Cum acoperi perfect firele albe – sfaturi practice

Cum acoperi perfect firele albe – sfaturi practice
Cum acoperi perfect firele albe – sfaturi practice

Firele albe au început să îți facă probleme și nu ești mulțumită de look-ul curent?

Poți scăpa de acest stres foarte ușor, acoperindu-le utilizând produsele și tehnica potrivită. Vezi care dintre următoarele sfaturi ți se potrivește cel mai bine!

1. Vopsește-ți complet părul

Aceasta este, probabil, cea mai populară metodă de acoperire a firelor albe. Este o opțiune potrivită atât pentru persoanele care își vopsesc deja părul, cât și pentru cele care „poartă” culoarea lor naturală.

Dacă vrei o schimbare de look, poți alege să îți vopsești părul, chiar și cu decolorare (mai ales dacă nu ai multe fire albe), într-o nuanță complet nouă. Alege culori vibrante, care atrag atenția, precum nuanțe de blond, roșcat sau violet. 

Însă pentru un look natural, mai apropiat de culoarea originală, poți alege o nuanță din gama culorilor naturale, precum șaten, castaniu, maroniu. Iar anul aceasta, hairstiliștii recomandă să te vopsești cu vopsea de păr castaniu în nuanțe diverse, pentru un look de toamnă perfect. Însă nu uita: pentru o acoperire optimă, este ideal ca nuanța aleasă să fie cu 1-2 tonuri mai închisă decât cea naturală.

2. Acoperire rapidă, temporară

Dacă ești între sesiuni de vopsire sau pur și simplu îți dorești un look fresh, temporar – poate pentru un eveniment special la care participi, poți apela la produse care asigură o colorare temporară. Acestea sunt disponibile în special sub formă de spray-uri, dar poți alege și mascara pentru păr sau o mască colorantă, pe care să o aplici la spălare (dacă îți permite timpul).

Spray-urile sunt de departe cele mai populare și eficiente. În plus, se pot aplica foarte ușor pe o suprafață mare de păr: în mare parte pe zonele cu firele albe, dar un pic și pe restul părului, pentru a asigura o culoare uniformă. Acestea se usucă rapid, nu afectează coafarea părului, iar culoarea se duce rapid la prima spălare.

3. Alege un look cu șuvițe

Poate nu crezi asta, dar șuvițele pot fi foarte utile pentru a ascunde și a acoperi firele albe. Este o opțiune potrivită pentru orice tip de păr, cu posibilități diverse de colorare. Iar vestea cea mai bună: șuvițele sunt foarte ușor de întreținut pe termen lung.

Indiferent dacă alegi să îți faci șuvițele la salon sau singură, acasă, atenția trebuie să meargă către „zonele problematice” cu fire albe vizibile de-a lungul cărării. Acestea necesită o aplicare minuțioasă, preferabil cu pensula și cu îndeajuns de mult produs utilizat pentru fiecare șuviță în parte, iar apoi, ideal este să fie „împachetate” bine în folie.

4. Optează pentru un look complet silver

Dacă ai părul natural blond (orice nuanță, de la blond deschis la blond închis), este cel mai ușor să îți vopsești părul pentru a acoperi firele albe. Însă poți alege să le ascunzi cu un look modern, sofisticat, vopsindu-ți părul într-o nuanță metalică de gri: de la gri închis la blond perlat.

Aceasta este o nuanță versatilă, potrivită pentru orice tip de subton. Totuși, pentru a obține look-ul potrivit, ține cont de următoarea regulă generală: dacă ai subtonul cald, alege o nuanță ușor caldă, iar dacă ai subtonul rece, alege o nuanță ușor mai rece.

Extra: Truc rapid pentru firele albe

Dacă nu ai un produs de colorare la îndemână pentru a ascunde firele albe, poți utiliza un alt truc pentru a masca prezența firelor albe: coafarea și stilizarea părului.

În funcție de zonele unde se află firele albe, îți poți schimba cărarea, alegând-o astfel încât să fie vizibile cât mai puține fire albe. Dacă ai cărarea pe mijloc, alege-o în stânga sau în dreapta, în funcție de cum ți se pare că te avantajează.

O altă opțiune este să îți faci o împletitură tip coroniță, care va „amesteca” firele de păr, ascunzând mult mai bine firele albe. Dacă porți părul cu cărare laterală, poți face împletitura de-a lungul frunții, iar dacă porți părul cu cărare pe mijloc, poți face 2 împletituri laterale, pe care să le prinzi împreună la spate.

 

Acum poți scăpa ușor de stresul firelor albe, ascunzându-le sau acoperindu-le în cel mai practic mod. Încearcă și tu sugestiile noastre!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Petrică Nicoară, dezvăluiri dureroase despre lipsurile materiale din copilărie: „Acolo dormeau 6 persoane. Toți mieii de la oi, îi aducea să îi bage la noi în cameră pentru că era cald.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România


Cookies