CITEȘTE: Cum aplici corect anticearcănul. 5 greșeli frecvente


Iată o serie de informații utile pentru a învăța cum să aplici corect anticearcănul.


In articol:

Cum folosim corect anticearcănul?

Pentru a scăpa de cearcănele nedorite, trebuie să folosești în primul rând o cremă sub ochi, care are rolul de a reflecta lumina. Pasul următor este folosirea unui fond de ten care să se potrivească tipului tău de ten, pe care îl vei aplica pe toată fața. În formă de triunghi inversat trebuie să aplici, ulterior, corectorul ales într-o nuanță ceva mai deschisă decât a fondului de ten.

În continuare, trebuie să aplicați o pudră translucidă, care vă va ajuta să fixați machiajul de sub ochi.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a avea un look fresh, deloc încărcat, cu aspect natural, care va rezista indiferent de condițiile de mediu.

Nuanțele de corector și folosirea lor

Corectorul trebuie ales într-o nuanță compatibilă cu cea a tenului, textura acestuia fiind în funcție de gravitatea problemelor pe care dorim să le acoperim. 

Pentru a acoperi cearcănele cu tentă de roz trebuie să folosiți un  corector înt-o nuanță diferită față de cel folosit pentru acoperirea  cearcănelor în nuanțe de verde.

Corectorul de culoare verde trebuie aplicat în cazul în care cearcănele au tentă de roșu, roz sau chiar un subton roșiatic. Acest corector se poate aplica și pe coșuri sau în zona pomeților, care este vascularizată puternic.

Corectorul de cualore galbenă se va aplica pe cearcănele movulii, fiind o nuanță folosită în general pentru persoanele cu un pigment gălbui la nivelul tenului.

Corectorul de culoare roz trebuie folosit pentru a masca cearcănele albastre sau verzulii. Daca aveți cearcăne adânci, aceasta este nuanța ideală pentru a obține rezultatul dorit.

Cum aplici corect anticearcănul. 5 greșeli frecvente

Citeste si: Cel mai bun anticearcan se afla in bucataria ta

5 greșeli frecvente în aplicarea anticearcănului

Nu folosești nuanța potrivită

Una dintre cele mai frecvente greșeli în ceea ce privește achiziționarea unui corector este alegerea unei nuanțe nepotrivite, la repezeală, fără a consulta o paletă de culori.

Astfel că, dacă aplicați anticearcănul sub ochi, trebuie să alegeți o nuanță ceva mai deschisă decât în cazul fondului de ten, pentru a crea acel efect vizual de lifting și iluminare.

Aplici produs în exces

Atenție! În aplicarea corectorului tebuie să aplicați principiul „less is more”. Dacă veți adăuga o cantitate mai mare, look-ul final va arăta inestetic și este posibil chiar să apară acele crăpături sub ochi cauzate de expresiile faciale.

Pentru a putea evita acest lucru, trebuie să aplicați o cremă puternic hidratantă înainte, pentru a reuși să uniformizați cu ușurință produsul. Nu uitați! Straturile subțiri sunt cheia. Este mai bine să vă construiți treptat acoperirea decât să exagerați cu o cantitate mare din prima.

Nu aplici produsul în zona potrivită

Daca vreți să spuneți adio cearcănelor, nu trebuie să vă limitați cu aplicarea anticearcănului doar în  jurul ochiului. Make-up artistii recomandă aplicarea în triunghi inversat, atingând liniile pomeților.

Cum aplici corect anticearcănul. 5 greșeli frecvente

Citeste si: Invata sa estompezi rapid cearcanele! Iata ce ai de facut!

Nu respecți ordinea corectă a pașilor

Trebuie să aplicați mai întâi fondul de ten, apoi corectorul. Fără excepție! De ce? În acest fel, veți reuși să armonizați ambele produse, fără să obțineți acel efect inestetic de mască. De asemenea, urmând aceste sfaturi, nu veți avea porii încărcați.

Nu folosești intrumente potrivite

Pentru a reuși să vă mențineți corectorul mai mult timp pe ten, trebuie să-l fixați imediat cu o pudră translucidă, pe care o veți aplica folosind o pensulă medie, în formă ovală.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cum să te machiezi la școală. Sfaturi pentru un look discret

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

DESCOPERĂ: Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă

NOTEAZĂ: Tehnici de machiaj pentru începători

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de îngrijire pentru a avea un ten perfect

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bianca Comănici, absentă la emisiunea „Bărbați vs Femei”! Bruneta a făcut anunțul îngrijorător: „Din păcate, am Covid”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri