Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea

Află din rândurile de mai jos cum să obții cel mai bun unt de shea, chiar la tine acasă!

Loțiunea cu unt de shea este una dintre cele mai bune prietene ale femeilor, datorită numeroaselor beneficii pe care le are. Acest produs minune este ușor de făcut acasă, fiind eficient din punct de vedere al costurilor și extrem de hidratant pentru pielea uscată. Află din rândurile următoare cum poți face loțiunea cu unt de shea, în câțiva pași simpli!

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți faci cremă de mâini hidratantă, cu două ingrediente care se regăsesc în bucătărie. Trucul pe care nu multă lume îl cunoaște

Ingrediente

  • 3/4 cană unt de shea
  • 1/4 cană ulei de cocos
  • 1 lingură pulbere de arorut (amidon extras din rizomii unei plante tropicale)

Opțional, poți adăuga:

  • 15 picături de uleiuri esențiale
  • 5 picături de ulei de vitamina E

De asemenea, vei avea nevoie și de:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • Oală dublă
  • Mixer de mână
  • Borcan pentru depozitare sau un recipient cu etanș

Mod de preparare

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea[Sursa foto: freepik]

  1. Primul pas este să topești uleiul de shea și de cocos în oala dublă.
  2. Al doilea pas este să iei amestecul de pe foc atunci când s-au topit și să pui bolul în congelator. Acesta trebuie depozitat în congelator până când compoziția se întărește, însă nu trebuie să devină solidă, ci fermă. Așadar, compoziția poate sta la rece aproximativ 20 de minute.
  3. Al treilea pas este să adaugi, opțional, uleiurile esențiale și vitamina E.
  4. Al patrulea pas este să adaugi, în mod treptat, pulberea de arorut în timp ce amesteci compoziția cu mixerul de mână.
  5. Al cincilea pas este să amesteci până când loțiunea de casă devine ușoară și pufoasă, mai exact aproximativ 3 minute.
  6. Al șaselea pas este să depozitezi loțiunea într-un recipient etanș.

Ce trebuie să ai în vedere, atunci când prepari acasă loțiune cu unt de shea

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți îngrijești pielea în timpul caniculei. Sfaturi de la specialiști care te vor ajuta să scapi de uscăciune și iritații

De asemenea, atunci când prepari acasă loțiune cu unt de shea, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta nu trebuie să aibă contact direct cu lumina soarelui timp de un an, dacă nu dispui de o oală dublă atunci când o prepari, poți

folosi în locul ei un bol de sticlă peste o oală cu apă clocotită și, de asemenea, poți înlocui untul de shea cu cantități egale de unt de mango sau unt de cacao, după preferințe.

Ce beneficii are untul de shea

Cum să faci loțiune de casă cu unt de shea[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Este bine de știut faptul că untul de shea are multe beneficii minunate pentru piele, făcându-l un ingredient excelent pentru loțiuni de corp. Shea este un ingredient foarte delicat, ideal pentru copii și bebeluși. De asemenea, este foarte puțin probabil să provoace iritații ale pielii.

Potrivit healthline, untul de shea are un nivel ridicat de acid linoleic și acid oleic. Astfel, acești doi acizi se echilibrează reciproc, iar untul de shea devine ușor de absorbit complet și nu face pielea să arate grasă după aplicare. Conform aceleiași surse, proprietățile hidratante și antioxidante ajută pielea să genereze celule noi sănătoase. De altfel, corpul nostru produce, în mod constant, noi celule și scapă de celulele moarte ale pielii.

Untul de shea este ideal pentru pielea sensibilă, oferă o hidratare aparte pielii și reduce semnele de îmbătrânire. Mai mult decât atât, acesta reduce petele și cicatricile și este o sursă bună de acizi grași și vitamine. Untul de shea are proprietăți antiinflamatorii și îmbunătățește considerabil tonusul pielii oricărei persoane.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

6 beneficii ale uleiului de avocado pentru piele, cum se utilizează și avertismente

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Geta Sterp, surprinsă cu un buchet de flori! Cine este bărbatul care a venit să i le aducă: „Dacă aș avea sănătate câte flori mi-a adus Sebi, cred că aș fi nemuritoare.”

VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies