Cum să faci un scrub pentru buze acasă? Îl poți aplica o dată sau de două ori pe săptămână

buze
Cum să faci un scrub pentru buze acasă

Chiar se recomandă ca scrubul, în general, să se folosească la un anumit interval de timp și în special atunci când observăm că buzele au de suferit.

Află din rândurile următoare, care sunt ingredientele necesare pentru a putea face un scrub de buze chiar la tine acasă, dar și care sunt beneficiile oferite de cele adăugate în acesta.

Cum să faci un scrub pentru buze acasă, simplu și rapid

Dacă buzele tale sunt uscate, crăpate sau aspre și vrei să le faci să arate și să se simtă mai moi, un scrub pentru buze făcut în casă este exact ce-ți trebuie, mai ales atunci când îl poți face cu ingrediente pe care le ai

deja prin bucătărie. În câteva minute, vei avea un exfoliant perfect pentru buzele tale, propriul scrub natural, delicios și super eficient. În acest scrub de buze, se folosesc ingrediente naturale și te bucuri de un scrub sănătos, fără să expui pielea la diverse chimicale sau la ingrediente care ar putea să îți cauzeze alergii sau iritații. În plus, aceasta este și o variantă mult mai sigură și care costă puțin, în comparație cu cele regăsite în comerț.

Citește și: Cum îți sculptezi fața cu ajutorul machiajului! Vei arăta cu câteva kilograme mai slabă cu aceste trucuri

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

cum sa faci un scrub de buze acasa
Cum să faci un scrub pentru buze acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este durata de viață a produselor de machiaj? Cât rezistă produsele și cum să le îngrijești corect

Ingrediente

  • o lingură de miere
  • o lingură de ulei de nucă de cocos
  • 2 linguri de zahăr

Mod de preparare

  1. Primul pas este să pui mierea, uleiul de cocos și zahărul într-un bol mai mic.
  2. Amestecă bine până obții o pastă groasă și omogenă, cam ca o cremă ușor granulată, așa cum arată și cele din comerț la textură.
  3. Aplică această pastă pe buze și masează-le cu mișcări circulare, timp de aproximativ un minut.
  4. Lasă scrubul să acționeze încă 5 minute, astfel încât ingredientele să pătrundă bine în piele. Șterge cu grijă excesul cu un șervețel moale.
  5. Acum ai buze fine, hidratate și gata să strălucească! Poți repeta acest tratament o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca să menții buzele mereu în cea mai bună formă.
    Ține cont că după ce folosești acest scrub natural, buzele tale vor fi mai sensibile, așa că e important să le hidratezi bine.
  6. Aplică un balsam de buze hidratant, pentru a menține efectul scrubului și pentru a preveni uscarea. 

scrub
Cum să faci un scrub pentru buze acasă?[Sursa foto: freepik]

Beneficiile oferite de acest scrub făcut chiar la tine acasă

Uleiul de nucă de cocos e benefic pentru piele, dar mai ales pentru buze.

E un hidratant natural eficient, care ajută la refacerea și menținerea hidratării, ca să nu mai simți niciodată senzația neplăcută de buze uscate sau crăpate. Mai mult, uleiul de cocos are proprietăți care ajută la vindecarea micilor leziuni sau iritații. De aceea, dacă ai buzele sensibile sau uscate din cauza vântului, frigului sau soarelui, așa cum se întâmplă destul de des, uleiul de cocos este cel care le va calma rapid.
Acesta protejează pielea împotriva efectelor negative ale mediului înconjurător. În plus, atunci când este simplu sau chiar amestecat cu alte ingrediente, emană un miros senzațional, deci vei avea parte de un mic moment plăcut și parfumat când îl folosești.

Citește și: UPDATE Subiectele la Evaluarea Națională 2025 la Matematică, proba scrisă. Ce le-a picat elevilor- kanald.ro

Citește și: VIDEO Răzbunare cu bâte și securi, în centrul Vasluiului. Victima, un apropiat al lui Adrian Corduneanu- stirilekanald.ro

Zahărul   este secretul exfolierii în această rețetă, datorită faptului că elimină ușor celulele moarte de pe buze, acestea fiind cele care pot face pielea să arate mai uscată. Pe lângă faptul că exfoliază, zahărul ajută și la hidratarea pielii, deoarece creează o barieră protectoare împotriva umezelii, astfel încât buzele tale să rămână hidratate pentru mai mult timp. De asemenea, zahărul are și proprietăți antiinflamatoare, așa că te va ajuta să calmezi zonele sensibile, iar gustul lui dulce face scrubul de-a dreptul delicios.

Mierea nu e doar un ingredient gustos, ci are și multe proprietăți benefice pentru buze, fiind un antibacterian natural, ajută la prevenirea infecțiilor și la vindecarea buzelor crăpate. Mai mult de atât, mierea are un efect calmant și hidratant, ceea ce înseamnă că după folosirea scrubului, buzele tale vor fi nu doar exfoliate, ci și îngrijite în profunzime. 

scrub de buze
Cum să faci un scrub pentru buze acasă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum îți sculptezi fața cu ajutorul machiajului! Vei arăta cu câteva kilograme mai slabă cu aceste trucuri

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Teroare cu ace la Festivalul Muzicii! 145 de persoane, înțepate cu seringi misteriose în plina stradă chiar sub ochii poliției

10 mesaje speciale și pline de însemnatate pentru sărbătoriți, de Sfinții Petru și Pavel 2025

Evaluarea Națională 2025: La ce oră se va publica baremul oficial la Matematică

Pe Notino.ro, Summer Black Friday 2025 vine cu reduceri de până la 33%


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies