Iubirea este adesea confundată cu obsesia, care nu reprezintă un comportament sănătos. Uneori, o relație lungă sau intensă ne poate face să ținem mult prea mult la cealaltă persoană. Acest lucru ne poate face să recurgem la emoții și gânduri prea puternice și negative.
Descoperă în rândurile de mai jos cum să nu mai fii obsedată de cineva, dar și cei 7 pași pentru a îți recupera fericirea și liniștea.
Obsesia față de cineva este asociată cu un comportament nociv pentru ambele persoane și din nefericire, majoritatea oamenilor care simt astfel de trăiri, o fac pentru persoane care i-au rănit.
1. Recunoaște-ți valoarea de sine
Citește și: 10 lucruri distractive și productive pe care să le faci într-o zi ploioasă
Citește și: 5 alimente care pot provoca acnee și alte probleme. Sunt puternic inflamatorii
Totul începe cu înțelegerea propriei valori. De cele mai multe ori, obsesiile provin de la lipsa de încredere de sine și îndoiala față de propria valoare. Analizează-ți propria persoană și înțelege cât de valoroasă ești.
2. Înțelege la ce trebuie să renunți
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În încercarea de a reface relația, multe persoane renunță la propriile idei și valori, crezând că este singura cale de a salva relația și a atrage persoana iubită. Cu toate acestea, este esențial să înțelegi că nu trebuie să renunți la propria persoană
3. Bazează-te pe oamenii care te ajută emoțional
În momentul în care ești prea apropiat de o persoană, începi să devii subiectiv. De aceea, este important să apelezi la cei mai apropiați oameni din viața ta. Aceștia te vor ghida către calea cea bună și te vor ajuta să înțelegi mai bine toată situația tensionată pe care o trăiești. Totuși, vorbește cu persoane în care ai încredere maximă și care știi cu siguranță că îți vor binele.
4. Reconectează-te cu pasiunea ta
De multe ori, persoanele dintr-o relație uită că au nevoie și de timp separat și își neglijează pasiunile. Mai ales atunci când forțezi o relație sau ești obsedat de cealaltă persoană, cu siguranță uiți de ceea ce te face fericit cu adevărat. Așadar, pune-te pe primul loc în viața ta și nu abandona activitățile ce te fac fericit. Lipsa unor hobby îți va aduce doar efecte negative în viață.
5. Identifică ce reprezintă persoana respectivă pentru tine
Întreabă-te ce simbolizează această persoană pentru tine. În cazul în care răspunsul are și caracteristici negative, iar persoana îți aduce nefericire, nu are rost să te mai implici atât de mult în viața sa. Totuși, indiferent de răspuns, obsesivitatea este toxică și te poate afecta emoțional. Trebuie să înțelegi că nicio persoană nu îți poate îndeplini toate nevoile sau nu îți poate rezolva toate problemele.
6. Renunță la contact
Dacă o persoană îți face rău sau pur și simplu îți aduce tristețe, însă continui să fii obsedată de ea, este evident că trebuie să renunți la contactul cu respectivul om. Concret, încearcă să scapi cât se poate de prezența sa, astfel încât să nu îți mai aduci aminte de acest om. În primul rând, evită locurile în care știi că merge des, scapă de cunoștințele comune pe care le aveți, dacă acestea nu îți aduc nicio valoare și elimină-l și de pe rețelele de socializare, pentru a nu putea să îl contactezi. Așadar, șterge numărul de telefon și scoate-l din lista ta de prieteni din mediul online.
7. Scapă de ceea ce îți amintește de persoana respectivă
Stai departe de lucrurile care îți amintesc de această persoană, cum ar fi diverse obiecte din relația ta sau locurile pe care le frecventai împreună. Obiectele sau locurile ce au legătură cu voi declanșează emoții puternice în mintea ta și te vor face să te gândești obsesiv la persoana respectivă. Prin eliminarea acestor amintiri din viața ta, te asiguri că încerci să uiți persoana respectivă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.