Cum sa intretii floarea ta preferata: Azaleea


Azalea este una din cele mai sensibile plante și greu de întreținut. Este, de departe, o floare pentru pretențioși.


In articol:

Azalea este una din cele mai sensibile plante și greu de întreținut. Este, de departe, o floare pentru pretențioși. Se mai numește și Rhododendrom sau trandafirul munților.

Decorativă prin florile sale viu colorate și înmiresmate, ce înfloresc simultan, azalea înfrumusețează orice încăpere prin gingășia și eleganta sa. Se poate acomoda ușor în interior, dacă îi este acordată suficientă atenție, prin satisfacerea nevoilor sale de luminozitate, apă și căldură, precum și protecție pe timpul iernii.

Cum sa intretii floarea ta preferata, azaleea

Cum sa intretii floarea ta preferata, azaleea

[Sursa foto: PixaBay]

Genul Rhododendron cuprinde cu aproximație 1000 de specii, care sunt originare din zone cu ierni blânde și veri moderate din Asia, America de Nord și Europa.

În zonele de origine, Azalea poate atinge și 3 metri înălțime, formând o gradină verticală superbă, în timp ce în condiții de apartament nu depășește 50 de cm înălțime, fiind plantată în ghiveci.

Îngrijirea Azaleii în ghiveci

Atunci când Azalea este bine îngrijită în ghiveci, poate avea deschise simultan și până la 300 de flori, care acoperă aproape în întregime frunzele. Lucrările de tăiere ale Azalea pot forma plante cu forme și dimensiuni diferite, de la tufa de lăstari ramificată de la bază, la arbust cu tulpină de aproximativ 25 cm înălțime.

Frunzele sale sunt colorate verde intens, oval-eliptice și prezintă perișori mici numeroși. Florile sunt grupate până la 5-6 în buchete terminale și sunt colorate diferit în funcție de specie, de la roșu, roz, la alb, galben, protocaliu și mov.

Cum sa intretii floarea ta preferata, azaleea

Cum sa intretii floarea ta preferata, azaleea

[Sursa foto: PixaBay]

Pretențiile Azaleii față de condițiile de mediu

Înflorirea are loc în perioada de toamnă-primăvară, în funcție de specie. Conform specialistului Florin Toma, Azaleea este o plantă care iubește solul acid, substraturi ușoare de pământ care sunt bogate în turbă sau formate doar din turbă, bine drenate, cu un pH de până la 5. Azalea poate fi plantată cel mai ușor în ghivece largi și joase mai degrabă decât în ghivece care sunt înalte și înguste.

Azalea este o floare care nu suportă soarele direct, dar are nevoie să trăiască în încăperi luminoase. Temperatura preferabilă pentru creșterea și înflorirea azaleii este intre 22 și 25 de grade ziua și intre 16 și 18 grade noaptea. Asigurarea unei temperaturi a substratului cu 2–3 °C mai mare decât cea din atmosferă are un impact pozitiv atât asupra creşterii vegetative, cât şi a înfloririi.

Știai că Azalea iubește apa de ploaie?

Azalea este o plantă care trebuie udată doar cu apă acidă sau apă de ploaie, motiv pentru care reprezintă una dintre cele mai pretențioase plante. Îngrijită corespunzător însă oferă multa bucurie în încăpere, prin multitudinea de flori. Azalea trebuie udată constant în timpul creșterii și înfloririi și mai rar în perioada de frig. Umiditatea atmosferică optimă este de 80%.

Prețul Azaleei pornește de la 15 lei și poate ajunge până la 50 de lei, în funcție de unitatea comerciala de la care este achiziționată.

Citeste si: Vrei sa iti purifici aerul din casa? Uite ce plante trebuie sa ai la geam

Citeste si: Atentie la plantele ornamentale din locuinta! Top 3 flori periculoase care te pot ucide


Abonează-te pe

Citește și:

Genial! Uite la ce poti folosi zatul de cafea! Sigur nu te gandeai ca poti face asta cu el!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Ce sărbătoare este marți?

Kanal D, lider de audiență cu “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, la orașe 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Cum faci tunsoarea potrivită în funcție de forma feței
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri