Cum sa ingrijesti petunia astfel incat sa iti reziste si la anul!In articol:

Disponibilă într-o varietate extrem de largă de culori, petunia este una din cele mai impresionante flori, în mare parte pentru strălucirea sa. Pentru a te bucura de frumusețea acesteia cât mai mult timp, trebuie să cunoști câteva amănunte despre îngrijirea sa.

Cum sa ingrijesti petunia astfel incat sa iti reziste si la anul!
Cum sa ingrijesti petunia astfel incat sa iti reziste si la anul!

Petuniile iubesc locurile insorite

Unul dintre cele mai mari avantaje când vine vorba despre petunii este că acestea iubesc locurile puternic însorite și călduroase, astfel că nu trebuie să iți faci griji de locul în care amplasezi o petunie, doar să eviți colturile umbrite, întrucât aceasta iubește soarele mult. Cel mai bun loc amenajat pentru amplasarea unei petunii este cel care asigură câteva ore de soare pe zi. Mare grija la caniculă însă, dacă temperaturile depășesc 35 de grade, acestea ar trebui umbrite.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre dalii, simbolul recunostintei!

Petuniile trebuie udate intens

Petuniile trebuie udate în mod intensiv și regulat, în special în perioadele secetoase, acestea nu trebuie lăsate să se usuce sub nicio formă. În zilele caniculare, petuniile trebuie udate chiar și de 2 ori pe zi. Atunci când petunia suferă din lipsa apei, aceasta își schimbă forma și poate ajunge chiar să se usuce.  

Cum sa ingrijesti petunia astfel incat sa iti reziste si la anul!
Cum sa ingrijesti petunia astfel incat sa iti reziste si la anul!

Stiai ca trebuie sa tunzi petunia?

Pe lângă asigurarea unei luminozități potrivite, cât și a gradului de udare corespunzător, un alt aspect care trebuie avut în vedere este tunderea petuniei, respectiv curățarea acesteia de florile ofilite și de lăstarii bolnavi. Dacă procedura este efectuată corespunzător și planta este îngrijită corect, în scurt timp apar și boboci noi. Cu cât este mai des curățată petunia, cu atât înflorirea este mai rapidă și mai bogată.  

Citeste si: De ce are nevoie Gardenia ca să prospere?

Pentru un plus de rezistentă, este indicat ca petunia să fie fertilizată ocazional cu îngrășământ specific, astfel încât să te poți bucura de florile acesteia pe tot sezonul estival. Suplimentele nutritive facilitează înflorirea. Suplimentul nutritiv trebuie ales din florării și respectate concentrația și ritmul utilizării.

Petunia se înmulțește aproape în exclusivitate prin semințe semănate, în lădițe așezate în sere, în perioada ianuarie-februarie. Temperatura optimă pentru ca semințele să germineze este de 18-20 de grade. Plantele răsar în aproximativ 7-14 zile de la semănat.


Citește și:

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Iată unde îl găsești, în România.

Care sunt câinii cei mai potriviți pentru femei? Doamnele se vor îndrăgosti de ei, instant!

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 27 septembrie- 3 octombrie. Trei zodii pot avea probleme de sănătate, iar Berbecii suferă din dragoste

Horoscop zilnic sâmbătă, 26 septembrie 2020! Racii iau decizii importante pe plan personal!

Certificare iso 9001 pentru ca firma pe care o detii sa fie competitiva

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cum arăta Gina Pistol, până să îl cunoască pe Smiley? Era mai plinuţă și total diferită față de acum! Galerie FOTO

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri