Cum îți revii după ce ai fost înșelată. Strategii și sfaturi practice pentru a-ți reconstrui încrederea și a-ți reface viața după o trădare în relație!

Cum îți revii după ce ai fost înșelată
Cum îți revii după ce ai fost înșelată

Află din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a-ți reveni după ce ai fost înșelată.

Începutul unei relații întotdeauna constituie o perioadă frumoasă din viața oricărui cuplu; o perioadă în care ni se pare că totul este roz și nimic rău nu s-ar putea întâmpla. Cu toate acestea, de multe ori ajungem să fim dezamăgiți tocmai de persoana în care am avut cea mai mare încredere, iar acest lucru ne poate destabiliza emoțional și ne oferă o privire de ansamblu negativă a tot ceea ce presupune viața.

De aceea, este foarte important să învățăm să ne detașăm de această suferință și să mergem mai departe încrezători către un nou început.

În cadrul unei emisiuni, Ana Maria Ducuță, consilier relațional, a vorbit despre cum putem să facem față eșecurilor din viața personală și cum reușim să ne deschidem din nou sufletul după ce am fost răniți.

Permite-ți să simți și să procesezi emoțiile

Cum îți revii după ce ai fost înșelată
Cum îți revii după ce ai fost înșelată[Sursa foto: freepik]

Cea mai mare provocare atunci când ești dezamăgit este să lași să iasă la suprafață aceste emoții absolut copleșitoare pe care tu ești îndreptățit să le ai .”, spune specialistul în domeniu.

De aceea, primul pas pe care trebuie să îl parcurgem este să ne permitem să simțim și să procesăm emoțiile.

Găsește sprijin într-un sistem de susținere

În momentul în care nu reușim de unii singuri să facem acest lucru și ni se pare că odată cu trădarea oferită de partener, de fapt, am pierdut tot ce aveam, ei bine, atunci este momentul să cerem ajutor. Acest lucru este posibil să ne ajute pentru a ne vindeca și să ne dăm singuri seama cum să mergem mai departe.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Fă-ți timp pentru autocunoaștere

Citește și: Recăpătarea încrederii după infidelitate. Ghid complet pentru reconstrucția unei relații afectate!

Cum îți revii după ce ai fost înșelată
Cum îți revii după ce ai fost înșelată[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, de cele mai multe ori, suferința cauzată de o trădare, în special în dragoste, apare atunci când noi nu ne cunoaștem pe noi înșine și nu mai știm care este identitatea noastră.

Acest lucru înseamnă că partenerul devine propria noastră identitate, iar viața noastră nu mai are sens în momentul în care l-am pierdut. Astfel de comportament este unul extrem de toxic, iar în acest caz trebuie să învățăm să lucrăm la propria persoană și să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne redescoperim.

 „ Dacă ai lucrat la tine și ești un om independent emoțional și ai învățat să ai încredere în tine și ai niște valori, atunci despărțirea nu mai este o catastrofă .”, spune specialistul în domeniu.

Evită auto-blamarea

Multe persoane atunci când sunt dezamăgite se învinovățesc pe ele pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest comportament este total greșit și poate deveni toxic. Astfel, pentru a putea să mergi mai departe și să îți găsești pacea interioară, este foarte important să eviți auto-blamarea.

Este perfect în regulă dacă tu ți-ai investit timp, viață, afecțiune într-un om, să suferi.

Asta nu înseamnă că tu ai o problemă .”, a precizat specialistul în domeniu.

Citește și: Betty Salam, primele declarații după ce s-a zvonit că și-ar fi părăsit soțul pentru un manelist celebru: „Eu și Cătălin suntem într-o mică pauză”. Fiica lui Florin Salam a spus adevărul despre divorț- kanald.ro

Citește și: Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...- stirilekanald.ro

Construiește încrederea în relații noi

Citește și: Importanța comunicării deschise în legătură cu traumele trecutului amoros într-o relație

Cum îți revii după ce ai fost înșelată
Cum îți revii după ce ai fost înșelată[Sursa foto: freepik]

În momentul în care suntem dezamăgiți de partener de cele mai multe ori ne pierdem încrederea în potențialele relații viitoare. Potrivit specialistului în domeniu, acest lucru se datorează de fapt neîncrederii în propria persoană, iar de aceea trebuie să lucrăm în această direcție.

Eu nu trebuie să mă apăr de iubirea pe care o voi primi în relațiile viitoare. Trebuie să mă apăr doar de potențialul atașament care m-ar putea duce în același punct de unde am plecat. Nu trebuie să te oprești niciodată să crezi în ceea ce poți tu să oferi. Adică, dacă eu știu că pot să ofer iubire, angajament, loialitate, pot să ofer ceva bun, eu nu am cum să mă opresc să cred vreodată că eu voi fi fericit într-o relație cu cineva pentru că eu știu ce pot să ofer și asta îmi dă încredere că voi putea să și primesc atunci când voi găsi la rândul meu ceea ce eu ofer .”, a spus specialistul în domeniu.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

5 gesturi la prima întâlnire care îl trădează. Cum îți dai seama că nu vrea nimic serios

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies