Cum să îți îngrijești părul pe timpul verii. Urmează aceste sfaturi și protejează-ți părul

sfaturi pentru protejarea parului in sezonul cald

Sfaturi pentru protejarea parului in sezonul cald

Sezonul cald poate reprezenta o provocare, chiar și atunci când vine vorba despre îngrijirea părului. Însă știați cum o puteți face mai bine?

Aflați din rândurile următoare care sunt modalitățile pe care le puteți utiliza pentru ca părul să fie cât mai îngrijit, chiar și pe timpul sezonului cald. În plus, descoperiți și doar câteva dintre sfaturile care vă ajută să vă protejați mai bine părul de temperaturile ridicate.

 

Cum este recomandat să îngrijești părul pe timpul verii

Este cunoscut deja faptul că în general se recomandă să folosim mască de păr o dată pe săptămână, însă odată ce temperaturile calde au apărut, masca de păr se aplică chiar de două ori pe săptămână.

De asemenea, se recomandă ca vârfurile părului să fie tunse de cel puțin o dată în timpul sezonului cald, pentru că părul are tendința să se usuce și să se electrizeze, ceea ce duce la o deteriorare accentuată a vârfurilor.

În plus, se recomandă ca atunci când părăsiți locuința, să utilizați un balsam de păr de tipul “leave în”, care se regăsește sub formă de spray. Prin intermediul acestor produse, părul este mult mai hidratat, mai sănătos și mult mai hrănit.

Indiferent de sezon, puteți utiliza ulei pentru strălucire, dar și pentru hidratare. De asemenea, dacă timpul și vremea vă permite, se recomandă să lăsați părul să se usuce singur, fără să folosiți căldură.

După ce acesta s-a uscat, puteți aplica chiar și câteva picături de ulei, pentru strălucire.

de cate ori se recomanda sa te speli pe par
Sfaturi pentru protejarea parului in sezonul cald[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Sfaturi pentru protejarea părului în sezonul cald

Evit ă să-ți speli părul zilnic

Este cunoscut deja faptul că părul se îngrașă mult mai repede vara, decât în alte sezoane. Acesta este și motivul pentru care majoritatea persoanelor se confruntă cu problema excesului de sebum, ceea ce face îngrijirea părului mult mai dificilă.

Cu toate acestea, trebuie să știți faptul că spălatul pe păr în fiecare zi, nu reprezintă o soluție eficientă, pentru că riscați să îngrășați părul chiar mai repede decât de obicei. Motivul este legat de faptul că prin intermediul spălării, se îndepărtează automat și uleiurile naturale aflate pe scalp, ceea ce face ca scalpul să devină uscat și apare producerea de sebum, având nevoie de hidratare.

cea mai buna masca de par
Sfaturi pentru protejarea parului in sezonul cald[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 2 Culori de păr care se poartă în vara lui 2022

Bea suficientă apă pentru îngrijirea părului

O altă modalitate prin intermediul căreia puteți să vă îngrijiți mai bine părul, ține de hidratarea constantă. Pe lângă faptul că organismul are nevoie de apă, la fel este valabil și în cazul părului.

Prin urmare, pentru a vă menține părul, dar și scalpul hidratat, în zilele călduroase de vară, se recomandă să consumați cu până la cel puțin 2 litri de apă pe zi. În plus, nu ar trebui să uitați nici de adăugarea în dietă, a alimentelor care mențin părul sănătos.

Folosește mai puține produse de hairstyling cu aport de căldură

O altă modalitate pe care o puteți folosi, în cazul în care vă doriți să vă mențineți părul sănătos pe întreaga durată a verii, iar totodată și să îl protejați de căldură, ține de faptul că ar trebui să folosiți mult mai rar sau chiar deloc, tot ce înseamnă uscător, placa de păr sau ondulator.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Se recomandă ca pe timp de vară, părul să aibă o pauză de la rutina în care este expus la căldură, indiferent că este vorba despre uscător, placă de păr sau ondulator. În caz contrar, acestea nu vor face altceva decât să îl deterioreze.

Coafează-ți părul lejer

Chiar și atunci când vine vorba despre coafarea părului, ar trebui să luați în considerare un stil de coafare, cât mai lejer cu putință. Evitați să vă țineți părul strâns, pentru că acest lucru duce la ruperea mult mai ușoară a firelor de păr.

Puteți apela la nenumărate coafuri, pentru ca părul să fie pus în valoare într-un mod cât mai lejer cu putință și pentru a evita ruperea acestuia.

Folosește pieptenele, nu perie de p ăr

Se recomandă, ca pe timp de vară, să folosiți mai degrabă un pieptene care are dinții rari, decât peria obișnuită cu peri. Din cauza faptului că părul este uscat, acesta riscă să se rupă mult mai ușor pe timp de vară.

Bineînțeles că în cazul în care vă confruntați întotdeauna cu această problemă a căderii părului, nu doar pe timp de vară, se recomandă să utilizați pieptenele cu dinții rari întotdeauna. 

cum iti ingrijesti parul pe timpul verii
Sfaturi pentru protejarea parului in sezonul cald[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 5 trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies