Cum creăm un design atemporal pentru zona de dining prin masa și scaunele alese?In articol:

Fiecare cameră din casă deține propriul său element central care catalizează atenția, fiind punct de reper pentru celelalte piese de mobilier, paletă de culori, obiecte decorative. În zona de dining sau bucătărie, acest accent este reprezentant de masa cu scaune. Alegerea pieselor de mobilier pentru living, dining room sau bucătărie nu este deloc simplă, deoarece există multe aspecte de luat în calcul și multe modele din care puteți să alegeți. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că moda, în ceea ce privește designul interior, se schimbă constant și se poate întâmpla ca un stil să nu se mai poarte la scurt timp după ce l-ați folosit pentru a furniza o imagine de ansamblu a întregului spațiu.

Așadar, cum alegeți masa și scaunele pentru a servi unui stil atemporal care să oglindească totodată stilul propriu?

Ce este designul atemporal?

Designul atemporal este cel care se îndreaptă către minimalism, eleganță și clasic. Dar, deoarece trăim totuși în secolul modern, trebuie să adăugăm și acest artificiu stilistic de modernism pentru a fi în concordanță cu dogmele și cerințele actuale.

Materialul cel mai îndrăgit în designul atemporal

Atunci când vorbim de atemporal în cazul meselor și scaunelor, trebuie să nu pierdem din vedere faptul că lemnul este materialul care nu se va demoda niciodată, așa cum în industria hainelor rochia neagră simplă va fi mereu apreciată.

Deoarece ne ducem în zona de design atemporal, lemnul trebuie să fie sculptat cât mai simplu - poate câteva mici inflexiuni pentru a da ideea de fluiditate. Desigur, nu trebuie să investiți neapărat într-un lemn masiv care, de regulă, are un preț ridicat. În momentul actual, pe piață există numeroase tipuri de materiale care imită lemnul sau duc cu gândul în acea zonă de natură, eleganță, la un preț foarte avantajos. În plus, specialiștii recomandă persoanelor care doresc confort crescut în orice situație să se îndrepte către mese extensibile.

Designul atemporal în funcție de personalitate

Designul în zona de dining sau sufragerie trebuie neapărat să insufle și personalitatea celor care trăiesc în casă pentru ca o locuință să se transforme din casă în acasă. Un design atemporal nu înseamnă că o să vă înăbușe personalitatea, ci din contră.

Pentru cei care iubesc simplitatea, cel mai bine este să aleagă un stil unitar. În acest caz se aleg mese și scaune în același stil, același material și aceeași paletă de culori, mai concret seturi complete cu masă și scaune. Dacă se dorește totuși o mică vibrație, acordând un accent deosebit punctului central al camerei, atunci se poate opta pentru același stil pentru masă și scaune, dar scaunele să se regăsească în două culori diferite, însă complementare.

Cei care doresc un design atemporal, dar vor totuși accente electrice care să coincidă cu personalitatea lor vibrantă, se pot îndrepta către stiluri diferite atunci când vorbim de masă și scaune. Spre exemplu, o masă fixă din lemn ce duce cu gândul la natură, la eleganță și la nobilime, poate să fie conectată cu scaune din fier cu șezut din lemn ce duc cu gândul la designul industrial datorită metalului, dar care fuzionează cu masa din lemn datorită elementului natural prezent.

Un stil cu adevărat ieșit din tipare (care se potrivește personalităților creative), dar care nu se va demoda prea curând, este alegerea unor stiluri și culori diferite atunci când vorbim de mese și scaune - totuși, trebuie să existe acea complementaritate între ele. Spre exemplu, putem să ne îndreptăm către o masă din lemn masiv închisă la culoare, alături de 4 scaune cu forme diferite și culori diferite.


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri