Cum să îți aranjezi sprâncenele pentru un look perfect

Cum să îți aranjezi sprâncenele pentru un look perfect
Cum să îți aranjezi sprâncenele pentru un look perfect

Stilizarea sprâncenelor contribuie la un echilibru estetic al întregii fizionomii, iar persoanele care au avut parte de acest tratament au observat o schimbare uriașă la nivelul întregii feței.

Această stilizare a sprâncenelor este un procedeu mai amplu decât un pensat clasic și există persoane specializate în saloane care pot transforma orice formă a sprâncenelor într-o formă care să fie în armonie cu întregul chip.

Cătălina Popescu, de profesie visagist, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV și a explicat care sunt pașii pentru a obține o formă perfectă a sprâncenelor, precum și ce produse ar trebui să folosim.

Aceasta recomandă, în cazul pensării acasă, să folosim o pensetă cu un vârf mai lat, pentru a evita ruperea firelor și pentru a evita și ciupirea.

De asemenea, pentru stilizare, este nevoie și de o periuță specială pentru sprâncene. În cazul în care nu aveți o astfel de periuță, se poate folosi și o periuță de la un rimel folosit, care trebuie spălată foarte bine înainte de folosire, pentru a nu păta pielea sprâncenelor.

Citește și: Cum să folosești tușul de ochi ca un expert. ,,Mă asigur că desenul meu este unul coerent”

Modelare sprancene
Modelare sprancene acasa[Sursa foto: Unsplash]

Ce tendințe revin în materie de stilizare a sprâncenelor

Forma ridicată a sprâncenelor

„Forma sprâncenelor se schimbă și în funcție de modă, de trend, dar eu merg pe principiul că forma sprâncenelor ar trebui să ni se potrivească feței, fiecărei fizionomii în parte și cred că fiecărei persoane în parte i se potrivește un tip de sprânceană pe forma trăsăturilor.

Putem să purtăm o astfel de formă de sprânceană, dar doar din machiaj, adică putem să facem din machiaj cu produse speciale pentru machiaj acest lucru cu sprâncenele noastre, dar nu să le pensăm. Nu sunt de acord cu forma asta, cu moda dusă mult spre extremă, deoarece dacă pensăm acele fire de păr, unele dintre noi s-ar putea să le pierdem complet. Și atunci nu cred că acesta este scopul.
Eu cred că sprâncenele trebuie să arate bine la orice vârstă, și dacă avem 30 și dacă avem 50 și știm că firele cu vârsta se mai pierd și atunci ar trebui să conservăm cât mai mult din ele și cât putem noi mai mult.

Citește și: Modele de sprâncene în funcție de forma feței. Află care ți se potrivește

Stilizarea sprancenelor
Stilizarea sprancenelor se poate realiza acasa, dar si la salon[Sursa foto: Unsplash]

Avem nevoie de o pensetă bună pentru noi ar trebui să fie ușor mai lată în vârf ca să nu se rupă acele fire pe care vrem să le smulgem și să nu ne ciupim cu ea, deci să fim în siguranță. Și atunci, această pensetă trebuie să fie ușor mai lată și nu foarte ascuțită. Mai este nevoie de o periuță cu care să pieptănăm sprânceana în sensul ei de creștere: firele care merg în sus le pieptănăm în sus, cele care merg în jos, le pieptănăm în jos.

 

Înainte de a începe pensarea propriu-zisă, specialistul recomandă un desen la nivelul sprâncenelor, pentru a vedea care sunt locurile care trebuie pensate:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

„Am făcut o mică schemă pentru a explica unde ar trebui să umblăm noi, având în vedere că sunte acasă și nu suntem cu un profesionist și unde nu ar trebui să umblăm ca să nu 

ne pierdem structura sprâncenei și firele mature care sunt un pic mai greu de crescut.

Citește și: Tehnici de machiaj pentru începători

Despre sprâncene și pensarea lor
Pensarea sprancenelor se poate face si acasa[Sursa foto: Unsplash]

Sub linia de jos a sprâncenei, putem lua surplusul de fire de păr, pentru că aceste fire de păr nu ne ajută, se vede că sprânceana se duce ușor spre în jos și asta trage și de privire și de ochii în jos și atunci putem să intrăm și să luăm aceste fire. Măsurătoarea pentru lungimea sprâncenei se face pe lângă aripa nasului și pe lângă colțul extern al ochiului. Dar sunt persoane care au o sprânceană mai lungă sau care au sprâncene foarte scurte. Ideea este ca această sprânceană să nu meargă spre în jos, pentru că ne trage de privire și ne face o mimă tristă. Deci ideea de liftare – ridicare a sprâncenei este bună, dar într-o oarecare măsură. Este important să prindem firele cât mai aproape de rădăcina firelor, astfel încât să nu le rupem și să nu scoatem rădăcina”, a dezvăluit specialistul.

În cazul în care firele sunt extrem de lungi, se pot tăia cu grijă cu o forfecuță, însă numai de la extremitatea lor, pentru a nu schimba astfel sensul de creștere. În plus, spre capul sprâncenei, partea din interiorul ochiului, specialistul recomandă să nu se intervină, deoarece putem să ne trezim cu o privire mirată și cu o disproporție.

 

„Totuși, dacă sunt foarte lungi, ar trebui tunse din extremitatea lor, foarte puțin cu forfecuța ca să nu le schimbăm sensul de creștere.

După curățare, se piaptănă sprânceana pentru a vedea dacă mai este nevoie de luat din ea. Există un produs lichid cu care se poate fixa sprânceana. Se poate arcui ușor sprânceana. În zona din capul sprâncenei nu intrăm”, a mai spus specialistul.

 

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Eu le sfătuiesc pe cele care își fac sprâncenele acasă să nu își tundă sprâncenele, chiar dacă firele sunt foarte lungi, deoarece riscă să creeze niște goluri în sprânceană.

 

Cum să îți îngrijești sprâncenele la sfârșitul zilei după ce au fost stilizate

Ulei de ricin

La finalul zilei, pentru ca  sprâncenele să arate perfect, se pot folosi produse speciale pentru hidratarea sprâncenelor. De asemenea, uleiul de ricin este foarte bun pentru a ajuta sprâncenele să fie mai dese. 

Demachierea corectă a sprâncenelor

Dacă folosești produse pentru stilizarea sprâncenelor, un rimel pentru sprâncene sau o pomadă pentru sprâncene, curăță cu atenție aceste produse la finalul zilei.

 

Cât de importante sunt sprâncenele pentru completarea unui look

 

Nu te pensa singură acasă dacă nu te pricepi, deoarece ai putea schimba întreaga fizionomie a feței în numai câteva secunde. Nu îți rade sprâncenele în speranța că vor crește mai dese și nu folosi produse nepotrivite pentru tipul tău de ten.

 Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum trebuie să arate primul machiaj al fiicei. Sfaturi pentru mame și fiice: ”Mascara nu trebuie să însemne neapărat gene false și extensii.”

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Culorile sezonului primăvară-vară 2023. Institutul Pantone a anunțat ce trebuie să purtăm în prima parte a anului viitor

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies