe plante sau pe ingrediente naturale ca alternativă.

Maioneza, iaurtul, mierea și ouăle sunt cele mai bune ingrediente pentru a-ți menține părul sănătos.

Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Alimentație nutritivă și sănătoasă

Abordarea noastră alimentară  are un impact semnificativ asupra stării părului nostru. Este esențial să aveți o dietă care include o cantitate suficientă de fructe și legume pentru a vă asigura o nutriție adecvată părului tău. Nu uitați să includeți în alimentația dvs.

migdale, soia, semințe de in, lapte și produse lactate, năut și roșii. Fă parte din alimentația ta obișnuită dacă consumi ouă sau carne. Desigur, vei obține efectul de volum pe care îl dorește părul tău.

cum puteti obtine un par plin de viata
Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Bea apă

În fiecare zi, corpul tău are nevoie de cel puțin opt pahare de apă. În lunile de vară, ar trebui să bei cât mai multă apă posibil.

Cea mai bună metodă de a menține părul în formă este să mențineți corpul hidratat, în special odată cu înaintarea în vârstă. Conform National Library of Medicine, în urma unui studiu, a fost dovedit faptul că efectul îmbătrânirii asupra melaninei părului și melanozomilor, a constatat că închiderea culorii părului prin îmbătrânire este cea mai afectată de creșterea legată de mărirea dimensiunii melanozomului, urmată de creșterea raportului de melanină.

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

par cu volum
Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Evitați instrumentele de căldură

Pe măsură ce părul este moale, este posibil să te coafezi mai mult. Când părul tău este moale, coafarea și uscarea cu uscătorul electric sunt cele mai bune opțiuni. În plus, provoacă daune. Explozia de căldură absoarbe umezeala din păr, în special părul care nu are protecție împotriva căldurii. Pentru a preveni orice deteriorare termică, cea mai bună opțiune este uscarea la aer, deoarece instrumentele de coafat vor face decât să înrăutățească situația. Conform Healthline , factorii de mediu, pe lângă soare, vânt și ploaie, instrumentele de căldură sunt unele dintre cele mai mari cauze ale pierderii umidității și, ulterior, a pierderii elasticității părului.

Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru a adăuga strălucire si volum parului

  • În cele din urmă, folosiți berea pentru a clăti părul. Berea îți va străluci părul, care altfel este ferm și moale.
  • Aplicați pulpă de aloe vera crudă pe păr și scalp. După douăzeci de minute, spălați-l. Acest lucru hidratează și îmbunătățește în mod natural părul, îmbunătățind astfel calitatea acestuia.
  • Aplicați o cantitate mai mică de șampon pe vârfuri. Spuma de șampon va coborî automat de la vârfuri până la bază. Utilizarea șamponului pe vârfuri va usca și mai mult vârfurile.
  • Pentru a menține părul sănătos și pentru a preveni vârfurile despicate, alege să te tunzi regulat.
  • Folosește ser de păr care protejează părul de soare și coafuri care îl protejează.
  • Veți elimina rapid grăsimea de pe păr folosind talc pentru bebeluși pe scalp și frecându-l cu degetele ușoare, făcându-l mai rezistent la umiditate.
  • Pentru a evita părul plictisitor, purtați bigudiuri peste noapte și spălați-vă părul dimineața.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Cum să obțineți un păr mătăsos și plin de viață[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Când se aplică serul pe față. Ordinea aplicării produselor cosmetice

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies