Jurnalista a dezvăluit care sunt pașii pentru a face limoncello, dar și cât trebuie să stea cojile de lămâie și portocale la macerat.
Gabriela Cristea, cunoscuta și îndrăgita prezentatoare TV, realizează de fiecare dată numeroase rețete pe care le împarte cu toți cei din mediul online și dezvăluie diferite trucuri din bucătărie. De această dată, în urmă cu câteva săptămâni, aceasta a pus la macerat coajă de portocale și lămâie, pentru a face limoncello, iar acum a făcut un videoclip în care arătat următorul pas.
“A venit momentul să facem limoncello. Undeva pe 10 septembrie am pus la macerat cojile de lămâie și portocală. Trebuia să le las trei săptămâni și au trecut cinci. Trebuie să punem apa cu zahărul peste limoncello și să mai lăsăm două luni la macerat, abia după două luni va fi gata, bun de savurat. Puteți să puneți și o păstaie de vanilie înăuntru dacă vreți. Noi am avut 1 l de alcool și vom avea nevoie de 1 l de apă și 1 kg de zahăr.
Cum face Gabriela Cristea siropul de zahăr pentru limoncello
Pentru un litru de alcool pe care l-a pus înăuntru, vedeta a fiert un kilogram de zahăr cu un litru de apă, iar după ce s-a răcit, a pus siropul în borcane, iar el va merge pentru încă două luni jumătate în beci.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
“Am fiert pentru fiecare recipient câte 1 l de apă și 1 kg de zahăr, răstorn aici, după care le ducem din nou în beci. Începem cu cel de portocale, s-a răcit siropul.