COVID-19 Anglia: Reguli noi în Marea Britanie. Carantina e obligatorie


Oficialii din Marea Britanie anunță noi reguli la intrarea în țară. Ce trebuie să știe cetățenii?!


In articol:

Cetățenii sosiți din 33 de țări incluse pe o listă roșie, vor trebui să stea în carantină 10 zile, conform informațiilor ofeite de oficialii din Marea Britanie. Restricțiile vor fi aplicate de la 15 februarie.

COVID-19 Anglia: Restricții în Marea Britanie

Conform noilor restricții, cetățenii care sosesc în Marea Britanie, vor trebui să stea în carantină 10 zile, la hotel. Regulile sunt în special pentru cetățenii britanici care se reîntorc în Regatul Unit.

Citeste si: Există 4.000 de variante ale COVID-19! Ce spun oficialii britanici?

Pe lista țările care fac parte din scenariul roșu sunt incluse și: Portugalia, Africa de Sud, precum și toate statele din America de Sud şi Emiratele Arabe Unite. (Angola, Argentina, Bolivia, Botswana, Brazil, Burundi, Cape Verde,Chile,Colombia, Democratic Republic of the Congo, Ecuador, Eswatini French Guiana, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugal (inclusiv Madeira și Azores), Rwanda, Seychelles, South Africa, Suriname, Tanzania, United Arab Emirates (UAE),

Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe). 

reguli noi covid 19 anglia
restricții drastice vor fi impuse în Marea Britanie de la 15 februarie[Sursa foto: PixaBay]

Conform Ministerului Sănătății, aceste măsuri sunt menite să oprească răspândirea noilor mutații ale COVID-19 provenite din Brazilia și Africa de Sud.

În faţa noilor variante ale coronavirusului, este important că guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru a proteja oameni şi a salva vieţi”, potrivit Ministerului Sănătății.

Citeste si: Un mare oraş din ţară revine în scenariul roşu! Restaurantele se închid din nou

Guvernul de la Londra a rezervat deja mii de camere la hoteluri, astfel că cetățenii vor avea unde să fie carantinați atunci când vor veni în Marea Britanie.

covid marea britanie
Marea Britanie vine cu alte restricții din cauza virusului SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Conform autorităților, se așteaptă în fiecare zi, în medie, 1.000 de persoane care sosesc din locurile unde sunt răspândite noile variante ale virusului.

Hotelurile din Marea Britanie vor fi rezervate în apropierea aeroporturilor, precum Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow şi Aberdeen. 

Cu toate acestea, opoziția laburistă a criticat măsurile luate de guvernul britanic, spunând că acesta a acționat cu întârziere.

„Suntem într-o cursă contracronometru pentru a ne proteja frontiere împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. Totuşi, carantina la hotel va intra în vigoare la peste 50 de zile după descoperirea tulpinii sud-africane”, a declarat Nick Thomas-Symonds. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicamentele care trebuie evitate cu orice preț! Medicul Monica Pop face anunțul

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

S-a luat decizia! Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin

Sorin Cîmpeanu, despre programa examenelor naționale: "Astăzi va fi publicat..."

Marea Britanie impune carantină la hotel pentru cei sosiți din 33 de state! Ce țări se află pe Lista Roșie?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri