Cum folosesti otetul alimentar pentru a indeparta calcarul din casa


Cea mai la indemana metoda de indepartare a calcarului de pe ustensilele de bucatarie, electrocasnice, robineti, capete de dus, etc. se afla in bucataria ta.

Cum folositi otetul pentru eliminarea calcarului

Filtrul sau expresorul de cafea

Printre cele mai expuse la depunerile de calcar sunt filtrele sau expresoarele de cafea. Pentru indepartarea calcarului de pe instalatia acestora este ideal sa faceţi o solutie formata din 50% apa si 50% otet. Turnati in rezervorul filtrului de cafea sau expresorului.

Lasati solutia sa treaca prin aparat utilizandu-l normal. Ideal este sa lasati peste noapte lichidul in instalatie si sa repetati operatiunea a doua zi. Aruncati solutia folosita, clatiti bine si repetati operatiunea cu apa curata pentru a limpezi instalatia. Aruncati prima cafea.

Fierbatorul de apa/ceai

Se procedeaza cu aceeasi solutie ca mai sus (50% apa, 50% otet). Umpleti fierbatorul de apa la maxim (pana la semn). Fierbeti de cateva ori lichidul in fierbator. Lasati peste noapte lichidul in fierbator si repetati operatiunea. Clatiti in cateva ape reci si aruncati prima apa fiarta.

Oale, cratiti, alte vase de gatit

Ustensilele de bucatarie se curata usor de calcar daca le fierbeti intr-un amestec de apa cu otet (jumate/jumate). Lasati-le sa se raceasca in apa peste noapte. Clatiti-le bine.

Masina de spalat

Pentru indepartarea calcarului deja format umpleti cuva masinii de spalat cu 5 litri de otet. Adaugati un prospop de bucatarie (ca sa faca si masina ceva). Folositi un ciclu lung de spalare. Cel mai bun sfat pentru intretinerea masinii de spalat este sa folositi la fiecare spalare 50-100 ml de otet alb, turnat in rezervorul pentru balsam al masinii de spalat. Nu mai folositi balsam, pentru ca nu e nevoie!


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri