Majda Aboulumosha a explicat, pas cu pas, cum pregătește cremșnitul.
Majda Aboulumosha este foarte activă pe rețelele de socializare, atunci când nu este pe micile ecrane sau la televizor, iar aceasta se relaxează în bucătărie, unde își filmează rețetele inedite, pe care ulterior le postează pentru întreaga comunitate. Reușește prin fiecare preparat să se bucure de un gust delicios, iar atunci când află un nou secret sau un preparat care trebuie neapărat încercat, nu ezită să arate rezultatul și tuturor celor care o urmăresc.
Cum pregătește Majda Aboulumosha cremșnitul?
Majda preferă deserturile, iar acest lucru poate fi ușor observat în mediul online, acolo unde postează frânturi din rezultatele spectaculoase și cum încearcă preparatele atunci când acestea sunt gata. Astfel, de această dată, Majda a pregătit un desert care duce spre gustul copilăriei, cremșnit, și menționează toate ingredientele și cantitățile de care are nevoie. Începe prin a face foile până devin aurii și crocante, iar ulterior prepară crema pe bază de lapte, vanilie, ouă și zahăr până când aceasta se îngroașă și final adaugă untul.
Amestecă cu mixerul gălbenușurile cu zahărul și amidon, ulterior vine cu laptele și pune pe foc totul. După ce crema s-a răcit, asamblează foile.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Astăzi, desert clasic, gust de copilărie: Cremșnit. Cu foi crocante și cremă fină de vanilie — fix ce-ți trebuie după o zi lungă sau să fiu și mai poetică: să ne fie săptămâna dulce.
Ingrediente:
- 2 foi de aluat foietaj (puteți lua și din comerț) eu am ales să le coc.
- 1L lapte
- 200g zahăr
- 6 gălbenușuri
- 100 grame amidon
- 1 păstaie de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat
- 50g unt (opțional)
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
"Coace foile până devin aurii și crocante. Fierbe crema pe bază de lapte, ouă, zahăr și vanilie până se îngroașă. Adaugă untul la final. (Mai întâi bate cu mixer gălbenușurile cu zahăr, adaugă amidon și după toarnă și laptele ca să încorporezi) pune din nou pe foc și amestecă energic până când se îngroașă. Lasă să se răcească complet crema. Asamblează: foaie – cremă – foaie. Lasă la rece câteva ore și presară zahăr pudră.”,
Citește și: În ce zile va fi difuzat serialul „Pierduți în dragoste”, începând din 16 iunie 2025- kanald.ro