Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false. Atenție la trucuri!

Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false. Atenție la trucuri!
Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false. Atenție la trucuri!

Se poate întâmpla, mai des decât credem, ca acele cosmetice considerate originale, să fie de fapt... false. Însă știați cum le puteți diferenția?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact sfaturile de urmat, pentru a putea deosebi cosmeticele originale, de cele false, mai ușor.

 

În zilele noastre, au apărut din ce în ce mai multe mărci de produse cosmetice, dar și parfumuri dăunătoare pentru piele, respectiv sănătate, contrafăcute sau duplicații, atât în mediul online, cât și fizic, în magazine.

Conform InStyle, înainte de toate, ar trebui să ne asigurăm că locul de unde urmează să achiziționăm este și sigur și să evităm mărcile mai puțin cunoscute, prețul prea mic sau ambalajul diferit. În schimb, puteți merge direct în magazinele specializare sau direct pe site-urile mărcilor respective.

Pentru a înșela clienții, falsificatorii fac copii exacte sau apropiate ale ambalajului produselor de marcă și îl poziționează cu prețuri greu de rezistat.

Există câțiva pași pe care consumatorii pot face înainte și după achiziție pentru a identifica originalul din produsele cosmetice false ”, sugerează Chander S Jeena, secretar al Asociației Furnizorilor de Soluții de Autentificare (ASPA).

Citește și: 12 modalități ușoare pentru a arăta bine în fiecare zi

Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]

Citește și: 12 secrete de beauty ale actrițelor de la Bollywood, pe care trebuie să le urmezi

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pași necesari înainte de a cumpăra un produs:

1. Cunoaște marca și fii un consumator vigilent

Pentru a vă asigura că nu veți achiziționa un astfel de produs, ar trebui să cunoașteți anumite informații importante despre acesta, pentru a putea vedea mai ușor diferențele. În momentul în care veți cumpăra de la vânzători autorizați, vă veți asigura totodată că produsul este unul autentic, la care veți primi automat și o chitanță corespunzătoare.

Evitați trucurile de marketing false în care regăsim deseori reduceri greu de rezistat.

parfum fals
Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]

2. Cunoaște etichetarea mărcii

Un alt aspect de luat în seamă este legat și de cunoașterea în detaliu, a etichetei produsului respectiv. Indiferent că este vorba despre un parfum sau despre un produs cosmetic. Veți putea observa astfel, că și falsificatorii de produse utilizează culori, mici detalii, dar și fonturi regăsite la produsul original.

Cu toate acestea, există anumite diferențe notabile, atunci când vine vorba despre dimensiune, logo și culori. În momentul în care veți alege să priviți cu atenție aceste mici amănunte, cea mai mică schimbare față de produsul original, care poate să fie mai bine verificat, chiar pe site-ul oficial al mărcii, va evidenția un fals, conform TheIndianExpress.

cosmetice false
Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]

3. Cunoaște ambalajul mărcii

Pe lângă eticheta produsului, ar trebui să acordăm atenție și ambalajului. Este cunoscut deja faptul că cele mai cunoscute mărci investesc în ambalaje de înaltă calitate, astfel încât acestea să rămână intacte, dacă este vorba despre o livrare către cumpărător. Astfel, pentru a vă putea asigura că este vorba despre un produs original, ar trebui să căutați modalități de a elimina falsificarea, pentru a putea identifica produsele originale.

Puteți chiar să verificați produsul prin a căuta numărul de serie sau scanând codul de bare.

Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

 

Pași după cumpărarea produsului

1. După deschiderea produsului

În cazul în care totuși ați cumpărat deja respectivul produs și nu ați realizat înainte, că este un fals, și sunteți totuși un cumpărător fidel produsului, veți realiza imediat diferența între fals și original. Astfel, în cazul în care se întâmplă să găsiți produse contrafăcute, primul pas este să sunați la producătorul legitim sau să contactați asociația industrială.

Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]

2. Verificați de două ori numărul de serie

Nu în ultimul rând, se recomandă să verificați cu atenție și numărul de serie, cât să coincidă cu cel aflat pe site-ul oficial al produsului. În plus, indiferent de produs, se recomandă de asemenea, să îl testați pe o zonă mică a pielii înainte de a-l folosi, în mod normal. De cele mai multe ori, când o ofertă este prea bună pentru a fi adevărată... se dovedește a fi un fals, în special dacă nu provine de la marca oficială, ci de la alți vânzători. Conform InStyle, deseori produsele contrafăcute se vând la vrac sau prețul lor este mult prea mic față de original, în special la produsele cosmetice și parfumurile de brand extrem de cunoscute, acest aspect fiind o altă posibilitate de a face diferența între un fals și un original.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

parfum original
Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

12 modalități ușoare pentru a arăta bine în fiecare zi

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies