Cum prepari corect carnea prăjită în untură, ca pe vremea bunicii. Radu Anton Roman avea un secret


Cum trebuie să prepari carnea prăjită în untură pentru a ieși exact pe vremea bunicii. Iată care era secretul regretatului Radu Anton Roman.


In articol:

Pentru români carnea prăjită în untură este cu adevărat o delicatesă, iar multe gospodine o pregătesc și acum. În lucrarea sa, Radu Roman, a explicat cum se găsește acest preparat corect.

Citește și: Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

Cum se gătește corect carnea prăjită în untură

Cu mult timp în urmă, gospodinele obișnuiau să adauge untură peste carnea prăjită pentru a o păstra mult mai bine.

Pe lângă aceste lucruri, carnea în untură nu este considerată un preparat gustos doar la noi în țară, ci și la francezi, după cum a scris Radu Anton Roman în cartea sa ,,Bucate, vinhri și obieceiuri românești.”

Spre deosebire de români, care ar alege oricând carnea de porc în untură, francezii o preferă pe cea de gâscă sau de rață.

„Francezii îi spun confit (iar ia dulceață … confiture!) și o consideră una din cele mai rafinate fripturi.Numai că ei îngroapă în untură spre frăgezire mai mult gâscă și rață, și mai puțin porcul.Bunicile noastre umpleau cândva cămara cu oale de carne de porc în ‘unsoare și tare bună mai era.”

, a scris regretatul jurnalist, notează adevarul.ro.

Acest fel de mâncare se prepară foarte ușor și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, ci doar de untură și carne.

Cum prepari corect carnea prăjită în untură, ca pe vremea bunicii

Cum prepari corect carnea prăjită în untură, ca pe vremea bunicii

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!

Ingrediente

-carne de porc, dezosată

-cârnați de porc

-untură

Mod de preparare

Pentru început trebuie să încingi destulă untură într-o cratiță, astfel încât să aibă circa 2 cm.

Carnea trebuie tăiată felii de aproximativ 3 cm grosime. Apoi, carnea se pune la prăjit, nesărată, pe fiecare parte, până când se rumenește și rămâne moale.

Se procedează  exact în același mod și cu cârnații. Carnea și cârnații se scot și se așază într-o oală smălțuită.

Se toarnă încet grăsimea, ca să curgă numai ce-i limpede, iar firimiturile să rămână pe fundul cratiței, până în momentul în care se acoperă carnea cu 2-3 cm de lichid, ca să nu se întărească.

Se mai pune oala pe plită, la foc mic, și se lasă să bolborosească 10 minute. Se leagă gura oalei și se pune la păstrare.

„La 4-6 săptămâni, se mai încinge o dată oala, să nu râncezească”, a mai scris Radu Anton Roman în cartea sa.

Cum prepari corect carnea prăjită în untură, ca pe vremea bunicii

Cum prepari corect carnea prăjită în untură, ca pe vremea bunicii

[Sursa foto: Pexels.com]

 

Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum se consumă corect lichiorul? 5 reguli

Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri