Cum cureți și întreții inelele tale din aur?


Inel din aur la mana

Aurul a fost considerat întotdeauna metalul prețios suprem.


In articol:

Este simbolul bogăției și se folosește pentru a crea bijuterii speciale, care pot fi purtate toată viața și păstrate ca moștenire de familie. Aurul este foarte rezistent și este maleabil, astfel că poate fi turnat în diverse forme, pentru a obține bijuterii cu totul deosebite.

Despre aur, trebuie să știi că este un metal care nu oxidează, astfel că purtându-l în condiții obișnuite, nu își va pierde foarte ușor strălucirea și culoarea. Cu toate acestea, suprafața bijuteriilor poate fi afectată, dacă vine în contact cu diverse obiecte dure și se poate zgâria, pierzându-și luciul.

Bijuteriile care sunt purtate încontinuu, așa cum sunt și inelele pot acumula diverse impurități și astfel au nevoie de o îngrijire specifică.

Praf, calcar, murdărie și altele pot afecta chiar și rezistentele bijuterii din aur, însă situația se remediază foarte ușor. Îți vom explica în continuare cum poți întreține și păstra inelele din aur, pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea și strălucirea acestora.

Curățarea inelelor de aur acasă

În primă fază, poți încerca să cureți inelele de aur acasă, ajutându-te de câteva obiecte și produse pe care le ai deja la îndemână.

Dacă inelele au doar depuneri de calcar și puțină murdărie, pune-le la înmuiat în apă călduță în care ai picurat puțin săpun lichid. Lasă inelele minim jumătate de oră și apoi cu o periuță moale curăță toate depunerile. Clătește și usucă inelele cu ajutorul unei cârpe moi, care nu lasă scame.

În cazul în care depunerile sunt mai dificile și inelele nu au mai fost recent curățate, opteză pentru folosirea oțetului.

Pune două căpăcele de oțet într-un pahar de 250 ml de apă și lasă inelul la înmuiat timp de jumătate de oră. Curăță-l cu o periuță moale, clătește-l și usucă-l cu o cârpă moale.

Dacă inelele din aur sunt înnegrite, atunci poți încerca să le cureți utilizând bicarbonat de sodiu. Deși este o metodă eficientă, ar fi de preferat să nu o folosești prea des. Fă o pastă din bicarbonat de sodiu, sare fină și puțină apă și cu ajutorul unei cârpe moi, curăță ușor inelele, apoi clătește și usucă-le.

Cum păstrezi inelele din aur?

Nu doar curățarea inelelor din aur este importantă, ci și felul în care le păstrezi. Astfel, pentru a te bucura cât mai mult de inele din aur 14K din aur frumoase și strălucitoare, urmează aceste sfaturi:

● păstrează-le în săculețe speciale sau în cutii de bijuterii
● nu purta bijuteriile când faci curat sau când faci baie, la piscină și în alte locuri în care apa are mult clor
● nu dormi cu inelele, deoarece pietrele prețioase se pot agăța de lenjerie sau chiar și de pijama
● nu folosi creme, acizi exfolianți și alte produse de îngrijire cu inelele pe mâini.

În concluzie, sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să cureți și să îți întreții inelele de aur, pentru a te bucura cât mai mult de ele.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cu ce se scot petele de vin roșu

Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Cum să aranjezi hainele în dulap. 10 trucuri ca să ai mai mult spațiu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
Cum iți dai seama că te inseala!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri