Cum îți poate îmbunătăți viața implantul dentar ?In articol:

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru persoanele care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți. Procedura presupune ca dintele pierdut să fie înlocuit cu unul artificial. În acest scop, stomatologul va implanta o rădăcină artificială în os, pe care va fixa, ulterior, o coroană dentară nouă. Implantul dentar este fabricat din titan și alte aliaje și este suportul noului dinte. 

Deoarece este vorba de un implant, dintele artificial rămâne fixat în cavitatea bucală. Acest lucru constituie un avantaj al implantului dentar. Mai mult decât atât, durata de viață a unui implant dentar este de minim 30 de ani. Alte avantaje ale implantului dentar constau în faptul că acesta ajută la protecția mandibulei care s-ar deteriora în lipsa dinților, dar și în faptul că imită, extrem de bine, dinții naturali. De asemenea, implantul dentar îmbunătățește semnificativ calitatea vieții pacientului. Iată cum:

Restabilește funcțiile cavității bucale

Lipsa dinților duce la probleme de masticație și de vorbire, funcții principale ale cavității bucale. De asemenea, din cauza absenței unor dinți, pacienții nu mai pot zâmbi larg. Bineînțeles că problemele de masticație nu îți dau voie să mănânci tot ceea ce îți place. Persoanele care și-au pierdut dinții exclud, deseori, din alimentație produsele solide și optează pentru cele mai moi. 

Implantul dentar este soluția pentru toate aceste probleme. Acesta îmbunătățește masticația, îți permite să consumi orice aliment îți dorești și să pronunți clar cuvintele. În plus, poți zâmbi larg fără a fi cuprins de rușine. 

Crește încrederea în sine

Atunci când interacționăm cu ceilalți, dinții atrag cel mai mult atenția. De aceea, lipsa lor duce, în cele mai multe cazuri, la apariția sentimentului de rușine sau jenă, la scăderea stimei de sine și la distrugerea încrederii în forțele proprii. Deoarece implantul dentar reface integritatea danturii și imită foarte bine dinții naturali, poți zâmbi cu încredere ori de câte ori simți. 

Este important să știi că implantul dentar și coroana dentară sunt adaptate fizionomiei și modelului danturii tale. Așadar, nu trebuie sa îți faci griji în legătură cu  rezultatul final.

Menține sănătatea orală

Sănătatea orală este foarte importantă pentru sănătatea organismului în ansamblu. Lipsa unor dinți favorizează acumularea unor bacterii la nivelul gingiei, ceea ce crește riscul de infecții dentare cu simptome specifice și necesitatea altor intervenții. Nu trebuie să uităm ca infecțiile sunt un factor de risc pentru pierderea dinților. De asemenea, dantura incompletă favorizează distrugerea osului mandibulei. 

Implantul dentar previne toate aceste probleme, pentru că înlocuiește cu succes dintele natural. De asemenea, implantul dentar poate crește grija față de igiena orală și față de vizitele de rutină la stomatolog. Acestea sunt foarte importante pentru prevenirea unor afecțiuni dentare.

Crește confortul

Un aspect important legat de implantul dentar este faptul că îl vei percepe precum un dinte natural. Acesta este fixat în os și nu va produce disconfort la masticație sau vorbire, cum se mai întâmplă în cazul altor „înlocuitori” pentru dinți (punte sau proteză dentară). Cu alte cuvinte, implantul dentar este mai confortabil, ceea ce crește calitatea vieții. 

Promovează bunăstarea

Având în vedere impactul pe care îl are implantul dentar asupra încrederii de sine, putem afirma că acesta influențează, pozitiv, bunăstarea psihologică. Zâmbetul este foarte important în ceea ce privește starea de bine. Zâmbetul este generat de sentimente sau lucruri pozitive, informație care este transmisă creierului prin semnale nervoase. Creierul răspunde prin eliberarea de endorfine, neurotransmițători care creează o stare de fericire. În acest mod, implantul dentar este implicat și în starea de bine psihologică.

În concluzie, implantul dentar oferă o serie de avantaje, printre care se numără și  îmbunătățirea calității vieții. Discută cu un medic stomatolog pentru a te informa corect cu privire la ceea ce presupune un implant dentar, și, dacă ești din Banat, de ce nu, fă un implant dentar în Timișoara.


Citește și:

Adelina Pestrițu și-a anunțat fanii: "Să vă arăt dovada clară. Da, sunt însărcinată..."

Oana Zăvoranu face dezvăluiri. I s-au furat mulți bani acum ceva timp

Jorge își plânge tatăl: ”Tata a făcut atac cerebral."

Vremea de miercuri, 21 octombrie 2020, anuntul ANM: temperaturi normale!

Cum vor funcționa școlile din țară conform Ministerului Educației

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri