Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt. 7 metode simple pentru a scăpa de părul gras

Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt. 7 metode simple pentru a scăpa de părul gras
Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt

Află din rândurile de mai jos câteva trucuri rapide pentru a scăpa de părul gras!

Din păcate, multe doamne și domnișoare se confruntă cu problema părului gras, din cauza faptului că scalpul începe să producă mai mult ulei față de cât ar trebui în mod obișnuit. Persoanele cu fir subțire sunt cele mai afectate de excesul de sebum, dar, în realitate, nicio textură de păr nu este complet ferită de această problemă enervantă. Află din rândurile cum să controlezi în mod corect producția de sebum!

7 metode simple pentru a scăpa de părul gras

Utilizează produsele potrivite pentru tipul tău de păr

Citește și: Cum alegi culoarea părului, în funcție de ten și ochi. Vezi ce nuanțe ți se potrivesc perfect

Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce curge vopseaua din păr. Greșeli banale pe care să le eviți dacă vrei să reziste vopseaua mai mult

Dacă vrei să reduci excesul de sebum, trebuie să alegi un șampon special pentru păr gras, care curăță în profunzime și îndepărtează eficient sebumul. De asemenea, produsele de păr care au în compoziția lor cărbune activ, mentă, arbore de ceai sau rozmarin sunt excelente pentru reglarea secreției de sebum. Balsamul trebuie aplicat cu moderație, doar pe lungimea părului și pe vârfuri.

Cu alte cuvinte, trebuie să eviți aplicarea lui pe scalp pentru că poate îngreuna firul de păr.

Alege un balsam ușor, care oferă hidratarea de care podoaba ta capilară are nevoie. Mai mult decât atât, trebuie să eviți cât de mult poți produsele de styling care conțin siliconi pentru că oferă o peliculă la suprafața firului de păr, reținând uleiurile naturale și făcând părul să pară mai gras decât este în realitate. Astfel, îți poți achiziționa, în schimb, variante lejere, pe bază de apă, care nu lasă reziduuri.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Spală-ți părul mai des

Dacă ai un scalp care produce mult sebum, spălarea zilnică este chiar recomandată pentru că sebumul în exces se acumulează rapid la rădăcini, iar dacă nu este îndepărtat, poate face părul să pară lipsit de volum. De asemenea, trebuie să alegi un șampon delicat, fără sulfați agresivi, care curăță eficient fără a irita scalpul.

Mai mult decât atât, pentru a evita deshidratarea vârfurilor, folosește balsam doar pe lungimi și clătește bine părul după fiecare spălare.

Masează-ți cu blândețe scalpul

Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt[Sursa foto: freepik]

Modul în care îți speli părul contează la fel de mult ca și frecvența spălărilor, astfel că este ideal să își masezi delicat scalpul cu buricele degetelor, fără a freca agresiv. De asemenea, aceeași regulă se aplică și în cazul pieptănării.

Dacă îți perii părul prea des sau prea energic, distribui sebumul de la rădăcini pe toată lungimea firului, făcând părul să pară mai gras.

Concentrează-te pe scalp atunci când aplici șamponul

Atunci când îți speli părul, șamponul trebuie aplicat și masat doar la rădăcini, unde se acumulează sebumul. Nu este nevoie să freci lungimile, deoarece spuma care curge în timpul clătirii va curăța și restul firului de păr.

Folosește o cantitate moderată de șampon și masează scalpul timp de câteva minute pentru a îndepărta eficient impuritățile.

Evită folosirea aparatelor de coafat cu căldură

Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodiile care se confruntă cu cea mai grea perioadă a vieții lor. Sfârșitul acestei luni le aduce nenumărate obstacole în cale- kanald.ro

Citește și: "O rușine națională, o bombă ecologică care s-a umflat sub ochii autorităților timp de 25 de ani"- Dezvăluiri BOMBĂ despre groapa de gunoi Sintești-Vidra- stirilekanald.ro

Uscătoarele de păr, placa și ondulatorul face ca părul să pară mai gras decât este în realitate. Căldura stimulează producția de sebum, iar utilizarea frecventă a acestor aparate de styling agravează problema cu care te confrunți.

Curăță regulat periile și ustensilele de coafat

Peria de păr, pieptenele și uscătorul de păr acumulează reziduuri de produse și sebum, care ajung înapoi pe părul tău atunci când le folosești. Spală-ți peria cel puțin o dată pe săptămână cu apă caldă și șampon pentru a elimina impuritățile.

Apelează la remedii naturale

Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt[Sursa foto: freepik]

Anumite plante și uleiuri esențiale ajută părul atunci când vine vorba de reducerea producției de sebum. Ceaiul verde, urzica și palmierul pitic sunt recunoscute pentru proprietățile lor de echilibrare a secreției de ulei. De asemenea, uleiurile esențiale de arbore de ceai, mentă sau rozmarin pot fi adăugate în șampon sau aplicate diluate pentru a curăța cât mai bine scalpul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce schimbare radicală și-a făcut Gabriela Cristea? "Am venit să-mi fac schimbare de look, dar nu că-mi fac schimbare de look, o să șochez!"

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Noul concurent din Casa Iubirii, despre ultima relație: "Este o dezamăgire. Am trecut prin momente foarte grele". Care e povestea lui Danciu și ce a observat Moldo la el

Top 5 culori de genți care se potrivesc cu orice

Dorobanțu pune punct cunoașterii cu Manuela! „Mi s-a luat de ce avem”. Aflați ce se întâmplă între cei doi concurenți miercuri, 26 martie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies