Cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar


Aflați din rândurile următoare când trebuie să ne ducem copilul în vizită la medicul ortodont.


In articol:

Dacă în urmă cu 10 ani, aparatul dentar era un obiect considerat inestetic, acum copiii sunt atrași de culorile frumoase ale elasticelor ce se prind pe aparatul dentar și se arată foarte încântați de întreg procesul acesta.

Ei bine, trebuie să înțelegem că pentru a știi dacă cel mic are sau nu nevoie de aparat dentar, acesta trebuie să facă o vizită în cabinetul doctorului ortodont, în momentul în care erupția dinților permanenți începe.

În cadrul unei emisiuni, medicul ortodont Denisa Zaharia, a oferit mai multe detalii despre cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar. De asemenea, a oferit mai multe sfaturi cu privire la îngrijirea aparatului dentar, astfel încât să nu existe probleme.

Când trebuie să facem o vizită cu cel mic în cabinetul medicului ortodont

Citește și: Periajul dentar la copii! Ce este sigilarea dentară? „Este o condiție esențială”

Cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

Potrivit specialistului în domeniu, vârsta medie când ne putem duce copilul în vizită la medicul ortodont este de 6-7 ani.

Undeva la 6-7 ani este recomandat să fie prima vizită la medicul ortodont, fie la recomandarea unui medic stomatolog care îl vede periodic pe acel copil, fie părinții uneori se sesizează singuri că apar diferite probleme.Nu trebuie să așteptăm să erupă toți dinții permanenți, ci atunci când începe erupția dinților permanenți să mergem la medicul ortodont. Nu există o limită de vârstă, dar depinde de la caz la caz ce putem obține cu aparatul dentar. Uneori sunt necesare și intervenții chirurgicale mai complicate. Ideal ar fi să mergem din perioada copilăriei. ”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, este recomandat ca părinții să fie foarte responsabili cu privire la vizitele copilului în cabinetul medicului stomatolog, pentru că astfel îi formăm și copilului un comportament responsabil de a-l obișnui să meargă la stomatolog chiar și atunci când va deveni adult.

Mai mult decât atât, potrivit specialistului în domeniu, este mult mai ușor să corectăm ceva în această perioadă a copilăriei, decât atunci când ajungem la maturitate.

Este mult mai ușor să corectăm ceva în această perioadă în care dinții răspund mai ușor la tratament, țesuturile sunt mai elastice, rezultatele sunt mai stabile în timp .”, a explicat specialistul în domeniu.

Ce presupune o vizită la medicul ortodont

Citește și: 5 Reguli de igienă dentară pentru copii. „Este loc și de mai bine!”

Cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

În cadrul unei vizite la medicul ortodont, acesta va observa dacă dinții se dezvoltă corect, dacă trebuie să se intervină în vreun fel sau dacă este un obicei vicios prezent.

Uneori este posibil să nu fie nevoie de aparat dentar, dar acest lucru îl putem afla doar în urma unui consult al medicului ortodont.

Aparatul este un tratament medical și nu în toate cazurile se recomandă. Tratamentul depinde ca eficiență de disciplina pacientului. Cel mai frecvent, copiii și adolescenții sunt atrași de aceste aparate vizibile .”, spune specialistul în domeniu.

Tipuri de aparate dentare

Citește și: Ce să faci, urgent, dacă cel mic a căzut și și-a spart un dinte? Sfaturile specialistului!

Cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

Potrivit specialistului în domeniu, există două tipuri de aparate dentare: aparatele dentare fixe și cele cu aliniatori.

Aparatele dentare fixe sunt cele care se lipesc pe dinți, iar cele cu aliniatori arată precum gutierele.

 „ Sunt niște dispozitive transparente ca niște gutiere, care trebuie purtate tot timpul. Le dăm jos doar când mâncăm și când ne spălăm pe dinți și ele se schimbă la 7-10 zile .”, explică specialistul în domeniu.

Potrivit specialistului în domeniu, nu există o contraindicație în privința aparatului dentar, dar atunci când împreună cu medicul ortodont ajungem la concluzia că cel mic trebuie să poarte unul, acesta trebuie să manifeste un comportament responsabil față de îngrijirea acestuia.

Ideal ar fi să avem grijă ce mâncăm și cum mâncăm. Nu prea este bine să mușcăm din alimente dure. Trebuie tăiate felii și mestecate pe zona laterală. Trebuie să ne spălăm foarte bine pe dinți, rutina aceasta să devină mai riguroasă .”, spune specialistul în domeniu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Despre aparatul dentar. Cauzează acesta afte bucale?

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

TOT ce trebuie să știi despre aparatul dentar

Cum începem spălatul pe dinți la copiii mici? 10 întrebări și răspunsuri!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Mirela Retegan. „Sunt o minune a lui Dumnezeu!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri