Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun

Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun
Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun

Aflați din rândurile următoare cum trebuie să procedați atunci când copilul își pune întrebări cu privire la existența lui Moș Crăciun.

Crăciunul se aproprie cu pași repezi și odată cu acesta, un bătrânel drăguț cu barbă albă, într-o sanie trasă de reni este pe cale să viziteze casele copiilor, lăsându-le câte un dar. Aceasta este cea mai frumoasă poveste din toate timpurile, care indiferent de vârstă ne umple sufletul de fericire.

Bineînțeles, cu cât crezi mai mult în ea, cu atât povestea prinde viață și te face să crezi că într-adevăr magia există.

Din păcate, la o anumită vârstă, copiii ajung să își pună semne de întrebare cu privire la veridicitatea poveștii, iar atunci magia parcă începe să se spulbere.

Adesea părinții se confruntă cu o situație problematică în aproprierea Crăciunului, mai ales atunci când copiii încep să crească și să ia contact cu alți copii mai mari sau cu mai multă informație din exterior.

În cadrul emisiunii „ Consilier de vedete ”, difuzată pe canalul de YouTube WOWnews, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva sfaturi părinților care sunt nevoiți să le explice copiilor că Moș

Crăciun nu există.

Este o întrebare pe care toți o avem la un moment dat pe buze. Cu cât se apropie de o vârstă mai mare, cu cât interacțiunea lui cu alți copii este mai puternică, cu atât vin și întrebările .”, a precizat specialistul în domeniu.

Aflați în continuarea articolului ce este de făcut în această situație și cum puteți să prelungiți magia sărbătorilor de iarnă cât mai mult timp pentru copii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Ce faci atunci când copilul se îndoiește de existența lui Moș Crăciun

Citește și: Cum ne motivăm copilul să meargă cu drag la școală

Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun

Specialistul în domeniu ne sfătuiește să încercăm din răsputeri să păstrăm cât mai mult timp povestea cu Moș Crăciun. Copiii au nevoie de această magie care le încălzește sufletele și le umple inima de bucurie

în fiecare an și este de datoria părinților să facă în așa fel încât această magie să nu fie spulberată.

Este acel miraj de care avem nevoie, acea magie care ne poartă să facem lucruri extraordinare, care ne determină să credem că putem muta munții, iar mai târziu în viață, copiii noștri deveniți adulți, dacă au încredere în ei, dacă au încredere că pot face ceva, sunt dispuși să lucreze de 10 ori mai mult ca să obțină acel ceva.

Nevoia lor de a crede în magie are strictă legătură cu această creștere a posibilităților în viață de a face ce-ți dorești. Încearcă să prelungești cât poți momentul, încearcă să creezi situații în care să readucă acea nesiguranță. În momentul în care demolăm mitul, își pierde din farmec. Este un efort pe care noi părinții îl facem ca să le alimentăm această nevoie de poveste, de a crede în magie.
”, a spus specialistul în domeniu.

Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun

Citește și: Câte jucării le luăm copiilor

Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Bineînțeles că vine un moment în care, indiferent de eforturile depuse de părinți, copilul nu mai crede în Moș Crăciun. Chiar și atunci, important este ca părinții să reușească să implementeze în sufletele copiilor toate valorile pozitive ale poveștii de Crăciun.

Așadar, vorbiți-le copiilor despre bunătatea lui Moș Crăciun și cât de important este ca așa cum acest personaj iluzoriu i-a făcut de-a lungul timpului să fie fericiți, așa trebuie să împartă și ei la rândul lor fericire în sufletele celor din jur.

De asemenea, încercați să prelungiți pe cât posibil momentul adevărului pentru că odată cu aflarea acestuia, mai ales la o vârstă fragedă, dezamăgirea va fi mare.

Evident că până la urmă vor ajunge să vadă în Moș Crăciun o recompensă a unei perioade și nu neapărat că au fost cuminți sau mai puțin cuminți, ci a unei situații. Cu cât cresc mai mult în vârstă, cu atât știu că e bine să păstreze magia, chiar dacă aceasta nu mai este reală. Cu cât sunt mai mici când află acest lucru, cu atât dezamăgirea este mai mare .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce cadou poți oferi de Secret Santa în 2022. Idei de cadouri de Secret Santa

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies