Credincioșii au liber la pelerinaje. Ce decizie a luat Curtea de Apel București


Curtea de Apel a anulat legea prin care li se interzicea credincioșilor din alte localități, să participe la pelerinaje.


In articol:

Curtea de Apel a luat decizia ca toți credincioșii să participe la pelerinaje, indiferent că locuiesc în alte localități decât cele unde se țin slujbele. 

Credincioșii pot participa la pelerinaje

La începutul lunii octombrie, șeful DSU, Raed Arafat, susținea că doar credincioșii care au reședința în localitatea unde se ține pelerinajul, au voie să participe la desfășurarea acestuia.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Acesta este un mesaj..."

Organizarea sărbătorilor religioase(...) este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localităţi. Acest lucru este extrem de necesar, pentru că riscul major nu este numai participarea la faţa locului, riscul major este pe durata transportului în autocare.

Dacă se stă într-un autocar, într-o maşină sau mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată ca să se întoarcă toţi cei care au călătorit cu mijlocul de transport infectaţi acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat. Sărbătorile se fac, doar că participanţii vor fi doar cei care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă”, declara Raed Arafat la acea vreme.

La pelerinajul de Sfânta Parascheva, au reușit să ia parte doar credincioșii din Iași, deoarece așa prevedea legea. De aceea, Curtea de Apel București, a apelat la o acțiune introdusă în justiție de Mihaela Meucă, cea care a dat în judecată Guvernul.

Citeste si: Carantină totală în București?! Marcel Ciolacu: „Nu se poate altfel."

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Guvernul României. Respinge acţiunea faţă de acest pârât ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei Guvernul României. Admite acţiunea faţă de pârâtul CNSU. Anulează art. 2 din Hotărârea nr. 47/2020 a CNSU”, conform deciziei Curții de Apel București.

Hotărârea nr.47/2020 a CNSU prevede următoarele: „Organizarea de sărbători religioase  este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”.  

Decizia poate fi atacată cu recurs, dat fiind faptul că nu este una definitivă.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis, despre noul prim-ministru: "E prima ţintă..."

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

COVID-19 Olanda: țara se va închide timp de 5 săptămâni

Irinel Columbeanu răspunde întrebărilor lui Denise Rifai, în această seară, la Kanal D!

Doctorul Anthony Fauci, avertisment: Nu te vaccina anti-COVID dacă suferi de această afecțiune

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri