Coronavirus România: Ludovic Orban anunță noi restricții: „Vom propune introducerea portului măștii..."


În contextul pandemiei de coronavirus din România, Ludovic Orban vorbește despre introducerea unor noi restricții, pe teritoriul României.


In articol:

Epidemia de coronavirus din România face ravagii în fiecare zi, iar mulți pacienți ajung la ATI din pricina complicațiilor virusului. În acest context, Ludovic Orban vorbește despre introducerea unui noi set de restricții în spațiul românesc.

Coronavirus România. Ludovic Orban, despre restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

„Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie.

covid restrictii
din cauza pandemiei de coronavirus există restricții pe timp de noapte[Sursa foto: PixaBay]

Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva virusului și considerăm că deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru a putea reduce răspândirea virusului”, a declarat Orban.

Citeste si: Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Restricțiile pe timp de noapte sunt de asemenea luate în discuție din cauza numărului mare de îmbolnăviri pe cap de locuitor.

”În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea ca în interiorul localităților să se instituie și această măsură.

Procedura este la propunerea DSP și a Comitetului Județean, prin hotărârea comandantului acțiunii, a domnului secretar de stat Arafat”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si: Nelu Tătaru face anunțul: „Transportul în comun este focar de Covid-19”

La momentul actual, mai multe orașe și România, inclusiv Capitala, se află în scenariul roșu din pricina numărului crescut de cazuri.

Scenariul roșu presupune închiderea școlilor și grădinițelor și trecerea la învățământ online. Grădinițele și creșele care funcționează în sistem privat vor continua să fie deschise.

restrictii covid 19
virusul SARS-CoV-2 ajunge și la pacienții tineri[Sursa foto: PixaBay]

Printre măsurile de prevențire împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, se numără și distanțarea socială, dar și respectarea spațiului personal. 

De asemnea, o igienă corespunzătoare este recomandată de toți medicii specialiștii. Aceștia spun că trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun și să folosim dezinfectant atunci când ne aflăm pe stradă sau în mijloacele de transport în comun, acolo unde virusul se poate lua foarte ușor de la o persoană la alta.


Abonează-te pe

Citește și:

Cehia rămâne în starea de urgență până la Crăciun

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Premierul grec, declarații despre lockdown: „Nu este o izolare ca în primăvară”

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

Ludovic Orban, despre ziua cu un nou record de cazuri COVID: "Ne așteptăm să apară aceste efecte..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, DALIANA RĂDUCAN iubita lui Răzvan Simion

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri