CITEȘTE: Cum apare plictiseala în relație. Foarte multe cupluri fac o greşeală majoră


Iată cum se poate instala plictisela într-o relație, fără ca măcar să îți dai seama că nu mai ești la fel de interesant pentru partener.


In articol:

Totul era la început atât de natural și frumos, dar după o perioadă s-au schimbat lucrurile și a intervenit plictiseala în relația ta? Nu te mai simți relaxat în preajma partenerului, certurile sunt la ordinea zilei, sexul

a ajuns o dorință care se împlinește destul de rar, iar singurele cuvinte pe care le găsești potrivite pentru a descrie relația ta sunt rutina și plictiseala?

Tot mai mulți parteneri ajung să se plictisească în propria relație, dar nu sunt pregătiți totuși să iasă din această legătură.

Rutina poate fi motivul destrămării unui cuplu, mai repede decât orice alt factor extern care intervine în relație, întrucât acest aspect ține de ceea ce se întâmplă în intimitatea voastră, erodând relația din interior.

Cum apare plictiseala în relație

Plictiseala și rutina pătrund în relația de cuplu atunci când cei doi se complac în zona de confort și nu își dau silința pentru a menține vie flacăra. Dacă nimic nu surprinde în cuplu și cei doi nu evoluează, lucrurile duc în mod singur spre despărțire.

Citeste si: Calitățile bărbatului de lângă tine, în funcție de zodia lui!

De ce apare plictiseala în cuplu?

  • Programul

Rutina este un element periculos atunci când se instalează într-un cuplu și niciun element nou nu intervine o bună perioadă de timp.  Dacă partenerii s-au obișnuit să stea în casă și să facă aceleași activități banale de zi cu zi, vor ajunge să se certe din nimicuri și să nu mai găsească nimic interesant la partener.

Ieșiti împreună, inițiați activități care să-l surprindă pe cel de lângă voi, ieșiți în compania prietenilor comuni, pentru a vedea cum se comportă partenreul și într-un alt mediu, în afară de cel sigur, de acasă. Nu trebuie să vă fie teamă de spontaneitate, riscați și nu amânați nicio activitate care v-ar putea scoate din rutină!

Aduceți în programul vostru noutăți pentru a sparge rutina!

  • Gesturile tandre

De când nu v-ați mai ținut în brațe, de când nu ați mai ieșit la o plimbare romantică în parc, cât timp a trecut de când nu v-ați sărutat pasional înainte să plecați la serviciu? Gesturile tandre au rolul de a menține flacăra vie într-o relație, iar în lipsa acestora, între parteneri va interveni o răceală din ce în ce mai intensă, care va aduce plictiseala în relație.

Cum apare plictiseala în relație

  • Comunicare

După ce ați petrecut o perioadă mai lungă de timp alături de partener, aveți impresia că îl știți pe de rost și că nu mai aveți ce să descoperiți. Trebuie să țineți însă cont de faptul că persoanele de lângă voi sunt într-o continuă transformare și vă pot oferi lucruri noi, dacă sunteți pregătiți să le primiți.

Comunicarea este cheia oricărei relații, întrucât te ajută să descoperi lucruri noi despre partener în fiecare zi, ținând astfel plictiseala la distanță. Trebuie doar să fii dispus să îl asculți pe cel de lângă tine înainte de a avea pretenția de a fi ascultat.

  • Timpul petrecut separat

Foarte multe persoane fac greșeala majoră de a nu oferi partenerului ocazia de a petrece timp separat. Partenerii uită adesea că, deși la nivel emoțional sunt „unul”, în realitate trebuie să rămână doi.

Atunci când petreceți prea mult timp alături de partener și îl privați de activitățile care implică prezența altor oameni, există șanse mari să intervină plictiseala și rutina în relația de cuplu.

Citeste si: Ce înseamnă să fii asexual, una dintre cele mai noi orientări sexuale

  • Rutina în dormitor

Rutina sexuală este un aspect care poate distruge o relație în cel mai scurt timp, întrucât partenerul va fi tentat să caute elementele de noutate în afara relației. Astfel că, trebuie să fiți atenți la acest aspect!

Gândiți-vă la ceva diferit, întrucât, oricât de neînsemnat ar părea, un lucru nou în rutina sexuală va trezi interesul partenerului și va menține flacăra vie.

Cum apare plictiseala în relație

  • Lipsa intereselor comune

Partenerii nu trebuie să aibă exact aceleași pasiuni și interese, însă este important să încerce să identifice acele puncte comune care să le aducă satisfacție amândurora. Poate fi vorba despre un simplu joc, un sport sau orice alt tip de activitate, care va reprezenta un punct de interes pentru ambii parteneri.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinarea împotriva Covid-19, obligatorie prin lege din 4 februarie! În ce țară se întâmplă așa ceva

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

Anamaria Prodan, detalii secrete din culisele relației cu Dan Alexa: „Îl iubesc pe Dan Alexa. Eu am lovit multă lume”

Adina Halas își exprimă nemulțumirea în hohote de plâns! Jurații „Bravo, ai stil! Celebrities”, șocați după cele auzite: „Ești o femeie matură!”

Aproape 2 milioane de români, cu ochii pe serialul “Fiica ambasadorului” #Kanal D lider de piață, pe două segmente de public, cu episodul difuzat aseară


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Constantin Enceanu, dezvăluiri noi despre cearta cu mama fiului de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian: „Sunt o persoană asumată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri