Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu. „Majoritatea cuplurilor sunt în general certați, sunt singuri în relație”


Află din rândurile următoare care sunt cauzele pentru care ne simțim singuri într-o relație și cum putem să rezolvăm această problemă.


In articol:

Adesea în relația de cuplu se poate produce o ruptură care să provoace apariția sentimentului de singurătate. Unele persoane ajung să se simtă singure din punct de vedere emoțional, chiar dacă fizic fac parte dintr-un cuplu.

În cadrul unei emisiuni, psihoterapeutul Alina Iliescu a oferit mai multe detalii despre apariția sentimentului de singurătate în cuplu și cum poate fi acesta eliminat.

Cum apare singurătatea în cuplu

Citește si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu

Studiile în domeniu au arătat că una dintre cele mai mari rate de divorț în cuplu și apariția nevoii de a înșela sunt cauzate de acest sentiment de singurătate. Astfel, interdependența crescută a partenerilor poate dăuna relației atunci când aceștia trec printr-o perioadă mai dificilă sau prin certuri.

„Singurătatea vine în timp. În timp începem să ne îndepărtăm, începem să nu mai comunicăm, începem să nu reinvestim timp pentru a-l cunoaște pe celălalt.

Când apare această singurătate, e un fel de steag roșu, ceva nu funcționează în relație.”, explică specialistul în domeniu.

De obicei, sentimentul de singurătate apare după ce dispare perioada de îndrăgosteală. Specialistul în domeniu susține că perioada de îndrăgosteală ține maxim un an. După aceea, intervin certurile și rutina în relația de cuplu și astfel, partenerii ajung să se simtă singuri din punct de vedere emoțional.

Care sunt cauzele singurătății în cuplu

Citește si: Cât de importantă este comunicarea într-un cuplu. ”Învățăm să trăim cu faptul că suntem diferiți.”

Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu

Potrivit specialistului în domeniu, unul dintre principalele factori care duc la apariția sentimentului de singurătate în cuplu este rutina. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când apare pe lume și un copil, care adesea destabilizează relația de cuplu.

De obicei partenerii se blochează într-o rutină și nu mai fac nimic nou. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când apare un copil. De cele mai multe ori, copilul produce o ruptură în cuplu. Copilul strică relația de cuplu și relația de cuplu trebuie reînnoită pentru că uităm că suntem cuplu și deveni, doar părinți. Atunci trebuie să ne gândim ce am putea să facem din acest rol de părinți și să revenim din nou în stadiul de cuplu .”, spune specialistul în domeniu.

Cum scăpăm de sentimentul de singurătate în cuplu

Citește si: Cum se distruge relația de cuplu. ”Greșelile sunt micuțe, dar consecințele pot fi mari.”

Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu

Specialistul în domeniu le recomandă persoanelor care trec prin astfel de situații în relația de cuplu să apeleze cu încredere la ajutorul unui terapeut de cuplu.

Terapia de cuplu ajută la consolidarea relației, atunci când ambii parteneri sunt motivați să lucreze la repararea relației. Multe cupluri care ajung la terapie nu știu ce să facă .”, explică specialistul în domeniu.

De asemena, sacrificarea propriilor nevoi pentru a le satisface pe cele ale partenerului sau ale familiei nu este o strategie eficientă.

Într-o relație este important să ne reconectăm cu partenerul de viață în mod constant. Persoanele se pot schimba și adesea se întâmplă ca partenerul nostru să nu mai fie același care a fost la începutul relației, iar acest lucru este complet normal. Oamenii se schimbă și evoluează, iar noi trebuie să fim pregătiți să ne adaptăm situației și să investim timp și energie pentru a ne reconecta unul cu altul.

Este important să petrecem timp împreună, să reinvestim pentru a-l cunoaște pe cel de lângă noi pentru că ne aflăm într-o continuă schimbare și ne schimbăm odată cu trecerea timpului. Trebuie să ne imaginăm relația ca o floare la care să-i punem apă constant .”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, pentru a vă reconecta cu partenerul de viață, este recomandat să vă acordați timp doar pentru voi. Încercați ca în fiecare săptămână să găsiți cel puțin o seară pe care să o petreceți alături de partener. De asemenea, discuțiile sunt foarte constructive și este important să comunicați despre tot ce vă deranjează, despre așteptările și dorințele pe care le aveți.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să ai o relație bună cu socrii. ”Soacra și nora sunt două femei care iubesc același bărbat.”

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce reprezintă sărbătoarea de Crăciun
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri