Cum ne învățăm copilul să aibă un stil de viaţă sănătos. „Copiii învață din exemple”


Un stil de viață sănătos nu se rezumă doar la alimentație și sport, ci în principal la felul de a fi al unui om. Relațiile interumane sunt esențiale pentru un trai mai bun.


In articol:

De aceea, părinții sunt responsabili să le ofere copiilor valorile corecte pentru societatea în care trăim. În cadrul emisiunii „Consilier de Vedete”, psihologul Felicia Akkaya explică cum ar putea adulții să le transmită obiceiuri sănătoase celor mici.

Exemplul, cea mai importantă armă

stil de viata sanatos pentru copii

Cum poate copilul să aibă un stil de viață sănătos

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu. ”Dacă nu existau semne de intimitate în familia noastră, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci.”

Indiferent de familie, copiii vor vedea în părinte un exemplu. De aceea, adulții trebuie să fie foarte atenți la comportamentul lor, fiindcă cei mici au tendința să urmeze atât ce este bun, cât și ce este rău.

Cu toate acestea, nu este recomandat să forțăm copilul către ceva total diferit față de propria personalitate. Este esențial să credem și noi în valorile pe care i le transmitem, pentru că dacă situația nu este naturală, cel mic își va da seama.

„Copiii învață din exemple, mai repede decât din orice altceva. Tiparul pe care noi îl inspirăm, este cel cu care ei vor merge mai departe în viață.

Trebuie să ne gândim care este tiparul lui de viață, care este modul lui de a acționa și să îl ghidăm în așa fel încât să îi vină natural.”, a declarat specialistul.

Cum faci ca cel mic să asculte de tine

relatia cu copilul tau

Cum dezvolți relația cu copilul tău

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Care sunt elementele literaturii pentru copii și de aceștia ar trebui să citească?

De cele mai multe ori, în diverse situații, părinții se întreabă de ce copiii lor nu îi ascultă și nu le urmează sfatul. Psihologul a explicat că pentru ca acest lucru să se îndeplinească, trebuie să se creeze o relație emoțională foarte strânsă între copil și părinte. Cu toate acestea, există o limită în această relație, fiindcă părintele joacă total alt rol fațăde un prieten. Mai mult, a îi face toate poftele celui mic, reprezintă un comportament total greșit, care va avea repercusiuni negative în viitor, când va deveni adult.

„Cel mai important lucru este să stabilești o relație cu copilul tău, să îl faci să se simtă parte integrantă din voi, din relația voastră. Dacă reușești să creezi o relație armonioasă, în care copilul tău să te vadă un partener de discuții. Esența relației este în a avea acel echilibru. Să fii prieten cu copilul tău nu înseamnă să îi accepți orice. Din nevoia noastră de a îi face viața mai ușoară copilului, suntem tentați să îi acceptăm orice. În momentul în care tu îi satisfaci nevoia de sațietate cu o păpușă sau o mașină, el o să perceapă că lumea din jur merge foarte repede, totul rezolvându-se instant.”, a declarat psihologul.

Cum să îți transformi copilul într-o persoană puternică

comunicarea eficienta parinte copil

Comunicarea eficientă dintre parinte-copil

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces"

Pentru a face față tuturor încercărilor vieții, o persoană trebuie să se ghideze după câteva principii esențiale, primite din copilărie. În mod cert, o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional, presupune o relație bună cu părinții, dar mai ales o relație bună cu tine însuți. Părinții sunt responsabili să îi învețe pe cei mici să aibă încredere în propria persoană, pentru a avea succes în viață. Specialistul a punctat cât de importantă este comunicarea dintre părinte și copil, pentru dezvoltarea celui mic. O bază sănătoasă de principii, teorii, comportamente și valori, se reflectă pe tot parcursul vieții unei persoane.

„Trebuie să îi clădești o încredere în sine, o încredere de a parcurge niște pași și de a știi să aștepte niște etape. Trebuie să investești în relația cu copilul tău. Descoperă care îi sunt hobby-urile, pasiunile, fii parte din ele, vorbește despre ele. Învață-l să experimenteze, să facă un pas înainte, chiar și atunci când nu este convins că va fi un pas cu reușită.”, a mărturisit specialistul.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să ai o relație bună cu socrii. ”Soacra și nora sunt două femei care iubesc același bărbat.”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Când e bine să apelați la terapie de cuplu. 5 momente în care trebuie să acționați

Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri